Vzdelávanie Kompava Aminokyseliny K4 Power BCAA. Potrebujeme ich?

Aminokyseliny K4 Power BCAA. Potrebujeme ich?

Aminokyseliny K4 Power BCAA. Potrebujeme ich?
BCAA- Sú dôležité?
Základný stavebný kameň bielkovín, aj tak by sa dali charakterizovať BCAA - esenciálne aminokyseliny. Suplementy s obsahom aminokyselín s rozvetveným reťazcom (leucín, izoleucín a valín) sú alfou omegou pre Váš tréning a regeneráciu. Mnoho ľudí však nevie o účinkoch a o tom, aký prínos majú tieto aminokyseliny pre ľudské telo. Prečo ale užívať BCAA, aký význam v tele nám tvoria, čo spôsobujú a prečo sú potrebné? Na tieto aj iné otázky Vám odpovieme spolu s Erikom Halaškom, u ktorého BCAA tvorili základ v príprave.

Erik Halaška a jeho najväčšie úspechy: Veľká cena Prešova v kondičnej kulturistike mužov 2010 – 3. Miesto
halaskaM-SR v kulturistike dorastenci 2011 do 70 kg – 1. Miesto
M-SR v kulturistike juniorov 2011 do 70 kg – 1. Miesto
M-SR v klasickej kulturistike juniorov 2013 - 1. Miesto
M-SR v kulturistike mužov 2013 - Klasická Kulturistika do 175 cm – 4 miesto
Majstrovstvá Európy Klasická kulturistika - 1. Miesto
Prečo užívať BCAA?
Vetvené aminokyseliny (BCAA) L-leucín, L-izoleucín a L-valín, patria medzi esenciálne - nepostrádateľné aminokyseliny ktoré si ľudské telo nevie samo vyrobiť.Esenciálne aminokyseliny si organizmus nedokáže sám syntetizovať a teda ich musí prijímať zo stravy. Samotnou stravou nevieme dosiahnuť prijatie takého množstva BCAA , ktoré by nám dokázalo ochrániť svalové vlákna a zabránilo tak nežiadúcim účinkom. Aminokyseliny tvoria základnú stavebnú jednotku svalovej bunky a sú preto nevyhnutnou súčasťou každého športovca s dôrazom na nárast objemu svalstva. Podávanie aminokyselín s rozvetveným reťazcom (BCAA) má anabolický účinok na metabolizmus proteínov zvýšením rýchlosti syntézy bielkovín a zníženie rýchlosti degradácie proteínu. Naše svaly sú tvorené z bielkovín a bielkoviny z aminokyselín. Tretinu svalových bielkovín tvoria teda BCAA. V priebehu športového výkonu, či už anaerobného alebo aerobného dochádza ku strate BCAA a následne k devastácii aktívnej svalovej hmoty. Pre aktívneho športovca je tento proces katabolizmu veľmi nepriaznivý. Katabolickému procesu svalstva viete zabrániť práve podávaním BCAA. Preto ich podávanie v doplnkovej forme je úplne nevyhnutné pre športovcov ako aj pre osoby s nedostatočným príjmom bielkovín. Na rozdiel od iných aminokyselín, BCAA sú metabolizované priamo vo svaloch a nie v pečeni.
BCAA sú taktiež nápomocné pre tých, ktorí redukujú svoju nadváhu zníženým príjmom potravy a zvýšením fyzickej aktivity čím zabezpečia novotvorbu svalových vlákien.
Čo spôsobujú aminokyseliny v našom tele?
k4 power• zvyšujú kvalitu a množstvo svalovej hmoty
• obnovujú silu a urýchľujú regeneráciu
• podporujú novotvorbu svalovej hmoty
• chránia pred deštrukciou svalových bielkovín pri fyzickom výkone
• ochraňujú svalovú hmotu pred devastáciou v priebehu znižovania nadváhy
• pomáhajú pri spaľovaní tukov a redukcii nadváhy
• majú vysoký antikatabolický efekt
• podporujú hormonálnu rovnováhu u športovca
Ich suplementácia je vhodná jednak v objemovej fáze, ako aj vo fáze rysovania, takisto aj ako aminokyseliny na chudnutie.
Ako pomohli BCAA v príprave Erikovi Halaškovi?
Bcaa denno denne využívam ako palivo a zdroj pre výstavbu nových svalových tkanív. Čo je vlastne základným kameňom úspechu v kulturistike. Ďalšou výhodou je, že BCAA znižujú tvorbu kyseliny mliečnej v pracujúcom svale čím mi umožňujú predĺženie v sérii.
Nové K4 Power BCAA od firmy Kompava.sk sú dobrým pomocníkom pre každého aktívneho športovca a to najmä pre zlepšenie regenerácie, ochrany svalstva a s tým súvisiace následné zvyšovanie výkonu. K4 Power BCAA sú pre mňa vynikajúcim doplnkom pri náročných fyzických tréningoch. Využívam ich nie len pri cvičení v posilňovni ale aj pri bežných fyzických činnostiach. Zmes látok, ktoré sa nachádzajú v instantných BCAA mi dokážu zabezpečiť kvalitnú regeneráciu a ochranu svalovej hmoty. Vďaka tomu, že neobsahujú žiaden tuk a cukry sú skvelým pomocníkom pri zhadzovaní tuku pretože v tomto období sa zaznamenáva veľký úbytok svalstva. Taktiež ich zaraďujem aj v predsúťažnom období. Na kvalite chuti zminimalizovanie cukru nie je poznať, čo oceňujem. Chuť je bezkonkurenčná. Moje tréningy sú veľmi náročné a tieto BCAA sú navyše obohatené o aminokyselinu L-glutamín, ktorá je taktiež prospešná pre dokonalú absorpciu živín čo je pre mňa veľmi dôležité. Z príchuti uprednostňujem Grep, nie je veľmi výrazná čo mi veľmi vyhovuje. Oceňujem, že Kompava urobila opäť obrovský progres, keďže si dala záležať a na trh nám priniesla BCAA, ktoré sú vegánske.

Čím sú K4 Power BCAA INSTANT výnimočné?
Sú tvorené jednotlivými vetvenými esenciálnymi aminokyselinami Leucín, Izoleucín a Valín v pomere 4:1:1, ktoré si nedokáže organizmus vytvoriť sám. Obohatené sú o L-Glutamín, ktorý zabezpečuje dokonalú absorciu živín a regeneráciu organizmu, L- Citrulín Malát, ktorý zlepšuje presun energie k bunkám a o vitamíny skupiny B (B6,B2,B1), ktoré majú priaznivý vplyv na metabolizmus bielkovín a energetický metabolizmus.
K4 Power BCAA sú nová forma práškových BCAA, ktoré skutočne chutia. Na rozdiel od klasických práškových BCAA, ktoré majú horkú pachuť. Prečo práve K4 Power BCAA :
• Fantastická chuť, na ktorej si pred, počas či po výkone skutočne pochutnáte
• okamžitá rozpustnosť
• obohatené o L- Glutamín, L- Citrulín Malát, Vitamíny skupiny B
• vyrobené z prírodných surovín, bez pridania konzervačných látok
• bez syntetických látok a umelých farbív
• bez pridaného cukru
• vhodný aj pri bezlepkovej a bezlaktózovej diéte
• ideálny pre vegánov a vegetariánov

K4 Power BCAA by nemali chýbať v každej fáze či už pri aeróbnych a silových športoch ako zdroj energie, pred a po tréningu na rýchlu a intenzívnu regeneráciu svalov, na elimináciu únavy, zvýšenie sily a väčší výkon, na podporu nárastu a rozvoj aktívnej svalovej hmoty, pri ťažkom a namáhavom fyzickom zaťažení a v neposlednom rade pri redukcii váhy.
Náš typ:
· Pre energiu počas tréningu, intenzívny výkon, pre antikatabolický účinok pri znižovaní váhy užívajte: Jednu odmerku 20 - 30 minút pred tréningom
· Pre nárast svalovej hmoty: Rozdeľte svoju dávku BCAA (pokročilí športovci a športovci nad 80 kg 2 až 3 odmerky) na 3 časti. Prvú dávkujte 20 - 30 minút pred tréningom. Druhú v priebehu tréningu a tretiu do 30 minút po ňom.