Matchpoint ROZHOVORY O ŽIVOTE

O ŽIVOTE

S Pavlom Pospíšilom - vynikajúcim kuchárom

Aká je bratislavská gastronómia 20 rokov po revolúcii?
Hrozná. Len tak si chodím a premýšľam, prečo všetci robia zapekané baklažány s cukinou a paprikou, na ktoré dávajú minútu opečené mäso, pričom všetko zalejú olivovým olejom. To predsa nie je kuchárske umenie, lepšie by už snáď bolo aj držanie sa tradičnej československej kuchyne. V porovnaní s tými variáciami, ktoré sa tvária zahranične a nedajú sa jesť, určite.
Katastrofa a zlodejina v bratislavských reštauráciách.

Celý, veľmi zaujímavý rozhovor Karola Sudora pre sme.sk si prečítajte tu

   

S kozmonautom Ivanom Bellom

Mnohí sa boja lietať až do konca života. Nikdy ste nemali strach?
Nie. K lietaniu som sa dostal vďaka športu. Skákal som totiž na lyžiach a vtedy som začal pociťovať túžbu po lietaní. Zrazu to bola dimenzia, v ktorej som sa chcel dlhodobo pohybovať. Moje skoky pritom boli relatívne krátke, možno 30 až 40 metrov, ale už tých pár sekúnd vo vzduchu stálo za to.

Čítajte rozhovor pre SME.sk

   

Oslava narodenia Barbiho dcéry so smutným koncom

Dopočul som sa o tom v súvislosti s jeho možným prestupom do Brna. Zaumienil som si urobiť rozhovor pre volejbalový web, ale neveril som, že Andrej bude mať chuť o tom hovoriť verejne. Naše stretnutie sa naopak udialo po veľmi rýchlej dohode. Andrej sa k tomu odhodlal s cieľom zmobilizovať všetkých ľudí, ktorí dokážu pomôcť.

Ako vždy som sa chcel na rozhovor dobre pripraviť, ale hoci od súhlasu ubehlo viac ako 24 hodín, nebol som schopný nájsť niť. Nechcel som žiadne klišé, frázy, bulvár, tak sme si sadli a on hovoril.

Čítať celý článok
   

Doc.Daniela Ostatníková

O rozdieloch medzi mužmi a ženami bola prednášať v januári 2009  na licenčnom seminári trénerov v Spišskej Novej Vsi. Pred časom s ňou urobila veľmi zaujímavý rozhovor Tina Čorná pre Sme.sk

Čítať celý článok
   

Jana Tutková - bojovníčka proti interupcii

Jana Tutková (29) stojí v prvej línii boja za zákaz interrupcií. Je členkou združenia Právo na život, ktoré zaplavilo Slovensko drastickými bilbordmi a plagátmi s fotografiou mŕtveho zakrvaveného telíčka nenarodeného dieťaťa.

Prečítajte si rozhovor Denisy Borkovičovej

   

Život a smrť sú od seba pol milimetra

Zaujímavý rozhovor s kardiochirurgom Jánom Pirkom uverejnil internetový denník Lidovky.cz
Kliknite sem
   

Stránka 4 z 8

<<ZačiatokDozadu12345678DopreduKoniec>>