Matchpoint ROZHOVORY O ŽIVOTE

O ŽIVOTE

MAREK EBEN ***

Málokto absolvoval toľko spoločenských akcií a hovoril s toľkými známými ľuďmi ako Marek Eben. S jednotkou medzi českými moderátormi,  o jeho úzkostlivej pedantnosti, fanynkách s dávnym dátumom narodenia, ponuke robiť prezidenta, ... urobila rozhovor Alena Plavcová pre Lidové noviny.  
Celý rozhovor si prečítate tu

   

Baby sa vôbec nehanbia

Prebiehajúce ME žien v Belgicku a Luxembursku nám dávajú možnosť sledovať krásny šport, ženský volejbal. No nezabúdajme aj na iný pohľad.
Denník idnes.cz sa porozprával so špičkovým fotografom ženských tiel Dennisom Chotenovským.

Čítajte
   

S homosexuálom Ivanom - Dobré ****

Homosexuál s anonymom Ivan Kobner poskytol zaujímavý rozhovor pre denník SME

Čítajte tu

   

S Fedorom Gálom ***

Z čoho vyplýval odpor k vazalstvu voči inštitúciám?

Inštitúcie sú ideálne na to, aby človeka dokonale pripravili o tvorivosť. Hovoria vám totiž, kedy máte DSC07528.JPGpracovať, pričom tvorivý človek vie najlepšie, kedy má robiť, či o polnoci alebo o tretej ráno. Hovoria vám aj to, čo máte robiť, ale opäť - tvorivý človek vie najlepšie, či a aký má talent, dispozície, chuť a motiváciu. Inštitúcia vás núti spolupracovať aj s ľuďmi, ktorí vám idú šialene na nervy a neviete s tým nič spraviť. Neustále vás núti vykazovať, na čom pracujete, pričom kreatívny človek má prácu ako primárnu motiváciu a papierové vykazovanie výkonov považuje za stratu času. Inštitúcie sú teda spôsob, ako človeku častokrát znechutiť robotu.

Pokračovanie si prečítate tu

   

Posledný rozhovor

Časopis Život (č.12) uverejnil pravdepodobne posledný rozhovor s Mariánom Zednikovičom. Smutné.

Úryvok si môžte prečítať tu.

   

Nádej pre neplodné

Čechoameričan Antonín Bukovský ako prvý na svete vyšľachtil ženské vajíčko a vlial tak nádej mnohým ženám, ktoré trápi neplodnosť.

Prečítajte si

   

Stránka 6 z 8

<<ZačiatokDozadu12345678DopreduKoniec>>