Matchpoint Ligy EURÓPY WWW mapuje II.

WWW mapuje II.

gargulik_a_thaisZuzana Vargová (BTV Luzern) - vpravo
 
WWW sa podarilo skontaktovať s ďalšou slovenskou hráčkou. Tentokrát sa hlási Zuzana Vargová, momentálne hráčka švajčiarskeho klubu Volley BTV Luzern.

 

18.10.2007

Dobrý deň.
Píšem vám z Luzernu, kde už hrám tretí rok. Slovenskú ligu som opustila a vymenila za inú predovšetkým z dvoch dôvodov: zarobiť si lepšie peniaze a naučiť sa cudzí jazyk (to sa mi celkom darí). Som tu aj s priateľom, takže okrem rodiny mi tu takmer nič nechýba. S bývalými spoluhráčkami a kamarátkami som tiež v kontakte (teda vlastne iba s tými, ktoré chcú byť v kontakte so mnou).

Keď som sem prišla, tak som bola prekvapená ako sa v klube trénuje. Pre Švajčiarky je prvoradá škola, potom práca a až na ďalšom mieste je volejbal. Keď majú napríklad narodeniny, tak idú radšej na oslavu než ako by mali ísť na tréning. Neviem či je to tak v každom klube, ale u nás to tak je. Najviac ma prekvapilo, keď spoluhráčka povedala, že ju bolí hlava a nepríde na tréning. Asi je to aj tým, že i keď hrajú najvyššiu ligu, tak nie sú profesionálky. Priznám sa, zo začiatku boli aj slzy, pretože som bola zvyknutá na niečo úplne iné. Dnes sa už však nad tým až tak nepozastavujem.
Túto sezónu sme výrazne omladené a tým pádom aj oslabené. V družstve sme dve legionárky. Spolu so mnou je tu aj moja dobrá kamarátka, Brazílčanka Thais Camargo. Ako už Iva spomenula, liga vo Švajčiarsku je podľa mňa o dve triedy lepšia než tá na Slovensku. A predstavte si, darí sa mi tu aj ako stredovej hráčke :-))). Naším cieľom je udržať sa v lige a vyhnúť sa baráži. Myslím, že je to reálny cieľ, ale budeme mať čo robiť aby sme ho dosiahli. Dosiaľ sme odohrali tri zápasy s bilanciou dve prehry (Zurich, Toggenburg) a jedna výhra (Bellinzona). Najbližšie kolo na nás čaká nepríjemný Pfeffingen. Tak držte všetci palce...


Pozdravuje Zuzana Vargová