Matchpoint Ligy EURÓPY WWW mapuje III

WWW mapuje III

spagi__zburkaLucia Hatinová a Ivana Zburová (vľavo)

20.10.2007

Lucia Hatinová a Ivana Zburová nebojovali spoločne za Slovensko len na tohtoročnej Svetovej univerziáde v Thajsku. V súčasnosti obe obliekajú aj rovnaký dres francúzskeho klubu Melun Val de Seine La Rochette Volleyball. Chcete vedieť ako sa im tam darí? Čítajte ďalej.

 

Ahojte všetci.
Na začiatok vám vysvetlíme pôvod a dôvod dlhého názvu nášho klubu. Melun je menšia, mestská časť La Rochette. Je to pokojná a kľudná štvrť, v ktorej nielenže bývame, ale čo je dôležité pre naše vysvetlenie, máme tu i halu, kde trénujeme a hráme zápasy.

Liga nám začala len nedávno, takže máme za sebou zatiaľ iba jeden zápas. Ten sme bohužiaľ prehrali, ale nebola to žiadna hanba, či tragédia. Úroveň ligy je neporovnateľne lepšia, než na Slovensku. Každé družstvo je "nabité" legionárkami. I to naše :). Máme Španielku, Češku, Rumunku, Francúzku, Kamerunčanku a dve hráčky zo Srbska a Dominikánskej republiky. Kolektív je super, ale niekedy sa nám stane, že si neporozumieme (kvôli väčšiemu množstvu národností a jazykov). Naším tohtoročným cieľom je umiestnenie v prvej štvorke, čo však nebude jednoduché. Na zápasy sa príde pozrieť vždy veľa divákov a mnohí fanúšikovia nás chodia povzbudzovať i keď nehráme na domácej pôde. Vymýšľajú pre nás rôzne akcie, ako bol naposledy spoločný bowling. Je to od nich veľmi milé.

Francúzsku stravu sme ešte príliš nevyskúšali, pretože si varíme samy, resp. spoločne. Voľný čas trávime pred počítačom alebo čítaním knižky. Sem tam ideme aj do mesta, ale to iba v prípade keď si niečo potrebujeme kúpiť. Raz sme boli aj v Paríži. To množstvo ľudí nám plne vykompenzovalo pokoj a kľud Melunu.

Pozdravujeme celé volejbalové Slovensko. Špagi a Zburka