Jeden Maťo napíše toto:
Maťo autor:
Pozdravujem všetkých po dlhej dobe,
Mám zopár pripomienok k diskusii o budúcnosti volejbalu a všeobecne
SVF - kluby a zamestnanci SVF (ako v SZĽH) zahlasovali za terajšie vedenie, takže zmenu nechcú. SVF má mandát na ďalšie roky bez ohľadu na výsledky kadetov, juniorov, mužov atď. Platy bežia odvody a dane tiež, takže žiaden stres. Psí hlas do neba nedôjde.
Čomu ale nerozumiem, je rozmach cudzincov v lige. Na jednej strane Kardoš plače, že nemáme hráčov v zahraničných ligách, aby bola kvalitná reprezentácia a na druhej pritiahne podpriemerného Poliaka. Ak budú hrávať na Slovensku Poliaci, Venezuelčania atď., tak kde sa majú začať ukazovať naši hráči ? Na lavičkách sa nám reprezentácia nezrodí. Kde je Adam Prieložný ? V Turecku som ho videl hrať, ale vraj skončil. No samozrejme, ak chodil na tréning a nedostal príležitosť hrať, odišiel. Takto odídu aj ďalší hráči. Tu treba pochváliť žiaľ SVF a COP, ktoré sa snažia nájsť angažmán pre chlapcov v zahraničí a ak ich dostanú von je to už len na chlapcoch ako sa pobijú o svoje miesto pod slnkom. Po ére Ogurčáka a spol. je jedna veľká diera. Koľko hráčov umiestnili kluby cez svoje kontakty v zahraničí aby sa vychovala reprezentácia ? Radšej im budú hádzať polená pod nohy vydieračskými zmluvami.
Nitra chce napríklad pritiahnuť viac divákov. Pekný cieľ, ale úprimne na volejbale som videl najpočetnejšiu skupinu divákov z radov príbuzných a zopár nadšencov. Na koho sa mám prísť pozerať keď som na Slovensku ? Na cudzincov ? Na to sa pozriem v cudzine, alebo v telke. V Poľsku chodím na volejbal kvôli Poliakom, v Srbsku kvôli Srbom. Kúpiť hráča je ten najjednoduchší trénerský ťah. To zvládne aj trošku šikovnejší šimpanz. Vypiplať hráča je už umenie a v dnešnej dobe hraničiace so zázrakom. Kupovanie legionárov má zachrániť volejbal na Slovensku ? To prosím ako ? Čo priniesli volejbalu na Slovensku cudzinci v Prievidzi ? Na palubovke sa nejdú dvakrát zodrať. V Nitre som pozeral zápas so SL a Prešovom. Poliak mal problém podať, hlavne že bol potetovaný a prehra s Prešovom bolo fiasko. To za toto mám platiť vstupné ?
Slovenský volejbal zachránia Slovenskí hráči, nie cudzinci a tu padá vina na kluby a trénerov. Nech je šéf SVF narcista a jeho ansámbel neschopný, ale robia viac pre Slovenský volejbal ako kluby. Toľko môj pohľad z vonku.
A ten istý Maťo napísal pred mesiacom a pol toto: No moja príbuzná na Slovensku, učiteľka TV, odmieta podporovať SVF v ich pofidérnych akciách tohto druhu. Naposledy totiž decká dostali ako odmenu potrasenie rukou Palgútom. Ešte chýba fotka pred Junáckou s Halandom a bojovou zástavou. Osobne si myslím, že účasťou na tomto podujatí si SVF naháňa základňu a peniaze z ministerstva.
Ak na to nemám finančne, organizačne a mentálne tak to nerobím.
Učiteľky TV to robia zadarmo, vo voľnom čase, ale výsledok zhrabne SVF.
Škoda času, iné športové zväzy robia podstatne lepšie akcie a s odmenami v podobe športových pomôcok pre školy.
Divá sviňa sa nevyzná v náladách nickov a Maťov.
Jediná šanca porozumieť im by bola v tom, že prvý príspevok je (posledná veta) pohľad Maťa
z vonku a ten druhý bude asi zvnútra. Ešteže Majo Mosorjak to vidí iba zvnútra.
Maťko, kluby si môžu za svoje peniaze nakúpiť hocikoho, jedine ak by mu postavila tá zberba z Junáckej nejaké - raciom - podložené bariéry a mantinely. Tie tu raz už boli, za čias funkčného ZVOK-u, vtedy síce bohatá Senica veľmi protestovala, ale chápala.
Aj basketbalové kluby pred sezónou pindali a pindali, ale dohodli sa.
Tvoja veta v prvom príspevku, ako píšeš, že je to postreh Z VONKU, o tom, že SVF pracuje pre volejbal viac ako kluby ma dojala a nútila vypiť 1/4 litra whisky aby som vôbec zaspal. Díky za každé ráno ...