Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra
(1 online) (1) návštevník

TÉMA: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5928

• echo
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
tak tak volejbal fans. práve v tom je problém ja som sa trocha zamyslel a ty píšeš len tak z fleku. ale k veci:
- kde som ja tvrdil že v tn nepracujú aj s hráčmi z klubov? z tvojej strany - klamstvo
- ak sa na tomto fóre v inej téme dotýkajúcej sa výberu do copiek vyjadrí niekto že do trenčína len ich klub dal tuším okolo desať a medzi nimi aj NETALENTOVANÝCH hráčov tak to len potvrdzuje tie moje slová,
- to že ty máš akési dôverné info ( asi o rozpočte) neznamená, že tvoje tvrdenia sú aj pravdivé. nehraj sa na seriózneho , lebo ak ten kto ti dal akože dôvernú info o rozpočte nebol v prvom rade seriózny ak to malo byť ozaj dôverné no a to že ty tú akože dôvernú správu tu vytrepeš na verejnosti v zmysle viem ale nepoviem je neseriózne v prvom rade voči tomu kto ti to povedal.
už som spomenul že na webe svf sú zverejnené dotácie na jednotlivé útm takže volejbal fans tieto info sú VEREJNÉ!!! a nie dôverné.
- volejbal fans o tom že napr. v trenčíne sú aj chlapci ktorí tam prišli tzv. zo zelenej lúky ti ako príklad dám poslednú "hviezdu" z ktorej je aj krízovému manažérovi maťovi z kanady zle - krajčovič. a to určite nebol jediný. odkiaľ tento kadet prišiel do trenčína? z ktoréžeho klubu?
volebal fans ale cez to všetko - ešte raz a zamysli sa skôr než odpovieš
- z akého zdroja sú financované aktivity reprezentačých družstiev kadetov a juniorov.
- zisti od tvojho dobrého známeho, volejbalového odborníka aké sú platy trénerov ctm a cop porovnaj a daj nám vedieť.
ty tvrdíš že si videl rozpočet coptn z ktorého ti bolo aj na grcanie. už od teba nechcem zdroj informácií. stačila mi už tvoja statočnosť. nie si schopný urobiť viac ako len to že budeš dookola tvrdiť niečo čo sa nedá overiť - teda demagógiu.
- volejbal fans a niekto z tých niekoľko stoviek čiateľov tejto témy ak viete tak zverejnite mená hráčov z ctmiek ktorí boli zaradení do cop trenčín ako talenty od roku 1996 až po súčasnosť. rád by som sa dostal k číslam, ktoré by potvrdzovali tvrdenia typu ako coptn parazituje aj na týchto kluboch.
echo

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5929

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Echo ty si koľko hráčov vychoval pre TN??? Zažil si niekedy ten pocit, že sa ti preto rozpadne mančaft??? Aj už áno! Vieš prečo nemá COP čo hľadať na MSR? Kluby si všetko robia samé, hľadajú talenty, vychovajú a hlavne džgajú do toho svoje peniaze! COP iba berie! Berie hráčov, peniaze od štátu a ešte aj ide provokovať na MRS... Je to vrcholne nechutné a zvrátené. COP nie je klub a majstrovstvá sú pre kluby! Máme inak aj školské MSR a myslím si, že aj tam šaškujú... Po pravde ja by som nikdy nepostavil hráča z COP aj keby som mohol na MSR... Musel by som niektorého svojho hráča posadiť na lavičku a toto by som neurobil... Dúfam, že kluby dostanú rozum a žiadneho hráča už nikdy nepošlú na výber... Inak je normálne, že ti po výbere telefonuje tréner z COP a oznámi ti, že pôjde po tvojich hráčoch? Aspoň bol charakter a zavolal... Je jednoduché nasľubovať hory doly a pre chlapca či dievča vo veku 14-15 rokov je to zázračný svet ktorý nemáš často šancu čím prebiť... Nie je to fér aby to takto fungovalo ďalej...

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5930

• zaujimamsa
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
palanio autor:
Echo ty si koľko hráčov vychoval pre TN??? Zažil si niekedy ten pocit, že sa ti preto rozpadne mančaft??? Aj už áno! Vieš prečo nemá COP čo hľadať na MSR? Kluby si všetko robia samé, hľadajú talenty, vychovajú a hlavne džgajú do toho svoje peniaze! COP iba berie! Berie hráčov, peniaze od štátu a ešte aj ide provokovať na MRS... Je to vrcholne nechutné a zvrátené. COP nie je klub a majstrovstvá sú pre kluby! Máme inak aj školské MSR a myslím si, že aj tam šaškujú... Po pravde ja by som nikdy nepostavil hráča z COP aj keby som mohol na MSR... Musel by som niektorého svojho hráča posadiť na lavičku a toto by som neurobil... Dúfam, že kluby dostanú rozum a žiadneho hráča už nikdy nepošlú na výber... Inak je normálne, že ti po výbere telefonuje tréner z COP a oznámi ti, že pôjde po tvojich hráčoch? Aspoň bol charakter a zavolal... Je jednoduché nasľubovať hory doly a pre chlapca či dievča vo veku 14-15 rokov je to zázračný svet ktorý nemáš často šancu čím prebiť... Nie je to fér aby to takto fungovalo ďalej...

Suhlasim..Predstavte si,ze trenujete hraca povedzme 4 roky,nieco ho naucite a zrazu vam ho zoberie COP..okey mate v zalohe dalsich ktorych ste si rovnako vychovali..ti chalani budu celu sezonu hrat sutaz,dostanu sa na MSR a vy si stiahnete toho hraca z TN aby chalan ktory celu sezonu drel potom sedel na lavicke?? Somarina..COP TN v minulosti vychovala dobrych hracov napr. Skladany,Ogurcak,Sabo,Kmet,Michalovic atd. pricom viem,ze Ogurcak tam prisiel ako basketbalista ci co to bol..takze vtedy to malo uroven,vyznam..dnes je to cele divne,mozno je to aj lenivou generaciou.
Jedno vsak viem urcite,svoje dieta do COP nikdy nedam.
Uz len kvoli tomu,ze sa nechcem dozit toho aby som svojmu synovi musel chodit vybavovat maturitu a davat niekomu peniaze do vacku aby ledva presiel..nehrozi...
Posledná úprava: 12 rokov, 1 mesiac Autor: zaujimamsa.

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5931

• Asterix
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Chápem výhrady trénerov, ktorým odíde hráč do TN.
Ja by som sa však pozrel na to aj z druhej strany. Sú talentovaní chlapci, ktorí žijú pre volejbal, chcú byť stále lepší a ochotní tomu podriadiť všetko. Majú však trénera, ktorý ich nepustí, lebo chce byť na MSK štvrtý a nie až šiesty, alebo nemá rád Trenčín, alebo... Toto považujem za hazard s talentom hráča, pretože v domácich podmienkach nebude mať nikdy také možnosti rastu, ako v TN.
Všeobecne panuje názor, že do Trenčína sú vyberaní, len tí najtalentovanejší. Opak je však pravdou. Do TN popredné tímy svojich hráčov nepúšťajú a tak trénerom TN zostáva hľadať len, kde-čo nájdu v kluboch, ktoré sú ochotné hráčov poskytnúť. Aj napriek tomuto handicapu sa darí z nich (z niektorých) urobiť lepších hráčov, ako z "nepustených talentov".
Cieľom COP však nie je byť kingom na MSK a MSJ. Cieľom COP je najmä vychovávať hráčov pre reprezentáciu. Faktom je, že za posledné roky(8-10?) kadetské ani juniorské družstvo SR nepostúpilo na majstrovstvá aj keď boli celkom blízko!
Vidím dva hlavné aspekty tohto neúspechu:
- zo štyroch trénerov sú dvaja iba do počtu
- chýbajúci "nepustení talenti"
SVF by sa mala zamyslieť a zlepšiť trénerské obsadenie v TN a klubom vytvoriť také podmienky za ktorých by boli ochotnejšie uvolňovať svojich hráčov do centra.
Nasledújcí užívateľ hovorí 'Ďakujem': Sisa9

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5932

• konono
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Vie niekto fundovane napísať ako to je z výchovou mladých hráčov v popredných volejbalových krajinách? Dostane tréner (resp. klub) za to, že pripravil hráča pre COP aj nejakú odmenu?

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5933

• echo
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
palanio, už sa opakujem ale súhlasím s tým že coptn nemá na msr čo hľadať. oni jednoducho nemajú čo dokazovať iným klubom na msr! kto ale túto možnosť cop-kám dal? nie som presvedčený o tom, že práve toto je v záujme svf.
-cop BERÚ, KRADNÚ hráčov... asi prisilné slová. palanio chceš tvrdiť, že za odchod hráča do cop nedostane klub a jeho tréner finančné vyrovnanie, resp. odmenu? ak by si to tvrdil tak KLAMEŠ. existuje nejaký prestupový poriadok, existujú predsa nejaké tabuľkové hodnoty hráčov, existuje predsa komunikácia medzi trénermi a funkcionármi aj na tieto témy... pokiaľ viem (aj ja poznám trénerov odborníkov; odkaz pre volejbal fans) tak hráč do cop ide buď na hosťovanie, alebo na prestup. a pokiaľ viem jedná sa o relevantné úkony a nie o KRÁDEŽ. palanio koľko zinkasoval váš klub aj za tých netalentovaných, ktorí ti zapríčinili rozpad mančaftu? predpokladám že tie prestupy či hosťovania boli v rozmedí od 300 - 1000 EUR za osobu. ak teda vynásobím tú spodnú hranicu 300 EUR tými teoretickými 10 timi hráčmi je z toho zaujímavá suma či nie? ktorý iný klub by ti dal za netalentovaných 14 ročných chlapcov takéto peniaze. ak ale išli na hosťovanie, tak podľa "dobrých" zvykov na slovensku berú kluby aj za kadetov a juniorov každoročne pekné sumy. takže ak je hráč na hosťovaní v copke štyri roky.... fíha opäť pekná suma! hneď sa mi tlačí na pery otázka: ako sa tie peniaze v klube využijú? ak by tí chlapci neodišli, tak ich máte síce doma - investujete ďalej do nich tak či tak ale z tých netalentovaných nemáte a ani nebudete mať ani cent. cez toto všetko, ale s nimi chce niekto niečo robiť, dať im šancu a aj tak sa nájdu odborníci ktorí toto kritizujú.
- palanio podľa tvojej filozofie treba zrušiť aj štátnu reprezentáciu. aj tá totižto BERIE štátne peniaze. a kluby za vlastné peniaze celú sezónu pripravujú hráčov pre reprezentáciu. to je ale drzosť!!!!
- palanio podľa tvojej filozofie, treba zrušiť termíny doplňovania do súpisiek. čo termíny? treba absolútne zrušiť hosťovania a prestupy!!! veď je nemorálne aby jeden tím vybojoval play-off s určitými hráčmi a napr. od februára sa klub posilní o iných hráčov a tí chudáci čo to play-off vybojovali sedia na lavičke. dokonca kluby by si nemali stiahnuť ani VLASTNÉHO hráča, ktorý je možno v A1 .... je to NEMORÁLNE!!!!! teda podľa palania
- palanio podľa tvojej filozofie by hráči mali byť upísaní v klube na veky vekov. lebo len nerozumné kluby posielajú hráčov na výber. ale v tomto sú kluby už naozaj "rozumné". mnohí ich už neposielajú, ale čo je horšie balamutia rodičov aby im podpísali za 14-16 ročné dieťa VAZALSKÚ - nevypovedateľnú zmluvu na dobu, pokiaľ im niekto nezaplatí štvor či päťciferné sumy v EUR!!!!! opakujem pri podpise 14-16 ročných detí! tomuto ty drukuješ? asi áno, nakoľko v ďalších vetách rozprávaš o akýchsi nasľubovaných horách a dolách zo strany cop. ešte som nepočul o hráčovi, ktorý by mal v cop takúto VAZALSKÚ zmluvu. ale o kluboch ÁNO. a po slovensku sa šíra takéto zvesti sakramentsky rýchlo. čo teda - aké HORY A DOLY museli nasľubovať manažéri klubov rodičom, keď tie vazalské zmluvy za 14-16 ročné deti podpísali?
palanio, nebol si ty nahrávač?- toľko nahrávok v jednom článku....
echo
Posledná úprava: 12 rokov, 1 mesiac Autor: echo.

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5934

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Asterix bohužiaľ asi nechápeš... Každý klub chce hrať dobrý volejbal, byť lepší ako ten čo je niekde vedľa. Súperiť o svoje ciele a mať z naplnenia radosť. Ako tréner môžem mať radosť toho, že sa hráčovi čo som vychoval sa ďalej darí v inom klube (COP), ale je to bohužiaľ iba v inom klube... Zober si takú situáciu, že máš 2-3 šikovných žiakov. O nich bude záujem v TN... 1-2 by chceli ísť tiež potom niekde inde... No to už máme 3-5 hráčov na odchode... Čo myslíš, že čím ich nahradíš? Zapálený blázon to dokáže, ale o rok či dva sa to opakuje znova! Prúser je, že keď 5 hráčov ide preč tak ďalší 5 možno skončí... Jednoducho nemajú s kým ďalej hrať! Stojí to potom za túto cenu? Ak by sme mali na Slovensku 3 juniorské ligy, oblastné výbery a 200 klubov čo robí so žiakmi volejbal tak nech ide do COP tých 6-8 najlepších každý rok! Ale za podmienok ktoré tu máme to je „bastard“... Treba to celé zmeniť a prepracovať. Musí to byť otvorený systém pre každého potenciálneho reprezentanta. Ťažisko prípravy presunúť na mimosúťažné obdobie, prípadne súťažné obdobie upraviť tak aby aj v sezóne mohli byť v COP hráči aj z iných klubov. Napr. jeden víkend každý mesiac voľný v ktorom by bolo sústredenie dajme tomu od stredy do stredy. V ostatnom čase reprezentujú svoj materský klub. Vo vybraných víkendoch hrať prípravné zápasy, možno aj proti družstvám z extraligy. Viacej sa venovať príprave na dôležité kvalifikácie... Mimochodom žiadna zmluva so SVF! Hráč by mal mať zmluvu s materským klubom o jeho umiestnení v COP!

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5935

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Echo! Všetci hráči/ky v COP majú vyplatené cestovné, materiálne vydaje? Majú zabezpečenú sľubovanú regeneráciu? Aká je zdravotná starostlivosť? Myslíš si, že všetko vylieči Flector? Čo s peniazmi Echo... Každý predsa vie, že volejbal hrajú hráči a nie peniaze...

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5936

• lubenko
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Moj nazor.Mate dvoch nahravacov v jednom rocniku.Mate dve moznosti.1.spojit ich do jedneho klubu,2. nechat ich v dvoch proti sebe bojovat aj na ukor toho ze nebudu mat top podmienky.V jednom klube bude jeden 1. nahravac a 2. ktory je aj tak skoro najlepsie co na uzkom volejbalovom trhu mame nehra a postupne prebera ulohu lavickara.Chcem povedat,ze centralizovat znamena nielen to pekne a to ze sa vytvoria podmienky pre naj hracov v rocniku a v pripade ze trener nieje opilec tak aj rastu,ale aj to ze 3. smeciar 3. blokar 2. nahravac,libero ucko by normalne v klube boli lidrami a rastli by,co rozhodne nemozete podcenit,ale takto preberaju logicky ulohu ktora ich do volejbaloveho zivota asi moc nepripravy.Z uz aj tak uzkeho vyberu robime este uzsi a radi by sme to este zuzili a to je zle.Celkove zadanie cop ako projektu je chore a je uplne jedno ci hraju alebo nehraju msr.Ten kto by mal mat starost o slovensky volejbal by si to mal uvedomit alebo sa aspon zamysliet ci by nebolo lepsie nechat hracov/ky v klube a radsej im vytvorik trochu lepsie podmienky na pracu a nechat ich proti sebe bojovat.mozno trochu kontrolovane a riadene,ale bojovat.Lenze to sa nikomu nechce.To by tu musela byt koncepcia a kontrola,muselo by sa pracovat a vyhodnocovat a to je tazke.Radsej sa skonstatuje:tam a tam nemas sancu malo sa tam trenuje niesu tam peniaze a hotovo.A rozhodne si nemyslim,ze zlepsit podmienky v kluboch znamena len naliat tam peniaze,ktore aj tak niesu.Stacil by system,jasne pravidla a podpora,miesto boja proti nim.Takze tak.Projek cop je z principu naspravny,paradoxne ubija konkurenciu a vo svetew sa davno decentralizuje.

Sportom za trvaly mier medzi narodmi!!!
Nasledújcí užívateľ hovorí 'Ďakujem': palanio

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5937

• Asterix
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
echo autor:
- palanio podľa tvojej filozofie by hráči mali byť upísaní v klube na veky vekov. lebo len nerozumné kluby posielajú hráčov na výber. ale v tomto sú kluby už naozaj "rozumné". mnohí ich už neposielajú, ale čo je horšie balamutia rodičov aby im podpísali za 14-16 ročné dieťa VAZALSKÚ - nevypovedateľnú zmluvu na dobu, pokiaľ im niekto nezaplatí štvor či päťciferné sumy v EUR!!!!! opakujem pri podpise 14-16 ročných detí! tomuto ty drukuješ? asi áno, nakoľko v ďalších vetách rozprávaš o akýchsi nasľubovaných horách a dolách zo strany cop. ešte som nepočul o hráčovi, ktorý by mal v cop takúto VAZALSKÚ zmluvu. ale o kluboch ÁNO. a po slovensku sa šíra takéto zvesti sakramentsky rýchlo. čo teda - aké HORY A DOLY museli nasľubovať manažéri klubov rodičom, keď tie vazalské zmluvy za 14-16 ročné deti podpísali?

Echo presne takéto zmluvy dáva podpisovať rodičom aj SVF, keď ich deti nastúpia do TN. Žiaľ.
Posledná úprava: 12 rokov, 1 mesiac Autor: Asterix.

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5938

• echo
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
palanio to čo si napísal?
- podľa teba ak v copke niesú peniaze na cestovné, či iné nároky hráča či hráčky je chorý projekt? alebo je zlý systém finančného pokrytia? jednoznačne je zlý systém finančného pokrytia. ak by tomu tak nebolo tak by slovenská republika mala zrušiť štátne školstvo, lebo je naň nedostatok peňazí, tak potom by slovenská republika mala zrušiť štátne zdravotníctvo lebo je naň nedostatok peňazí tak...atď, atď. takže palanio nemiešaj dve rozdielne veci do jedného celku.
- palanio a čo peniaze? hm... áno volejbal hrajú hráči ale kde? (podmienky - to stojí peniaze) a za čo? ( či aj hráči na slovensku neberú za ich šport peniaze?)
- asterix ak hovoríš o zmluvách hráčov ktoré nie je problém získať a vidieť - my slováci sme už takí, tak som sa v nej nedočítal o zmluve dlhšej ako je štúdium na gymnáziu, čiže o žiadnom vazalstve. si si istý že píšeš o hráčoch a hráčkach zo slovenských copiek?
-asterix predchádzajúce štyri generácie chlapcov boli takmer pravidelne na me a ms. následne dievčatá vo dvoch generáciach. chlapci a dievčatá v určitých generáciách dokonca medzi štvorkou v európe! no a keďže chlapcom sa v posledných troch generáciách nepodarilo postúpiť je možné o tomto projekte hovoriť ako neúspešnom? určite nie. ak sa tu ale verejne bude mnohokrát vyhlasovať nezmyselnosť typu "ak je niekto rozumný tak nepošle hráčov na výber", tak nie projekt ale egoizmus a zlyhanie ľudí v triezvom úsudku spôsobuje tento agonický stav.
- lubenko ak máš ako gazda málo peňazí- rozdelíš ich na množstvo malých finančne bezvýznamných kôpiek ktoré nepomôžu tým ktorým ich poskytneš a ani tebe ako darcovi? alebo ich využiješ v čo najväčšej miere v jednom finančne významnejšom celku v prospech dosiahnutia ciela? vieš lubenko aj tí ktorí na svetových burzách získali miliardy získali ich preto lebo investujú milóny a nie drobné centy.
echo

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5940

• lubenko
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Nepisal som o financovani,celkom schvalne som o tom nepisal,pisal som o tom ze napad ako taky centralizovat je nespravny,vsade sa prechcadza na riadene konkurencne prostredie je to efektivnejsie

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5941

• echo
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
lubenko ja som ti to cez financie uviedol ako jeden z možných dôvodov prečo centralizácia prípravy
echo

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5942

• lubenko
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
pardon ale neuviedol.Ja pisem ze ak odburas kokurencne prostredie z toho mala co mas efekt je strata aj toho nizkeho potencialu ktory si na zaciatku mal.Ty pises ze ak mas malo musis to zlucit aby si vytvoril viac co je jasna demagogia v sporte,ekonomike a rozne inde.Ako priklad ti moze sluzit fungovanie realneho socializmu kdekolvel na svete

Re: Analýza činnosti COP Trenčín a COP Nitra 12 rokov, 1 mesiac #5943

• kurnik
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Pekne vymeny kurnik sopa, zozerem kefu, ak echo nie je priamo z centra centralizovaneho