Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Reprezentacia muzov aj zien
(1 online) (1) návštevník

TÉMA: Reprezentacia muzov aj zien

Re: Reprezentacia muzov aj zien 9 rokov, 11 mesiacov #6940

• fanusikE
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Pozdravujem ..opat novy trener a opat Halanda v nominacii...nie som odbornik, skor fanusik ale je ten chlapec fakt tak dobry?
Posledná úprava: 9 rokov, 11 mesiacov Autor: fanusikE.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 9 rokov, 11 mesiacov #6941

• truba3
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
FAKT je dobry syn

Re: Reprezentacia muzov aj zien 9 rokov, 11 mesiacov #6942

• konono
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Halandu som si chcel viac všimnúť v niektorých extraligových zápasoch Prievidze, žiaľ v§čšinou bol tam na striedačke. Myslím si, že má veľké problémy na príjme (je to okrem techniky, odhadu aj otázka sebavedomia, nervov) Určite sú na Slovensku lepší, najmä komplexnejší smečiari. Z mladých sa mi páči Lux, ktorý by mohol skúsiť aj prijímajúceho smečiara. O Jakubovovi sa hovorilo, že ako Účko nebude mať dobrý príjem a nakoniec je v tejto činnosti jeden z najlepších.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 9 rokov, 8 mesiacov #6972

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Dala som som si moratórium nevyjadrovať sa až do skončenia ME mužov, preto sa teraz vrátim k výmene trénerov. Halanda v zrýchlenom výbere vybral trénera a hrdo sa prezentoval s vybavenou podmienkou mať sloven. asistenta. Človek by si myslel, že hlavy vo federácii mienia využiť takto získané poznatky pre slov. volejbal napr. COP,CTM a preniesli by to seminármi k práci s mládežou.Preto je divné, že tam nie je tréner z COP ( napr.Palgut ) alebo iný tréner mužov, či aspoň neostal Kardoš, ktorý už chalanov poznal . Asi teda na to nemysleli.Takto prišli dvaja noví, ktorí chlapcov bližšie nesledovali a nepoznali ich kvalitu a nedostatky a času na všetko bolo málo. Potom by možno vedeli (Kardoš to vie určite, aj Palgut) , že Krajčovič by zahral aj účko, Paták bol nahrávačom, Kubš smečiarom, Kriško predtým blokárom a hral aj na libere a toto všetko im dáva" veľa možností ". A bum asistentom sa stal Kravárik, človek čo doporučil Flavia, ktorého neskôr nespokojný Halanda odvolal . A tak slovenský Grék získané poznatky využije buď v Grécku alebo niekde v Dubaji ( nič voči osobe as.Kravárika). Je len zaujímavý postoj , že dlhoročný občan cudzieho štátu je pre Halandu a spol. stále Slovákom a Diviš nemohol figurovať v ankete o Najlepšieho volejbalistu SR ani za rok, v ktorom ešte vlastnil sloven. občianstvo.
Pri neúspechu žien sa kvalifikovať, ĽH prehlásil, že je spokojný s posledným zápasom ( prísľub do budúcna). Hm, aj muži mali posledný zápas (na FF v Ba) sľubný - vyhrali. Z príspevku p.Kalného vieme s akým výsledkom naše reprezentácie končia. Ženy hrali 2 turnaje a baráž. Koncepcia každého bola iná.Raz Soares ako psychologická opora, ktorá patrí do tímu (aj keď nehrá), ďalší turnaj predvádzanie hráčok ( hlavne DPS) pre možný zahran. angažmán a napokon baráž - improvizácia s AZE. Keď si ale spomeniem, že naše bývalé úspešné juniorky hrali vyrovnané partie s Belgickom( zvládli ubrániť aj VanHecke), ktoré skončili ME 2013 bronzové...tak aký posun, keď SVK sa ani neprebojovalo na ME. Súhlasím, že všetkým( ženám aj mužom) treba hrať čo najviac medzinárodných zápasov, muži hrajú a ženám to bolo sľubované aj predtým (mali hrať EL).U mužov zase slovo "koncepcia" znamenalo ukončenie repre kariéry Masného. Vraj malý,starý.Francúz Toniutti (malý) pomohol vyhrať SL aj ME 2015.Keby Masný nemal formu to by bolo niečo iné. Po takejto skúsenosti sa starší hrnúť do repre nebudú (Kmeť...)
Zaujímavé je aj rýchle nájdenie sponzora. Páni, a my si myslíme aké je to ťažké. A zrazu za týždeň sa podarilo nájsť. Prečo to len nejde nájsť na súťaže? Už dlhé roky nič. Keď som pri tých financiách, ako sa ľahko dá zaplatiť hráčovi cesta na dovolenku.Palguta šikovnou výmenou za dodatočne povolaného Končála vymenili z družstva Baku do tímu SL, a z cesty do Mexika sa nevrátil: šup - plánovaná dovolenka u sestry v USA. Uhradiť si zmenu termínu odletu je to najmenej.Zodpovednému Prokešovi by malo byť uložené uhradiť takéto " dovolenkové" aj ostatným. Palgut by bol blbec aby to nevyužil.Gullinelli s tou výmenou nič nemal.
Ktohovie kde sloven. volejbal smeruje?

Re: Reprezentacia muzov aj zien 9 rokov, 8 mesiacov #6974

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Och, pozrela som si ako sa darí ženám v bundeslige, Aachen vyhrá 3 zápasy s takými číslami (2.miesto)...má čo robiť účko, keby nebola Slovenka, tak si neškrtne
www.volleyball-bundesliga.de/cms/home/1b...s/1blf_tabelle.xhtml

Re: Reprezentacia muzov aj zien 9 rokov #7057

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Ženy postúpili v EL do semifinále. Vhodnejšie obdobie a skupinu sme ani nemohli mať. V rebríčku podľa CEV k 5.10.2015 : POL -8,BLR-17,SVK-19,ALB-46.Poľky hrajú aj GP, v ktorej prebieha omladenie kádra alebo príležitosť tzv.B(s nami v skupine teda C -juniorky 18,20-ročné ),ALB – volejbalové neznámo a outsider a najväčší konkurent by malo byťBLR(opory Markevich,Mikhailenko nehrali). Prípravné zápasy v Maribore s výhrami 2x 3:2 pre SVK.
Víťazstvá a postup je pre hráčov vždy motivujúci a oprávnene dvíha sebavedomie. Keď to však skĺzne do neúmernej eufórie a nevidí sa riadne pod nohy to už dobré nie je. Najväčšou slabinou sú útoky z hlavného kolíka, kde sú smečiarky na nízkych číslach a zachraňujú to útokmi blokárky a naše druhé účko. Prečo je druhé? Myslím teraz to,že na postup do semifinále EL nám to div divúci stačilo,ale pochybujem o tom,že na postup na ME ( čo je hlavným cieľom družstva) áno.
Dám trochu z štatistických čísel.Príp.zápas č.2:hráčka/chyby/bod - úspešnosť(DataV)
Kuciaková 11/2/2 - 18 %
Palgutová 10/2/4 - 40
Salanciová 3/0/2 - 67
Drobňáková 39/6/17 - 44
Kubová 27/8/10 - 37
Crkoňová 15/4/4 - 27
Rojko:...“stále nám nefunguje súhra a kvalita Crkoňovej“...“výborne hrajúca Kubová“....“ešte 2 dni budeme trénovať a uvidíme“. Za 2 dni asi riadny progres- do základu šli na smeč Kuciaková na účko Crkoňová. Vyhrali sme, asi niet čo riešiť. Zodpovedá tréner, teraz to vyšlo(samozrejme so striedaním).
Zase trocha čísel(aj keď nie som na to vysadená ale nedá sa to opomínať,keďže tréneri stále študujú počas zápasov štat.údaje):
s BLR 1.turnaj (3:1) 2.turnaj (3:2) s ALB (3:1) (3:1)
Kuciaková 24/2/6 - 25% ; 12/2/2 - 17 % 17/4/6 -35% 13/2/4 -31 %
Palgutová 2/1/0 - 0 ; 10/2/1 -10 16/2/8 - 50 5/3/0 - 0
Salanciová 10/3/3 - 30 ; 7/3/1 - 14 4/1/1 -25
Drobňáková 28/8/7 - 25 ; 47/7/16 - 34 17/5/6 – 35 6/4/2 -33
Kubová 33/4/15 – 45 ; 32/6/7 - 22 42/2/17 – 40 29/3/6 - 21
Radosová 19/5/3 -16 19/2/10- 53
druhý zápas sme vyhrali s 30% na útoku a 5 bl. výhra s 39% a 4 blokmi proti 39%
proti 33% a 16 blokmi!BLR 23 chýb v útoku a 6 blokmi.s príjmom 32/23 proti
37/22
s POL 1.turnaj (3:2) 2.turnaj (1:3)
Kuciaková 13/1/2 - 15 % 16/1/7 - 44%
Palgutová 14/3/7 - 50 8/3/2 -25
Salanciová 2/0/0 - 0 26/6/8 - 31
Drobňáková 17/5/5 - 29 10/3/1 - 10
Kubová 36/10/13 – 36
Radosová 25/6/12 - 48
V článku „Aké sú naše dievčatá v zákulisí“ neznáma autorka kvetnato opísala dievčatá aj s real.tímom. K tomu popridávala osobité vyjadrenia...“dovolím si malý odhad“...“pamätajte na moje slová“...“rozlúštila som ju“ ….“už nie sú náladové pubertiačky“..atď. Keď už sme v zákulisí tak ta ostaňme, mňa by celkom zaujímalo ako vnímajú hráčky situáciu s 2 kapitánkami (jedna v šatni jedna na ihrisku?neviem či by sa Jarka nemala uraziť,že asi im nie je dosť dobrá byť aj v šatni, to akoby bolo len“ pro forma“...nebol by lepší kapitán a zástupca?) Ako nazerajú na situáciu spoluhráčka M + tréner?Majú dobré podmienky na prípravu?Ako sú spokojné s kondičným regeneráciou atď.

P.S.Pencová mieri do Talianska!Bolzano už čaká.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 11 mesiacov #7076

• konono
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Sme na prahu OH, teším sa na volejbalové šestkové aj plážové prenosy a zároveň je mi smutno, že nebudeme tam mať zástupcu a zrejme ešte dlho ani mať nebudeme,myslím na samotných volejbalistov, nie na šéfa SVF, lebo ten tam je opäť aj keď ťažko vysvetliť prečo. Neviem z akého dôvodu stále viac pribúda hráčov, ktorí slušne odmietajú reprezentovať našu krajinu. Veď len nedávno sme dokazovali, že ten náš mužský volejbal nie je až taký zlý. Nebudem hodnotiť EÚ-ligu resp. ME(keď volejbalisti boli najúspešnejším tímom v ankete SR - trápne predstavení v TV), ako málo nám chýbalo v Kanade k postupu do vtedy skutočne výkonnosťou vybojovanej SL ... Myslím si, že mnohí z týchto hráčov by teraz na základe skúsenosti, úprimnej dôvery, finančného nevykorisťovania, pretrvajúcej kvalitnej reprezentačnej prípravy dosahovali vrchol svojej športovej výkonnosti. Táto doposiaľ najúspešnejšia, myslím, že aj nevyužitá generácia žiaľbohu v tichosti odišla. Pýtam sa prečo? Nechcem provokovať, ale aký záujem na ich udržaní malo vedenie SVF? Čo na to SVF, čo na to pán Halanda? Bez boja s trápnou smeráckou Vaľovou nechali padnúť v poslednej dobe najúspešnejší klub a liaheň volejbalistov v Humennom atď ... Samozrejme vysvetlenie z ich strany ako vždy ani nečakám.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 10 mesiacov #7081

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Tri prehry z príprav.zápasov mužov(na sety 1:9) v Holandsku by mali niečo trénerom napovedať.
V nominácii sa objavili navrátilci Halanda,Petráš,Ludha,Horník,Bencz,Končál a Zaťko..Pri problémoch na smečiarskom poste sa mohol osloviť aj Kostoláni(smečiar Kriško zvládol post diagonála ,diagonál Kostoláni so smečiarskou minulosťou zvládne hrať smečiara),Ogurčáka neuvoľnil klub: ale keď si prečítam ako štvrtého nahrávača Skladaného,ktorý mal zdravotné problémy(v správe z 15. – bez spoločnej prípravy(Zaťko nenominovaný do Hol.) „... po náročných rokovaniach na linke SVF – klub ...“klub uvoľnil,sa mi zdá divné že nezabojovali o smečiara Ogurčáka.Chýba mi tam napr. aj Michalovič. Koncepcia tvorenia družstva je nejaká kostrbatá.
Vrátim sa k zápasom v Svetovej lige;čo má tréner Palgut nalinkované toho sa drží zubami – nechtami.Ak nejde Patákovi,ďalšieho smečiara do hry len tak nedá (málo využívaný Mikula – mohol chodiť aspoň na podanie a v poli je predsa len na tom lepšie ako blokár Ondrovič,ktorý striedal na podaní Kašpera -myslím,že nás to stálo set s Tureckom); ak bol v ihrisku smečiar Kriško (ako diagonál) neviem prečo nebol využitý niekedy aj na príjme – Paták( v zóne 4) sa mohol sústrediť na útok,druhé libero Turis bol tiež málo v hre...skrátka chýba mi tam od trénerskej dvojice
správna chvíľa na zmeny v zostave,vyplývajúce z momentálnej hry aj využitie hráčskych schopností toho ktorého hráča,sú nejakí bezradní...KME bude ťažká

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 10 mesiacov #7082

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Prečo idú prenosy z Gyoru ME do 19 rokov na laole a z Nitry nie?Vie niekto?

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 10 mesiacov #7083

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
Predpokladám, že Stražay neschválil CEV-u halu v Nitre a nepomohol ani veľkomožný viceprezident CEV, ktorý funkciami príkladne pomáha rozvoju slovenského volejbalu.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 10 mesiacov #7084

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Konečne nejaká mládežnícka repre využila vynaložené úsilie zorganizovaného podujatia,na účasť ktorého nemusela hrať kvalifikáciu – zabezpečená účasť domáceho poriadateľa. Súdiac podľa konečného poradia SVK malo v Nitre ľahšiu skupinu ako bola tá v Gyori. Výsledok je výborný,výkon bol rozobraný pánom Husárom.
Mrzelo ma,že sme nevedeli naplniť a zabaviť halu ako sa to podarilo nedávno bratom Čechom v Brne (spoločné ME juniorov so SVK).To by bola reklama pre volejbal! Ale takto to naozaj nevieme,nedokážeme.Prečo?Prečo pán Halanda?Neschopní ľudia? Hm,reklama,marketing...Skupina v Gyori všetky zápasy na laole.tv od prvého dňa.Odpoveď Martine Konečnej na dotaz,že by chcela pozerať zápasy: „Maťa nie je to len tak žiaľ, pretože prava vlastni CEV. Ale od stredy budu nase zapasy na Huste.“ (ostatné nie) Od stredy už CEV práva nevlastní?
Zápas o 1.a 3.miesto bol vysielaný na Aréne sport – neviem či to novinár Hudec nevedel,ale takáto informácia nebola na webe uverejnená.
Dream Team. Určite to nebolo za celé ME ako uvádza novinár FH aj s odkazom na stránku cev; podľa všetkého len za finálovú fázu. Nerozumiem,že Orthmann Hanna z Nemecka ostala úplne nepovšimnutá(vedie tabuľku bodovania ,útokov
i s najlepším zápisom bodov za set od začiatku až po posledný zápas na ME. Bola v tom zase diplomacia?Z družstiev finalistov a domáceho družstva?

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 10 mesiacov #7085

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
Ja som výkon na ME junioriek nerozoberal, ja som sa len ohradil proti výrokom trénerky Kosekovej, že hrali moderne. Nehrali.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 10 mesiacov #7086

• fanusikE
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
halanda áno....malina? drobnak? nie??? priezvisko robí fakt dosť...

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 9 mesiacov #7087

• Asterix
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
fanusikE autor:
halanda áno....malina? drobnak? nie??? priezvisko robí fakt dosť...

Čo som počul, tak Halanda sa výrazne zlepšil. Nakoniec sa asi aj naučí hrať
Malina snáď aj áno.
Drobňák? Po tom čo som ho videl vo finálovej sérii s Nitrou, tak určite nie.

Re: Reprezentacia muzov aj zien 8 rokov, 9 mesiacov #7088

• Klara
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
V baraži žien jedna veľká zmena:tréner Waibl rezignoval...
mopo24.de/nachrichten/volleyball-dsc-dre...nalmannschaft-166529