Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU
(1 online) (1) návštevník

TÉMA: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 8 rokov, 4 mesiacov #7113

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Ešteže sa stihol Stražayov fb prejav posunúť ďalej,pretože mu dlho tá guráž nevydržala. Už mu tam nik nedopíše svoj názor - príspevok je preč,možno mu to predsa len ten šéf vytkol.Ale táto kvalita našej najvyššej súťaže by ich mohla už tak naštvať aby dačím pohli.Máločo, čo príde zvrchu vydrží dlho;pozdvihnúť záujem detí pre volejbal,podporovať kluby,podieľať sa na organizáciách žiackych turnajov,podporiť reklamu a propagandu volejbalu...atď. to všetko je predsa v možnostiach zväzu.Seniorské výkony či už v lige alebo repre sú odrazom predošlej práce,hlavne vy predsa viete kde túto volejbalovú loď vediete a ako ju posúvate.
To,že sa SVK teraz podieľalo na organizovaní mládežníckych ME (juniorov,kadetiek a teraz kadetov) sa len vypomstí;postup nevybojovaný -účasť zabezpečená ,a hlavne sa nezúžitkuje do ďalšieho postupu zabezpečujúceho vyšší level súťaže (MS).Medzi volejbalistami je veľa vyštudovaných ekonómov,manažérov,učiteľov dokonca aj diplomati...keby dali hlavy dokopy v nejakom projekte pre zväz,myslíte žeby na nič neprišli?No skôr ako "starí"(to bez urážky),však sa hovorí,že starého koňa novým fígľom nenaučíš.
Teraz sa skončila dlhá výherná séria majstrovskej Slávie. Tá séria bola preto taká dlhá, že Slávia je taká dobrá alebo preto, že zvyšok je taký slabý? Keď vystrčia nos zo SVK len za najbližšie hranice tak je to jeden náter za druhým...to je ten odraz našej extraligy v zrkadle.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 8 rokov, 4 mesiacov #7114

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Wau! VK MIRAD PU PREŠOV ! V meste hádzanej a futbalu pretisnúť do pozornosti volejbal,paráda. A toto je frčka do nosa federácii,ktorá nedokázala využiť úspechy mužov a žien v EL alebo 5.miesta či postupu na ME na PROPAGANDU VOLEJBALU.Áno ,bola podpisovka pred SL -lenže po skončení dvojdňovej akcie bol koniec aj zviditeľňovaniu volejbalu. Nevidno žiadne oslovenie (dajte deti na volejbal,zober loptu a poď medzi nás a podobne) alebo niečo iné.Aj farebný volejbal pre deti sa dá dokončiť lepšie,v Čechách tomu dávajú peknú bodku na záver.
Prečo Slávistky prehrali - pri pozeraní v koncovke 1.setu zas mňa napadlo "ako tie Slávistky pekne vrátila do hry" a "som zvedavá aký dopad to bude mať ďalej,keď boli (BVK) také rozbehnuté", a aj malo;zápas je už minulosťou,ale výkon DVL je teda ...neviem nájsť správny výraz (hanba,tragédia,fraška...). Ženskú časť súťaže si pozriem veru len sporadicky,po zhliadnutí výkonu Slávie v Mevza mi veru odpadla chuť pozrieť aj Slovenský pohár ale celkom rada by som si prečítala postreh Prečo prehral VK Bystrina Nitra s Prešovom (a dvakrát po sebe)

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 8 rokov, 1 mesiac #7178

• amatér
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Budúcnosť volejbalu na Slovensku ? Podľa mňa jednoduché. Treba vytvoriť podmienky, aby kluby mohli získať financie (sponzorov), aby mali možnosť zaplatiť hráčov. Potom by mali kluby zaplatiť hráčov tak, aby sa mohli volejbalom živiť a tým zabezpečiť slovenským hráčom a hráčkam, aby mohli hrať doma a nemuseli si za každú cenu hľadať miesto v zahraničí. A samozrejme tým aj zvýšiť kvalitu našej extraligy. A začal by som tým, že by som zrušil tie deti u žien v extralige. Takže p. Hančík neviem, či je celkom správne oháňať sa toľkými titulmi Slávie a myslieť si, že je to také optimálne hrať len s našimi hráčkami a najlepšie študentkami, ktorým sa nemusí nejako zvlášť zaplatiť, lebo Slávia môže vyhrávať extraligu len dovtedy, než sa zvýši jej kvalita.
Takže kde začať ? Hádam by sa mohlo od SVF. Nepoznám odpoveď, ale spýtal by som sa koľko percentuálne s celkového počtu financií ide na chod SVF a koľko na volejbal ? Teda aj na kluby ?
Posledná úprava: 8 rokov, 1 mesiac Autor: amatér.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 8 mesiacov #7231

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Už dlhšie som čakala ako oficiálna stránka zväzu uverejní programy kandidátov na post šéfa slov.volejbalu. Ešteže máme aj ďalší volejbalový web, a tak som našla demokraticky všetky programy spolu ako by to malo byť na zväzovej. Podľa mien som si na začiatku tipla svojich favoritov: Prieložný vs. Kraščenič.Som zvedavá ako voľby dopadnú a hlavne, či a aké prídu potrebné zmeny k rozvoju tohto krásneho športu. Vŕta mi však v hlave Halandova podpora,ktorú vyjadril Kraščeničovi a jeho „ponuka“ pomôcť novému vedeniu federácie: „ Budem veľmi rád, ak nový prezident využije moje skúsenosti, kontakty a vzťahy." Nemyslím,že jednotliví členovia v CEV aj FIVB sú jedni a tí istí ľudia celé roky (tu konkrétne 12 ),že tam neprichádzajú noví a nedochádza k výmenám funkcionárov a SVK potrebuje tieto vzťahy a kontakty. Nastupujú noví ľudia, s novými víziami a potrebujú získavať skúsenosti v týchto orgánoch; nech ide Halandova éra do histórie a začne sa písať nová stránka,nová kapitola v novej knihe. Ako tomu však rozumieť? To si už ťapli,dohodli sa alebo čo?
Dnes som si prečítala na fb stránke ( Volejbal na Slovensku potrebuje zmenu) dva rôzne príspevky. Jeden od Jana Štokra – plne súhlasím s adminkou- na jeden nádych,jednoduché a tak charizmatické, že určite neostanem len pri jednom prečítaní a druhý od Rojka z jeho stránky. Zahltil. Čísla,čísla,čísla a k tomu nič- žiadny poznatok, žiadny sumár či za 4 roky je dobré mať 4 krát iný realizačný tím či to bolo výhodou alebo nejakým obohatením,úmyslom,vyústením vzťahov (alebo spolupracovníkov tradične vymieňa na novo ako zvykne v kluboch), skrátka nejaké zhodnotenie, žeby vykĺzli hodnotiace správy z jednotlivých rokov v RD, ak nejaké boli ? Tak som si prečítala aj iné články na tejto stránke, tie sľubované tam ešte stále nie sú a zrejme nikdy nebudú (bronz v Brne, zhodnotenie ME mužov ), prisľúbený je už iný: „Po konferencii SVF, kde vznikne nové vedenie a nové orgány, priblížim môj odborný koncept práce v celej ženskej zložke. Mám projekt a víziu a myslím si, že realizovateľnú v našom prostredí.“ Doterajšie neúspešné 4 roky nebolo dosť času? Neúspech beriem z pohľadu hlavného cieľa (účasť žien na ME), tak sa hodnotí aj úspech mužov.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 8 mesiacov #7232

• libero5
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
čudné je aj to, ako vznikne (kto vie, kto to je) kandidát - Holienčík a ako rovnako bez slova z boja v tichosti zmizne. Stále hádam, bádam kto to je. Ešteže nebolo 20 kandidátov. Halanda odchádza s pompou. Tlačovku začína slovami, ideme sa pochváliť, končí podporou jednému z kandidátova slovami, hlavne aby sa pokračovalo v nastolenej línii. Ftáčnik so Smerom, bez Smeru, so Smerom, bez Smeru. Odchody by mali byť sms-kou. Žiadna slza nikomu nevypadne. Král je mrtev, ať žije král. Odchod, koniec, karavana ide ďalej. Husár oslavuje jak besný.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 7 mesiacov #7252

• robo393
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Mame tu nove vedenie a neviem ci aj stranku svf ma vedenie z Nitri alebo nie ale hned velke promo na fb svf o zapase s Ankarou zatial co Kosice hraju s Bukurestou v humennom po zapase ani zmienka na fb svf ani na webe svf a cuduj sa svete opat dalsi clanok o nitre na pripravovany zapas s ankarou skoncili sa zapasy extraligy aj kosi s bukurestou a stale trvajuce ticho este ze existuju vysledky na inych strankach lebo keby sme cakali na web svf a fb tak doteraz nevieme ako hral presov s prievidzou ci "slager kola" stara lubovna - trencin ani to ze na zapas v humennom kde hrali kosice prisla plna hala zatial co po 10 promo akciach k nitre opat pride 100 zabludencov.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 6 mesiacov #7263

• konono
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
veľmi rád by som prišiel do Humenného, tej atmosfére mohol konkurovať len Svidník. Škoda, že propagácia bola slabá.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 4 mesiacov #7289

• konono
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Som naozaj smutný z toho kam sa uberá náš volejbal. Čítam súpisky, resp. základné šestky v zostavách našich akože "lepších" extraligových družstiev. Napr. Prievidza 4 cudzinci v základnej zostave ... atď. Páni Kr. a spol. v takomto trende vidíte budúcnosť slovenského volejbalu? Kde majú získavať skúsenosti naši mladí hráči? Asi sa už prestanem vôbec vyjadrovať k nášmu vrcholovému volejbalu, lebo je to zbytočné a držím palec tej hŕstke nadšencov, ktorí ešte stále veria ...

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 2 mesiacov #7302

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Máme nové vedenie,schválenú novú organizačnú štruktúru,vypísané výberové konania.Ako to však na SVK chodí,konania sú asi vypísané "na mieru",takže predpokladám,že k žiadnej výmene a inovácii na sekretariáte nedôjde.V jednom článku tu na webe bol napr. spomenutý MP ako bývalý športový riaditeľ.Bude to len "vykopnutie vyššie"? Pretože aj vedenie je napr. nové,ale určite ste si všimli,že Halanda vlastne ani neodišiel. Príde mi to podobné ako s výmenou premiéra. Nový prezident napr. v svojej kandidatúre nemal v pláne ME žien,ale starý áno a napĺňajú sa jeho ciele:cit. z 3.12.17 "Ľubor Halanda potom pridal veľmi zaujímavú správu, že v roku 2019 by malo Slovensko organizovať jednu zo skupín majstrovstiev Európy žien."Je to v podstate hotová vec, pretože som s prezidentom CEV pánom Boričičom dohodnutý, že pokiaľ vyhrá náš kandidát, tak okamžite berieme kandidatúru majstrovstiev Európy žien v roku 2019. Zajtra ráno mu hneď telefonujem, hlásime sa o organizáciu tohto prestížneho turnaja, ktorým dôstojne oslávime storočnicu založenia volejbalu na Slovensku," dodal Ľ. Halanda"
Týmto chcem len poukázať,že pokiaľ ostávajú tí istí ľudia v štruktúrach federácie, také veci ako sa udiali s tými medailami a podobné sa vlastne ani nezmenia.Nemajú prečo;novej metly zrejme niet.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 2 mesiacov #7316

• Ladislav P.
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Tieto reklamné "blbosti",čo tu vyskočili, sa nedajú eliminovať?

No k téme. Čakal som, že sa začnú hýbať ľady, keď p.Halanda skončí a štruktúra SVF bude iná. Zatiaľ je však viacmenej všetko po starom. Ľudia vo funkciách ostávajú, pribudli tri nové funkcie, no nič sa zatiaľ nemení. Podľa p. Kraščeniča zatiaľ pracujú všetci výborne a nie je dôvod ich meniť Ubehlo skoro pol roka od zmeny vo fungovaní SVF, no MY kluby, to zatiaľ nepociťujeme.

Pribudla dotácia na organizovanie M-SR v mládežníckych kategóriách? ... Čítajte pozorne podmienky a zistíte, že nie.

Ako podporí SVF prácu v Oblastiach, kde to všetko vlastne začína? Dá im 2500 eur na ROK !!! A aj to je viazané presne stanovenými podmienkami, na čo to môže ísť. Kto zaplatí prácu ľudí, čo celý ROK vedú všetky súťaže v Oblasti?

Vymysleli pozíciu koordinátora v Oblastiach za 1000 eur mesačne. Možno dobrý nápad, no celkovo nedomyslený. No je to krok vpred. No zatiaľ to nemá hlavu a ani pätu.

Je toho veľa, čo treba zmeniť. Snáď to čoskoro príde ... Zatiaľ sa veľa vecí nedeje a všetko ostáva po starom. Verím, že čoskoro sa to to rozhýbe.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 2 mesiacov #7317

• Jakovlev
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Ticho je, ticho. Aj Husárovi zapchali papuľu. Ale na veštca sa hrá. Vraj Kosekova titul nezíska a pritom vedie vo finále 2:1 a dnes sa hrá ďalší zápas.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 2 mesiacov #7318

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
1, Najprv by som chcela pre spravodlivosť uviesť k Čudným praktikám: Je pekné,že v Brusne učia hráčky bojovať športovým spôsobom do konca každého zápasu a súťaže a o to viac je smutnejšie,keď takým istým spôsobom (predčasne) prišli neoprávnene k medailám v minulom roku pri mylnom sčítaní a dodnes ich im oprávneným majiteľkám neodovzdali a tam už učenie čestnosti zlyháva; to ale informovaná verejnosť nebola.
2,Nová štruktúra organizácie SVF: vzniknú nové funkcie; o ich potrebe veľmi pochybujem a to už pri prvej deliacej funkcii šport.riaditeľa. Čo mal napr. v náplni 1 športový riaditeľ,teraz budú robiť dvaja- technický a športový; ďalej navýšenie miezd pre sekretariát kvôli prijatiu nových pracovníkov ako aj pre tých zo SVM- rozumiem dobre pre Slovakvolleymanagment? Čo budú robiť? Navýšenie je plánované cca 275 000 eur,škoda, že sa nejde "z dola", od detí,mládežníckych klubov; pribúda administratíva,ktorá zožerie viac ako vyrobí tých pár robotníkov,hm...
3,Reprezentácie.Vie verejnosť,že finančná motivácia je 10-15 eur v hrubom na deň podľa počtu štartov? Okrem hrdosti,ktorú môžu prežiť si za mesiac prídu asi k 230 eurám aj to ešte zdanených.Možno aj pre to toľko osobných dôvodov,ktorými sú tréneri teraz zaplavení a hlavne aj to,že pokračujú bez oddychu: z klubovej sezóny rovno do reprezentačnej a z nej znova v auguste do klubovej .Pri novom modeli súťaže(doma a von, už nie turnaje) budú cestovať ako Marco Polo.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 2 mesiacov #7319

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
Piškin (Jakovlev), ja som nepísal, že nezíska, ale že nezískala. A pretože Barbora vie, že jej veľmi prajem, no tak veci historicky posunula dozadu, zabrala a vyhrala.
Posledná úprava: 7 rokov, 2 mesiacov Autor: husar.

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 2 mesiacov #7321

• Jakovlev
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Aha žije!!! Veď on sa vyhovorí aj smrti... A mal by sa aj Oravec poďakovať!

Re: BUDÚCNOSŤ VOLEJBALU NA SLOVENSKU 7 rokov, 1 mesiac #7322

• Nikmon
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Dnes som videl na TV stanici TA-3 tlačovú besedu ministerky školstva, vedy a športu. Téma bola spolupráca s hokejom, ale na záver našťastie dostala pani ministerka aj otázku o Zákone o športe a o situácii pre kluby od 1.1. 2019. Jej odpoveď sa oplatí vypočuť. Hlavne športové zväzy a kluby, ktoré podľa pani ministerky sú spokojné a doteraz neavizovali žiadne problémy. Prakticky, že tri roky spali a nič nechceli riešiť.