Matchpoint ROZHOVORY O VOLEJBALE

O VOLEJBALE

S Petrom Šafářom - III.časť

Vo vzťahu ku kríze som ochotný pochopiť, že sedemdesiat percent vlaňajších reprezentačných podujatí si hráči a hráčky zaplatili sami. Nepríjemné ale je, že nebolo zo strany SBVA férovo stanovené, že ak sa dosiahne nejaký dobrý výsledok, tak sa aspoň náklady na danú akciu hráčom preplatia.
Siedme miesto Paták/Herich na ME a deviate miesto Dubovcovej s Dudíkovou na MS sú výborné výsledky. Aspoň letenky by mali dostať. Aj spätne.
Nechce sa mi pochopiť, prečo federácia nebola schopná dať dievčatám aspoň plavky so znakom SVK a chalanom trenírky. To je dosť úbohé. Aké bolo technické zabezpečenie pred poslednou sezónou?

Čítať celý článok
   

S Petrom Šafářom - II.časť

Kedy prišli nejaké prvé pozitívne plody práce?
V roku 2007 skončila nadvláda tých akože beachových hráčov, začali sa presadzovať špecialisti.

Na federácii je podľa mňa vo veľmi zlom stave reprezentačná rada mužov a žien, hlavne mužská nie je kompetentný orgán, tak sa pýtam, kto ti velil, kto ťa kontroloval, komu si sa mal zodpovedať za prácu. Z hľadiska odbornosti. Najnovší športový riaditeľ Prokeš je podľa mňa diletant, aj s ním si niečo riešil?

Čítať celý článok
   

S Petrom Šafářom - exkluzívne pre www

safarPetr Šafář – bývalý reprezentačný tréner Slovenska v beachvolejbale.

Ročník 1957, Pedagogická fakulta, telesná výchova – branná výchova, aktívny hráč volejbalu do roku 1997, potom už iba beachvolejbal.
V roku 2000 sme spolu s trénerom Milanom Džavoronkom urobili koncept rozvoja beachvolejbalu v Čechách. Po piatich rokoch mi Volejbalový zväz  Českej republiky  už neponúkol celoročnú prácu a tak som sa pobral na Slovensko.
Bol som oslovený v roku 2005 Mišou, vtedy Kleskeňovou, teraz Cibulovou, či by som nešiel pomôcť s oživením beachvolejbalu. Na Slovensku sa chystal nový projekt.

Čítať celý článok
   

S Michalom Sládečkom

Který z nahrávačů z vaší skupiny vás svojí hrou nejvíce zaujal?
Je pravda, že už jsme hráli se všemi a dá se to hodnotit. Ruský nahrávač (poznámka: Grankin, zároveň kapitán týmu) je strašně chladný. Mně se líbí Němec Tischer z Olympiakosu. Hraje výborně. A povzbuzuje celý tým, všechny spoluhráče. Trenér Moculescu, u kterého trénoval ve Friedrichshafenu pět let, z něj udělal Pana nahrávače Rozhovor s nahrávačom Českých Budéjovíc pred stretnutím Ligy majstrov s trentinom prináša idnes.cz
Čítajte

   

Výborná volejbalistka s dobrým srdcom

fabianovaMgr. Eva Fabianová (1975) hráčka, trénerka a funkcionárka Volejbalového klubu Spišská Nová Ves            

 

Si rodená Spišiačka, ako to bolo s Tvojím volejbalom od začiatku tu v Spišskej Novej Vsi?

Moje prvé začiatky s volejbalom boli, či veríte alebo nie, na záhrade u „kámošky“. Natiahli sme motúz od jednej jabloni k druhej a „mastili sme volejbal“. Neskôr som sa prihlásila do volejbalového krúžku na Základnej škole Nad Medzou v Spišskej Novej Vsi pod vedením vychovávateľky Katky Meliorisovej. Hra sa mi natoľko zapáčila, že som sa stala členkou Volejbalového klubu žiačok za Spišskú Novú Ves pod vedením trénera Ing. Antona Brezovského. V tomto čase sme sa stretli partia dievčat, kde sme ťahali súťaže od starších žiačok cez juniorky.

Čítať celý článok
   

S Honzom Svobodom - trénerom českej reprezentácie

10.12.2009 - Praha

Na začiatku augusta 2009, po úspešnej kvalifikácii na MS 2010, nahradil Jan Svoboda (Příbram) vtedy odstúpivšieho hlavného trénera Z.Haníka a spoločne s Milanom Hadravom viedli reprezentačné družstvo mužov na ME v Turecku. V stredu ich oboch potvrdila Správna rada Českej volejbalovej federácie na ďalšie obdobie.
On-line rozhovor pre idnes.cz si s hlavným trénerom
prečítate tu

   

Franco Neto: beach je môj život a práca

Denník Idnes.cz priniesol rozhovor s brazílskou legendou beachvolleyballu.
Čítajte
   

Michal Rak: Ťažko zarobené peniaze

Michal Rak, český reprezentačný blokár, v tejto sezóne hráč Piacenzy, ktorá vo finále play off o titul v Taliansku zvíťazila nad Trentom, sa zhováral s redaktorom denníku Idnes.cz
Čítajte

   

Stránka 10 z 16

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>