Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Svetova Liga
(1 online) (1) návštevník
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Svetova Liga

Svetova Liga 13 rokov, 11 mesiacov #5260

• Jakovlev
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Dufam, ze nasi dnes postupia. Rozohrane je to super po vcerajsej vyhre.... Ale zarazila ma sprava v Sporte - novy asistent k Zaninimu. Talian... OK Talian strieda Taliana, ale k narodaku talian, ktory doteraz robil juniorov v Taliansku!!! Super!! SVF ma dost penazi, aby sa jun. talianski treneri zaucali pri narodaku. Ale na druhej strane SVF uz vyse pol roka hlada na SVK trenera k Zaninimu. Parada...Hlavne je - narodak ma uspechy (panboh zaplat!), ale ak bude pokracovat vychova nasich mladych hracov a trenerov dalej takto, tak po tejto generacii budeme chodit na florbal.... A nebude nas stat (SVF) ani o euro viac... 

Re: Svetova Liga 9 rokov #7056

• libero5
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Ideme do nového projektu. Drahé, náročné. Dajte tipy, koľko zápasov vyhráme? Zatiaľ v príprave 1:3 (Fínsko a Slovinsko) V Sovinsku - podľa výsledku to vyzerá na riadny debakel

Re: Svetova Liga 8 rokov, 11 mesiacov #7068

• konono
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Nuž, aby tu nebolo tak ticho: ak ste sledovali finále svetovej ligy, čo si myslíte o trénerovi-stálici Rezende-ovi, o brazílskom a srbskom mužstve a o jeho trénerovi Grbičovi?
Môj názor: klobúk dole pred Rezendem, to čo dokázal on, nedokázal vo svete asi zatiaľ nikto iný. Ale čas beží, Rezende má určite silné volejbalové srdce, obrovské skúsenosti, ale predsa len, vek je neúprosný. Ako keby stratil kontakt s mladosťou, s novým vnímaním športového sveta. Je mi veľmi ľúto, ale reč jeho tela hovorí o neschopnosti transformácie svojich predstáv do hry svojho mužstva, niekedy upadá dokonca do neférovosti voči súperom a rozhodcovi. Prílišná direktívnosť trénerov pri súčasnom demokratickom spôsobe života vo väčšine vyspelých krajín nemá úspech. Je mi jasné, že Rezende chce za každú cenu vyhrať olympiádu v Riu a myslím si, že nie kvôli finančnej odmene, ale kvôli srdcu starého volejbalového zanietenca, kvôli sláve jeho krajiny a to sa musí každému páčiť. Čiastočne prebudoval pre Rio svoje mužstvo, zaradil tam vysokých hráčov,ale samozrejme zatiaľ nevieme či to bude stačiť (-2x209 +1x207-):, podľa mňa tí jeho dlháni nemajú v sebe iskru.
Na druhej strane bolo citiť ako srbskí hráči uznávajú svojho trénera (aj keď mne pripadal trochu ako "frajer"), ktorého uznávajú pre jeho špičkové výkony v nedávnom , úspešnom družstve Srbska. Možno je to nový trend, určitá forma psychológie, že bývalý špičkový hráč (viď Antiga) bude úspešnejší ako tréner, ktorý je teoreticky zdatne vyštudovaný niekde napr. u pána Dr. Přidala.

P.S.: bol by som rád, keby sa k môjmu laickému názoru(aj k problematike našej extraligy, našej repre, svetovému volejbalu, vyjadrovali aj naši profesionálni tréneri, veď sa im snáď nič zlého nestane, ba myslím si, že by to prospelo k propagácii volejbalu na Slovensku. Nakoniec z diskusie aktívne zainteresovaných môžu mnohí, často podceňovaní amatérski tréneri mnoho získať pre prácu pri objavovaní nových talentov na niektorej nenápadnej slovenskej dedinke. Žiaľbohu je to tu mŕtve, čo Vy na to, je Vám to jedno?

Re: Svetova Liga 8 rokov, 11 mesiacov #7069

• analfabet
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
zdravím, tréner síce zatiaľ nie som (možno niekedy budem) ale vyjadrím sa.
Finále som pozeral. nemyslím si, že rezende je starý a družstvo prehralo kvôli nemu, resp že srbi vyhrali kvôli grbičovi... asi by som skôr v tomto konkrétnom zápase povedal, že srbi hrali na 120 percent, bol to vrchol ich tohtoročnej reprezentačnej sezóny a šanca vyhrať po prvý krát svetovú ligu. hrali ešte k tomu aj bez atanasijevica, čo im asi paradoxne pomohlo, keďže nedostával luburič 40lôpt ako by dostal atanasijevič a blokári aj smečiari zahrali na turnaji výborne. na druhej strane brazília na 120percent nehrala. vyhrali svetovú ligu už myslím 9 krát, hrajú o mesiac doma olympiádu, ktoré je pre nich určite motívom číslo jedna, navyše niektorým hráčom ich teamu ten zápas nevyšiel, alebo už nemajú tú kvalitu ako mali kedysi. myslím, že celkovo sa volejbal strašne vyrovnal. prvých 6 teamov môže poraziť kedykoľvek kohokoľvek, čo pred desiatimi rokmi, keď brazília suverénne dominovala, sa nemohlo stať. brazília už nie je dominantná, ako za čias Gibu, Danteho, Gustava, Ricarda... a nemyslím si, že je to zapríčenené trénerom.

Re: Svetova Liga 8 rokov, 11 mesiacov #7070

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
Rezende samozrejme starne, ale nevidím to tak, ako Ty. Reč tela má stále rovnakú. On nie je pokojný kauč, on zúri, útočí, jeho frustruje najviac zo všetkého zlá disciplína hráčov na bloku ... Bol som pred desiatimi rokmi na MS v Tokiu ako Haníkov asistent s českou reprezentáciou a Rezende bol úplne zúfalý z vynikajúco hrajúceho Hudečka na pozícii korektora. Zaskočili sme ich, že sme nechali sedieť aj Konečného, aj Štokra a on proste nebol na to pripravený a zúril a zúril. Strašne bojoval so stavom. Ano Gustavo na strede obrany nezaberal.
Prehrali sme -23,-23,-23 (ak sa nemýlim), ale nakoniec to vyriešil(i). Jeho "zlý dizajn" v Krakove podľa mňa nesúvisel s vekom, ale s totálnou frustráciou z bezchybne hrajúcich Srbov. Olympiádu vyhrá !!!
Problém je, že hráčov tak dobrých teraz nemá. Brazília sa dlhodobo trápi s korektorom. Nechápal som ho, ako mu môže čo len minútu hrať ten jogurt Visotto, ale Vallace nie je príliš z iného cesta. Keď v koncovke tretieho setu ulial do bloku, podľa mňa mal úplne plne naložené v suspenzore.
Neviem, čo je s liberom Sergiom, ale ten potetovaný indián nie je ok.
Aj Rezende, aj tréner žien majú mega podporu. (napomádovaných Talianov tam šéf zväzu nepustí). Rezende je samozrejme plne zodpovedný za výber hráčov a tí "noví" nie sú tí praví. Nahradiť Gibu, Danteho. Gustava a Sergia nie je jednoduché. Giba už v Londýne paberkoval, bol nominovaný zrejem zo sentimentu, ale už to nešlo. Vo finále OH 2012 Rezende, unesený vlastnou hrou pri stave 2:0, tvrdo spal. A potom precitol. Neskoro. To sa stáva aj mladším. Opakujem olympiádu vyhrajú.
Jedine ak by Američania tradične všetko obrátili na ruby. Pre nikoho nie je väčší motív vyhrať OH ako pre US boys.
Trénera Srbov Grbiča som videl v januári v Berlíne na kvalifikácii o Rio live. Mám dojem, skutočne len mám dojem, že kauč je priemerný. Aj reči, ktoré v time oute vedie, sú hodné tak MINI-MIDI. Ale na nahrávke dal dôveru Jovovičovi a na korektorovi musel nechať hrať Lubiriča, lebo eso Atanasievič je maród. T.z. zmeny vykonal on, alebo náhoda?
Skôr sa domnievam, že náhoda. Nikola Grbič bol famózny. V mojom ponímaní - najlepší nahrávač sveta - (samozrejme po Kardošovi), ale na úspechy trénera si počkáme. Má výhody. Priezvisko, priezvisko brata vo volejbalovej diplomacii a zdá sa, že autoritu. Ak je umelá, vydrží mu chvíľu.
Charizmy podľa mňa nieto. Uvidíme, každopádne Srbi hrali bezchybne, famózne, odbážne a samozrejme srbské srdcia mať napríklad my nikdy mať nebudeme. Ale aj preto, lebo našich Slovanov často vedie nejaký Apeninec. Naozaj by ma zaujímalo, čo spôsobilo zásadené zmeny v zostave. On, alebo náhoda. Srbi na OH hrať nebudú, ak Grbič vyhrá budúce OH, ako jeho bývalý tréner Z.G., tak klobúk dole.
Posledná úprava: 8 rokov, 11 mesiacov Autor: husar.

Re: Svetova Liga 8 rokov, 11 mesiacov #7072

• Mosorjak
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Konono prepáč, no hodnotiť Rezendeho reč tela je prinajmenšom divné. V čom bola iná, oproti minulým " rečiam " tela ? Kde si postrehol rozdiel ? Na reč tela by som sa ja nespoliehal. Ná túto neverbálnu formu komunikácie sú rôzne názory a pohľady.

Samozrejme máš názor, beriem ho, no osobne sa nestotožňujem. Toto bolo o hráčoch a ich výkonoch a nemyslím si, že o trénerovi.
  • Strana:
  • 1