Reprezentácia Aktuality Kadetky SR reportuje tréner Láďo Popeláš

Kadetky SR reportuje tréner Láďo Popeláš

11.1.2015 (Púchov) - Slovensko 98 - Taliansko 98 0:3 (-13,-19,-21). Ladislav Popeláš o poslednom stretnutí turnaja:
SVK: Sedláčková 0, Fričová 7, Adamovičová 1, Šunderlíková 9, Šimková 6, Cigániková 5, libero Španková 15% (Balcová 2, Körmendyová 4, Stumpelová 1, Veliká, Ramajová)

 

Ak sme ešte chceli pomýšľať na postup, potrebovali sme dnes vyhrať 3:0. Snažili sme sa, bojovali, dreli o každú loptu, no súper bol pre nás prisilnou prekážkou. Prvý set sme prehrali v druhej polovici šnúrou nepresností na prihrávke. Ďalšie dva sety boli vyrovnané a iba málo nám chýbalo, aby sme v nich boli úspešní. Súper však zapol vždy v pravý čas a nakoniec zaslúžene zvíťazil. Celkovo s kvalifikáciou nemôžem byť spokojný, keďže sme nepostúpili. Odmakali sme si však všetko poctivo, obetovali úspechu veľa vecí a preto to všetko trošku bolí. Je to však šport a preto treba ísť ďalej. Toto družstvo má perspektívu a budúcnosť, netreba ho preto po tomto neúspechu zatracovať. 
ĎAKUJEM VŠETKÝM FANÚŠIKOM, KTORÍ NÁS PO CELÝ ČAS V PÚCHOVE VÝRAZNE PODPOROVALI.

10.1.2015 - Ladislav Popeláš o druhom zápase:                               výsledky
Slovensko 98 - Nórsko 98 3:1 (-19, 16,12,10)
SVK: Sedláčková 7, Šimková 1, Adamovičová 13, Šunderlíková 12, Fričová 9, Cigániková 11, libero Španková 31% (Veliká 2, Körmendyová 2, Balcová 5, Ramajová, Stumpelová)

Nastúpili sme s dvoma zmenami. Nahrávať začala Sedláčková a za Balcovú nastúpila Šimková. Príliš to v úvode nepomohlo a hrali sme naďalej v kŕči. Veľmi sme chceli vyhrať, no robili sme presný opak toho, čo sme sa dohodli na predzápasovej porade a tak sme kopili chybu na chybe a hrali za Nórky. Takýmto spôsobom sme doslova darovali úvodný set Severankám. Všetko zlé sme zo seba konečne striasli po prvom technickom time-oute druhého setu. Vychádzalo nám podanie, zlepšili sme prihrávku a postupne pridávali bod po bode a tak vyrovnali na 1:1. Tretí a štvrtý set sme už hrali podľa mojich predstáv a v zápase jednoznačne dominovali. Získali sme tak dôležité víťazstvo, ktoré toto družstvo určite potrebovalo, lebo hrať vie !!! Zajtra nás čaká silné Taliansko, no naše družstvo už dokázalo vyhrať aj ťažké zápasy. Ak budeme mať svoj deň, o čo sa hrou určite pokúsime, môžeme byť zajtra úspešní. Toto družstvo by si to určite zaslúžilo. Držte nám palce!

9.1.2015 - Ladislav Popeláš po prvom zápase
Slovensko 98 - Portugalsko 98 1:3 (-17,9,-24,-18)
SVK: Ramajová 2, Fričová 11, Adamovičová 7, Šunderlíková 7, Balcová 9, Cigániková 7, libero Španková 30% (Veliká 1, Šimková 1, Sedláčková 1, Körmendyová 1, Stumpelová)

Vo výbornej atmosfére sme síce získali esom Ramajovej prvý bod, no nervozitu to z nás nestriaslo. Kopili sme vlastné chyby a súper nám utekal. Útočne sme mali v pláne sa oprieť o výkony Šunderlíkovej, no tá dnes tiež nemala svoj deň. V závere prvého setu sme prehrávali už 10:21. Podarilo sa nám to ešte skorigovať, no na zvrat to už nestačilo, aspoň nás to však čiastočne naštartovalo. Druhý set sme mali už od úvodu vo svojich rukách. Viedli sme 8:3, 16:8 a set sme nakoniec hladko pre seba získali. Darilo sa v ňom najmä Fričovej na podaní, ktorá nás výrazne potiahla. Portugalčanky sa však po tomto výprasku spamätali a tretí set sa hral vyrovnaný volejbal, ktorého osud bol známy až v koncovke. V nej sme pokazili dve ľahké podania, čím sme sa pravdepodobne pripravili o celkový úspech v zápase. Štvrtý set už boli Portugalčanky herne lepšie a hlavne psychicky v pohode, takže im vychádzali aj lopty, ktoré by inokedy asi neuhrali. Aj napriek našej neustálej snahe, sme už výsledok tohto stretnutia nezmenili a úvod kvalifikácie nám tak teda nevyšiel. Kvalifikáciu však rozhodne nebalíme. Zajtra skúsime jednoznačne zdolať Nórky a keď splníme tento plán, pokúsime sa ešte podať heroický výkon proti Taliankám. V tejto kategórii je všetko možné, tak to chceme určite skúsiť.

9.1.2015 - Ladislav Popeláš, tréner kadetiek Slovenska pred akciou:
Záverečnú fázu prípravy na kvalifikáciu sme začali 17.decembra so šestnástkou dievčat v Púchove. Zámerom bolo doladiť náš herný systém, spoznať halu a vyselektovať dvanástku, ktorá by mohla dôstojne reprezentovať Slovensko na kvalifikácii. Trénovali sme do 22.decembra a po krátkom vianočnom voľne, sme sa opäť stretli, tentokrát v Pezinku, odkiaľ sme na druhý deň cestovali na turnaj MEVZA do maďarskej Nyíregyházy. Po smolnej prehre v semifinále s Češkami, kde sme viedli 2:1 na sety a 24:21, sme napokon obsadili tretie miesto, keď sme celkom jednoznačne zdolali Rakúšanky 3:0. Na turnaji som mal k dispozícii 14 dievčat a slúžil nám na doladenie niektorých vecí a uzavretie nominácie na kvalifikáciu. Po silvestrovskom voľne sme sa stretli 2.1. opäť v Púchove, no už iba záverečná dvanástka hráčok. Tu sme aj odohrali dva prípravné zápasy so Španielkami (3:2, 1:3), čím sme ukončili našu hernú prípravu na kvalifikáciu. Dievčatá nielen tieto posledné dni, ale celých 16 mesiacov čo sme spolu, odvádzajú veľmi slušnú prácu a všetci dúfame, že tento víkend bude pre nás nie len sviatkom volejbalu, ale že bude aj úspešný. Veľa už napovie náš prvý zápas proti rovesníčkam z Portugalska.