Vzdelávanie Kompava

Kompava

Aminokyseliny K4 Power BCAA. Potrebujeme ich?

Aminokyseliny K4 Power BCAA. Potrebujeme ich?
BCAA- Sú dôležité?
Základný stavebný kameň bielkovín, aj tak by sa dali charakterizovať BCAA - esenciálne aminokyseliny. Suplementy s obsahom aminokyselín s rozvetveným reťazcom (leucín, izoleucín a valín) sú alfou omegou pre Váš tréning a regeneráciu. Mnoho ľudí však nevie o účinkoch a o tom, aký prínos majú tieto aminokyseliny pre ľudské telo. Prečo ale užívať BCAA, aký význam v tele nám tvoria, čo spôsobujú a prečo sú potrebné? Na tieto aj iné otázky Vám odpovieme spolu s Erikom Halaškom, u ktorého BCAA tvorili základ v príprave.

Čítať celý článok
   

Recepty na smoothies od Kompavy

Dr. Komorechová je in. Firma Kompava pobúka recepty na v dnešnej dobe populárne smoothies.
Skúste si namixovať

   

Volejbal a výživa

Sú potrebné pri volejbale výživové doplnky?

Akokoľvek je športovec pred súťažou motivovaný a dobre pripravený, hranica medzi víťazstvom a prehrou býva veľakrát veľmi tenká. Strava a okrem nej aj vhodný výživový doplnok dokáže vo veľkej miere ovplyvniť výkon športovca, i celého tímu.Výživové požiadavky jednotlivých športovcov sa menia v závislosti od ich fyzických daností, náročnosti, dĺžky a intenzity tréningov či zápasov, a tiež od typu športovej aktivity. Preto ak chcete efektívne doplniť všetko, čo Váš organizmus pri tréningoch a zápasoch potrebuje, mali by ste vsadiť aj na vhodný doplnok výživy.

Čítať celý článok
   

Správna výživa pre vaše kĺby, šľachy a väzivá

Kĺbová výživa je doplnok, na ktorý sa často zabúda, no mal by patriť do suplementačného plánu každého športovca. Väčšina športovcov sa začne výživou svojich kĺbov zaoberať príliš neskoro a to až vtedy, keď kĺby a šľachy začnú bolieť. Postupným zvyšovaním záťaže počas  rokov pravidelného a rozumného tréningu môžu dosiahnuť prirodzenú odolnosť kĺbov voči takej vysokej záťaži, akú podstupujú. Avšak veľa ľudí to takto nevníma a tak sa stáva, že po určitom čase sa objavia problémy.

Čítať celý článok
   

Prečo potrebujeme proteíny?

Bielkoviny patria medzi najdôležitejšie živiny športovca. Potrebuje ich na stavbu telesných štruktúr, na obnovu a  regeneráciu organizmu, jeho rozvoj, rozmnožovanie a reprodukciu. Sú nevyhnutné pre tvorbu a činnosť svalov, z ktorých organizmus čerpá energiu. Organizmus využíva  bielkoviny  zo živočíšnych a rastlinných zdrojov. Medzi bielkoviny živočíšneho pôvodu s vysokou nutričnou hodnotou a  všestrannými funkčnými vlastnosťami , ktoré sú pre ľudský organizmus najvhodnejšie patrí v súčasnosti srvátkový proteín.

Čítať celý článok
   

Stránka 1 z 2

<<ZačiatokDozadu12DopreduKoniec>>