Matchpoint ROZHOVORY O POLITIKE

O POLITIKE

S JUDr. Petrom Sepešim o zákone o športe - EXLUZÍVNE PRE WEB

29.11.2015 - Šamorín

V stredu 26.11.2015 schválila Národná rada SR zákon o športe. Odborníci v pracovnej skupine na čele s JUDr. Petrom Sepešim pripravovali zákon takmer dva roky.
V exkluzívnom rozhovore pre www čitateľom portálu popíšeme dej v troch častiach: tvorba zákona, čo sa do zákona nakoniec nedostalo a v poslednej časti zásadné novinky, nastavenia, zmeny, na ktoré šport dlho čakal. Zákon určite nebude spásonosný, nebude mať funkciu čarovného prútika, ale mnohé by sa mohlo systémovo v prostredí športu vylepšiť. Niektoré praktiky budú musieť v športe konečne skončiť. Zo zákona.

Čítať celý článok
   

S Alojzom Hlinom. poslancom NR SR

hlinaapríl 2014 - Poslanec Alojz Hlina, myslím si, nie je bežný poslanec. Pristal na to, že podebatujeme. Stretli sme sa v jeho kaviarni. Milé to bolo.

Kto je Alojz Hlina. Koľko máte rokov?
Veľa. 44. Ale je vo mne duša chlapca. Hovorí sa, že chlap má mať v tridsiatke peniaze a v štyridsiatke rozum, alebo naopak? Som z Oravy, ale narodil som sa v Mikuláši. V trinástich rokoch som sa vydal do sveta. Býval som na internáte. Neskôr vysoká škola v Nitre a potom do Bratislavy.

Čítať celý článok
   

S Milanom Kňažkom

30.11.2013 - denník Sme (Miroslav Kern) urobil rozhovor s kandidátom na prezidenta republiky.


Budete Fica aj v debatách oslovovať "vy extrémista"?

"Nebudem sa hádať s Ficom. Budem navrhovať nejaké riešenia a opatrenia a budem sa snažiť presvedčiť ľudí, že sa veci dajú zmeniť. Netreba strácať nádej a vieru, že treba o demokraciu bojovať a že november nebol stratený deň a že november bol. Všimli si to prakticky všetci okrem tejto významnej osobnosti. Ťažko uveriť, že pád Berlínskeho múra nezačul, no dobre. Diskusii s Ficom sa nebudem vyhýbať, dokonca sa na ňu svojím spôsobom teším."

   

S Róbertom Ficom rok po voľbách

marec 2013 - Rok po voľbách uverejnil denní sme.sk rozhvor s premiérom

Teraz, keď sa ukázalo, že urobíte viac kľukov ako vojaci a prezident je hlavný veliteľ ozbrojených síl, kto iný by mal zo Smeru kandidovať, ak nie vy?
„Ak to beriete cez kľuky, máte pravdu. Vy asi naozaj máte predstavu, že tu vedieme každý deň sedemhodinové seansy a rozmýšľame o tom, čo urobíme na jar 2014. Toto je úrad na zabitie. Riešime tu každý deň obrovské množstvo vecí.“

Bolo to 1001 kľukov?
„Čo mám na to povedať? Všetko sa spochybňuje. Vedel som, že vojaci mali súťaž o hodinky náčelníka generálneho štábu a zaujali ma niektoré ich výkony. Boli tam, tak som sa opýtal: Čo chalani, máte nacvičené? Tak poďme, vyskúšame, kto koľko urobí za pol hodiny. To bolo celé.“

   

S Richardom Sulíkom o turbulenciách v SaS

19.12.2012 - pár hodín pred koncom sveta priniesol denník Plus jeden deň zaujímavý rozhovor s predsedom strany Sloboda a solidarita Richardom Sulíkom. V marci ho čaká volebný kongres a na svetlo vyšiel protikandidát Jozef Kollár.

   

S ekonónom SAV Petrom Staněkom

7.11.2012 - Aktuality.sk
Veľmi zjednodušená otázka na záver: poraďte občanom nejaký liek na krízu. Ako by sa mali finančne správať?
Potrebujú si vytvoriť takú rezervu, ktorá by vykryla chod domácnosti na jeden rok. Treba oželieť všetko z toho, po čom túžime, no žiť bez toho sa dá a treba si zaobstarať dnes, pri dnešných cenách, všetko to, čo naozaj potrebujeme alebo budeme potrebovať.

celý rozhovor s Petrom Staněkom čítajte na Aktuality.sk

   

Stránka 2 z 8

<<ZačiatokDozadu12345678DopreduKoniec>>