Vzdelávanie Mentálne okienko

Mentalne okienko

Sám sebe lekárom

V zdravom tele zdravý duch!?  Neplatí skôr zdravý duch = zdravé telo!?

Viera je jadro a podstava veci, v ktorú dúfame. Ak udržuješ  vo svojich myšlienkach o sebe obraz alebo predstavu zdravého sviežeho činorodého človeka  , potom súčasne pripútavaš a sústreďuješ k sebe silu, ktorá pracuje na tom, aby si sa takým skutočne  stal. Tým buduješ myšlienkové duchovné JA, ktoré po čase ovládne tvoje hmotné telo a zmení ho tak, že sa duchovné JA vyrovná hmotnému telu.

Čítať celý článok
 

Aj mozog má svoju úlohu - Denis Boucher - hokej

Denis Boucher vedie predsezónny program Philadelphie Flyers týkajúci sa kondičnej prípravy hráčov. Ako skúsený odborník experimentálnej medicíny vie, že športový úspech nie je len výsledkom fyzickej prípravy. V exkluzívnom interview pre nhlpro.cz okrem iného prezradil, aký vplyv na výkony profesionálnych hokejistov má ich psychika.

Aj mozog má svoju úlohu

V jednom zo svojich posledných blogov v magazíne The Hockey News Denis Boucher radí hráčom NHL, aby nezabúdali pracovať so svojím mozgom, pretože im to môže pomôcť zlepšiť výkonnosť. Uvedomujú si však význam svojho mozgu v spojitosti s úspechom v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta aj samotní hráči? ,,Myslím si, že veľa hráčov si veľmi dobre uvedomuje, aká dôležitá je ich mentálna kapacita na vlastnú výkonnosť,“ tvrdí v rozhovore pre nhlpro.cz Boucher, ktorý jedným dychom dodáva, že hráči napriek tomu význam svojej psychiky často podhodnocujú. ,,V tejto oblasti stále nie je nijaký štandardizovaný prístup a mnoho hráčov ignoruje psychický aspekt tréningu.“

Prevzaté z webu nhlpro.cz - čítaj ďalej