Matchpoint Postrehy - píšete nám TOP firemný filantrop

TOP firemný filantrop

Fórum donorov každoročne zostavuje a zverejňuje rebríček TOP firemný filantrop, ktorý poskytuje prehľad o najväčších firemných darcoch v Slovenskej republike.

Top firemný filantrop je jediný rebríček v Slovenskej republike, ktorý sleduje firemných darcov podľa objemu rozdelených prostriedkov. Fórum donorov chce jeho prostredníctvom oceniť firmy, ktoré venujú svoje prostriedky na dobrú vec, a zároveň upozorniť verejnosť na to, že firmy investujú do komunity, v ktorej pracujú, čím výrazne zlepšujú kvalitu života ľudí.
Rebríček Top firemný filantrop je zostavovaný každoročne na základe údajov dobrovoľne poskytnutých podnikateľskými subjektmi.

Do rebríčka Top firemný filantrop sa môže zapojiť každá firma, ktorá podporuje všeobecne prospešné projekty, akými sú napríklad aktivity v oblasti ekológie, sociálne a humanitárne projekty, podpora kultúry, dodržiavanie ľudských práv, rozvoj vzdelávania, vedy a výskumu, obnova kultúrneho dedičstva či projekty zamerané na ochranu zdravia.

 

Rok 2009

 

TOP firemný filantrop 2009 je už známy!

 Fórum donorov zverejnilo už piaty rebríček najväčších firemných podporovateľov verejnoprospešných projektov v Slovenskej republike a ocenilo víťazov TOP firemný filantrop 2009.

Údaje o výške podpory zverejnilo tento rok až 27 firiem, ktoré v roku 2008 podporili verejnoprospešné projekty v celkovej sume 5 132 628 € (154 625 551 SKK).

Rebríček si môžete pozrieť tu. 

zdroj: Fórum donorov