Reprezentácia JUNIORI Kvalifikácia juniorov očami Matúša Jaloveckého

Kvalifikácia juniorov očami Matúša Jaloveckého

7.7.2016 - Bratislava - Minsk

Cesta z Trenčína do Bratislavy, Viedne, letecky do Kyjeva a potom smer Minsk. Všetko bez problémov.
Čaká nás veľmi ťažký turnaj proti kvalitným súperom. Najsilnejší budú zrejme Česi s Džavoronkom na smeči. Bielorusov a Dánov uvidíme ráno na tréningu. Začíname popoludní s Dánmi, videli sme video, nie sú vysokí, ale hrajú dobre v poli, sú bojovní, živí.

Budeme musieť podať maximálny výkon, ak ich máme poraziť. V sobotu večer hráme s domácimi Bielorusmi, hrali sme s nimi pred jeden a pol rokom v Púchove na kvalifikácii. V nedeľu turnaj končíme s Čechmi, s nimi sme hrali už viacero zápasov. Ideme sa pobiť o dve postupové miesta, bude to nesmierne náročné. Hrať budeme na zimnom štadióne, vyzerá tu byť všetko bezchybne nachystané.

1. stretnutie s Dánmi 0:3

Celý zápas bolo cítiť nervozitu na oboch stranách, ale Dánom sa podarilo to, čo nám nie. Dokázali sa uvoľniť, boli živší. My sme kopili jednu chybu za druhou, hlavne v útoku. Prvý set bol spočiatku veľmi vyrovnaný, nikto nezvýšil náskok, ale Dáni uhrali koncovku. Podobný priebeh mal aj druhý set. Dáni s prehľadom uhrali koncovku setu. V treťom sete potiahol výrazne na podaní Maťo Jančura, mali sme aj setbol, ale zase vlastnými chybami sme set neuhrali. Zápas bol kľúčový, ale stratené to nie je, idem sa pobiť o postup. Večer sme si s chalanmi vyrozprávali veci, musíme držať hlavy hore a zabojovať .

2.stretnutie s Bielorusmi 2:3

Vedeli sme, že ak chceme pomýšľať na postup,musíme vyhrať, ale nezačali sme dobre a hra, ktorú sme hrali proti Dánom sa preniesla aj do tohto zápasu. Ak sme sa dotiahli na súpera, vždy sme chybovali. Zase sme v útoku kopili hlúpe chyby.V treťom a vo štvrtom sete sme na ihrisku dominovali, neumožnili sme Bielorusom hrať ich hru, dotiahli sme sa do piateho setu, viedli sme 11:9, ale opäť sme spravili vlastné chyby, oni nás brejkli a bol koniec.Už sme nenašli silu na zvrat.
Určite sme sklamaní z nepostupu na ME a posledný zápas s Čechmi bude len o cti.

3.stretnutie s Čechmi 0:3

Turnaj bol rozhodnutý. Česi postúpení a my bez postupu. Tréner súpera nechal sedieť všetky svoje hvuezdy. My sme mali zmenu iba na poste nahrávača. Hralo sa vlažne, Česi akoby nad vecou a my sme zrejme pôsobili,ako keby sme tam ani nechceli byť. Obe družstvá hrali solídne v útoku, my sme opakovane nezvládli dve koncovky. Tretí set už súper pôsobil, že si z toho robí srandu, my sme sa predbiehali v počte chýb.
Turnaj nám vôbec nevyšiel, premárnili sme šancu hrať na ME. Nezvládli sme úvodný zápas. Myslím si, že sme mali solídnu prípravu, silných súperov Rumunov a Slovincov, žiaľ na turnaji sme hrali oveľa horšie, ako v príprave.Sme smutní, myslím si, že me mali družstvo na postup, ale v Minsku sme to nepotvrdili.