Rezende samozrejme starne, ale nevidím to tak, ako Ty. Reč tela má stále rovnakú. On nie je pokojný kauč, on zúri, útočí, jeho frustruje najviac zo všetkého zlá disciplína hráčov na bloku ... Bol som pred desiatimi rokmi na MS v Tokiu ako Haníkov asistent s českou reprezentáciou a Rezende bol úplne zúfalý z vynikajúco hrajúceho Hudečka na pozícii korektora. Zaskočili sme ich, že sme nechali sedieť aj Konečného, aj Štokra a on proste nebol na to pripravený a zúril a zúril. Strašne bojoval so stavom. Ano Gustavo na strede obrany nezaberal.
Prehrali sme -23,-23,-23 (ak sa nemýlim), ale nakoniec to vyriešil(i). Jeho "zlý dizajn" v Krakove podľa mňa nesúvisel s vekom, ale s totálnou frustráciou z bezchybne hrajúcich Srbov. Olympiádu vyhrá !!!
Problém je, že hráčov tak dobrých teraz nemá. Brazília sa dlhodobo trápi s korektorom. Nechápal som ho, ako mu môže čo len minútu hrať ten jogurt Visotto, ale Vallace nie je príliš z iného cesta. Keď v koncovke tretieho setu ulial do bloku, podľa mňa mal úplne plne naložené v suspenzore.
Neviem, čo je s liberom Sergiom, ale ten potetovaný indián nie je ok.
Aj Rezende, aj tréner žien majú mega podporu. (napomádovaných Talianov tam šéf zväzu nepustí). Rezende je samozrejme plne zodpovedný za výber hráčov a tí "noví" nie sú tí praví. Nahradiť Gibu, Danteho. Gustava a Sergia nie je jednoduché. Giba už v Londýne paberkoval, bol nominovaný zrejem zo sentimentu, ale už to nešlo. Vo finále OH 2012 Rezende, unesený vlastnou hrou pri stave 2:0, tvrdo spal. A potom precitol. Neskoro. To sa stáva aj mladším. Opakujem olympiádu vyhrajú.
Jedine ak by Američania tradične všetko obrátili na ruby. Pre nikoho nie je väčší motív vyhrať OH ako pre US boys.
Trénera Srbov Grbiča som videl v januári v Berlíne na kvalifikácii o Rio live. Mám dojem, skutočne len mám dojem, že kauč je priemerný. Aj reči, ktoré v time oute vedie, sú hodné tak MINI-MIDI. Ale na nahrávke dal dôveru Jovovičovi a na korektorovi musel nechať hrať Lubiriča, lebo eso Atanasievič je maród. T.z. zmeny vykonal on, alebo náhoda?
Skôr sa domnievam, že náhoda. Nikola Grbič bol famózny. V mojom ponímaní - najlepší nahrávač sveta - (samozrejme po Kardošovi), ale na úspechy trénera si počkáme. Má výhody. Priezvisko, priezvisko brata vo volejbalovej diplomacii a zdá sa, že autoritu. Ak je umelá, vydrží mu chvíľu.
Charizmy podľa mňa nieto. Uvidíme, každopádne Srbi hrali bezchybne, famózne, odbážne a samozrejme srbské srdcia mať napríklad my nikdy mať nebudeme. Ale aj preto, lebo našich Slovanov často vedie nejaký Apeninec. Naozaj by ma zaujímalo, čo spôsobilo zásadené zmeny v zostave. On, alebo náhoda. Srbi na OH hrať nebudú, ak Grbič vyhrá budúce OH, ako jeho bývalý tréner Z.G., tak klobúk dole.