Matchpoint ROZHOVORY O VOLEJBALE

O VOLEJBALE

Otázka pre: Tomáša Vojtíška

VojtisekTomáš Vojtíšek, medzinárodný rozhodca, delegovaný na zápas Pärnu VK (EST)-VT Bratislava

Pán Vojtíšek, máte nejaké informácie o uskutočnení zápasu v Estónsku?

"Mám informácie z komunikácií medzi federáciami a CEV-om o tom, že ten zápas nebude. Čakám ešte na oficiálne potvrdenie, ale už viem, že nemám nikam cestovať."


10.12.2013, kozlik

   

Otázka pre: Jaroslavu Pencovú

pencova23.10.2013 Jaroslava Pencová, túto sezónu hráčka nemeckého Dresdner SC.

Jarka, dnes hráte prvý zápas Champions League, aká je atmosféra v družstve a aké sú tvoje pocity pred tvojou premiérou v CHL?

No zdravie je super, okrem jednej smečiarky, ktorá je ale zranená vlastne už dva týždne, takže nehrala ani proti Swerinu ani proti Aachenu, sme všetky ok a nálada je super. Na tréningoch sa maká, ale je dobrá atmosféra, pre niektoré hráčky a pre mňa je to prvý zápas Champions League a tak sme také nadšené z toho všetkého, čo sa okolo nás deje. Už teraz vieme, že hala je vypredaná, takže bude okolo 3000 divákov, veľmi sa teším a som trochu aj nervózna. Ale to som ja pred každým zápasom ... stále hovorím, že je to radosť hrať volejbal v takejto atmosfére.

   

S Dominikou Nestarcovou o plážovom volejbale

nestarcova16.10.2013 - Polus v Bratislave - tesne po návrate z predposledného dielu Svetovej série FIVB v Brazílii.

Vek.
28, čoskoro 29.

Vzdelanie.
Inžinierka ekonómie. Prijali ma na doktorandské pokračovanie.

Stav.
Slobodná.

Bezdetná.
Stále.

Boli ste teraz v Brazílii. Copacabana - je to sen?
Určite áno, ale pretože sme na nej teraz neboli, neviem presne, ako to tam vyzerá, určite by som si tam raz chcela zahrať.

Čítať celý článok
   

Marek Kardoš hodnotí ME mužov

kardos 115.10.2013 - trošku to trvalo, pretože Marekovi Kardošovi (Czestochova) začína v Poľsku sezóna a ctíme jeho koncentráciu na prácu v klube. Ale našiel si čas a web je vďačný. Po ME mužov v Poľsku a žiaľ pre Slovensko už nie aj v Dánsku, sme mu položili pár otázok. Tu sú odpovede.

Prečo sú Rusi majstri Európy?
Rusi sú majstri preto, lebo sú oveľa agresívnejší v útočnej fáze, počínajúc podaním a sú disciplinovanejší v medzihre a v dodržiavaní taktiky. Podľa môjho názoru je to dôsledok niekoľkoročnej invázie zahraničných trénerov. Naučili ich nepanikáriť v hraničných situáciách a dôverovať, poviem to tak laicky, číslam. Na druhej strane vidíme neuveriteľnú snahu hrať kolektívne a tá súdržnosť v ich tíme bola vidieť aj vo finále. Sivoželez bežal 20 metrov po stratenej lopte a keď sa vracal, tak ho každý potľapkal po ramene. Tak isto Muserskij, ktorý sa iba obzrel po lopte padajúcej meter od neho, si sám zvolil tzv. "trest" v podobe pádu. Nikto mu to nekázal a keďže má 218 cm, tak by sa to dalo aj pochopiť, ale on si to neodpustil a sám si zvolil cestu ako ukázať, že na to mal. K tomu by som pridal konkurenciu, ktorá je v Rusku oveľa väčšia než kdekoľvek na svete. Možno ešte Brazília môže Rusom v tomto konkurovať.

Čítať celý článok
   

Otázka pre: Štefana Chrtianskeho

10.10.2013 - telefón -
chrtianskyAké sú dôvody ukončenia vášho pôsobenia pri reprezentácii?

Je to osobné rozhodnutie, už to vo mne dlhšie zrelo. Posledné obdobie bolo pre mňa veľmi náročné, potrebujem si trochu oddýchnuť.  Rozhodnutie nesúvisí s ME, je urobené po dohode s vedením SVF. V klube, v Innsbrucku, normálne pokračujem, sezóna sa už rozbehla a po nej sa uvidí, čo ďalej. Je mi jasné, že pre SVF je to nepríjemná situácia, ale je to rozhodne lepšie, že si môžu teraz nájsť trénera, ktorému ak sa vydarí kvalifikácia na MS, tak na ne zrejme aj s družstvom pôjde.

 

kozlik

   

Otázka pre: Andreja Kravárika

10.10.2013 - telefón

kravarik2Boco, vraj Chrt skončil.
Áno, mal toho dosť, osobné, rodinné dôvody.

Boli ste kritizovaní za výsledok?
Nie, samozrejme mohlo to byť lepšie, ale v zásade zatiaľ nie, viem, že chceli, aby sme pokračovali.

Ty?
Neviem, uvidíme.

Dali sme otázku aj Pištovi, šoféroval, večer dá odpoveď.

www

   

Otázka pre: Mateja Kubša

kubs2Kubšo, ako to vyzerá s VT Bratislava tesne pred začiatkom sezóny, ak to nie je tajné?

V podstate si myslím, že žiadne tajnosti netreba robiť. Trénujeme zatiaľ v oklieštenej zostave, aj keď postupne prichádzajú hráči. Máme zatiaľ štyroch legionárov: dvaja Poliaci, jeden Grék, jeden Srb, plus Benčič, Hriňák, ja, Patrik Pistovič + dvaja mladí chalani. Mal by prísť ešte jeden blokár aby sme mali všetky posty obsadené. Asi to bude všetko k začiatku sezóny a neskôr sa to doplní

Uvídíme v drese aj Branka Pistoviča?

Nemyslím si, netrénuje a o smečiarov nie je núdza, takže tak...

8.10.2013, kozlik 

   

Otázka pre: viacerých

Položili sme rovnakú otázku viacerým respondentom: Ako by ste/si zhodnotil vystúpenie slovenských volejbalistov na ME 2013? Tu sú odpovede:

garayovaDana Garaiová, bývala hráčka Slávie UK, dnes trénerka žiakov VKP

" Sklamal ma Masný, očakávala som väčší výkon od Nemca. Mladší hráči pôsobili vyrovnanejšie a vniesli na ihrisko pozitívne nabudenie. Mali sme veľa pokazených podaní a myslím si, že by sme mali pracovať na obrane."




Čítať celý článok
   

Stránka 6 z 16

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>