Matchpoint Postrehy - píšete nám

Postrehy

Postrehy k ME žien 2019. Postreh 0

20.8.2019 - zajtra nás obsadia Rusi. Júj, to by bolo peklo. Oni nás však v stredu nenapadnú, jedine, že by ich červený Blaha s kapitánom Dankom zavolali. Na bratskú pomoc.
Rusi nás zajtra určite neobsadia aj preto, lebo od piatka sú v Bratislave, hlavnom meste Slovenska, ME vo volejbale žien. V skupine tu hrajú aj favoritky z Ruska a súdruhovia z Moskvy by nedovolili, aby bol ktorýkoľvek súper krajší - a jeden zaiste bude. Do mesta by nabehli tanky a ľud by šiel na barikády. 20 rokov by sme pykali iba za to, že máme nádherné ženské.

Čítať celý článok
   

Ako som "vyhral" zlato

13.5.2019 - Môj otec, výborný tréner, ma naučil. Synu chváľ sa sám, nikto ťa nikdy nepochváli. Tak idem na to. Šanca tu je.
Majstrovstvá Slovenska juniorov 2018/2019 v Trenčíne.
Zbabrali sme zápas prvého dňa s Myjavou, hladká prehra 0:3. Kopaničiari nás prevalcovali. Nikto nič. Ani ťuk. Veľmi slabý výkon. Býva to tak, že v tomto prípade je už po prvom dni turnaja koniec úvahám o titule, prehru bez setu už v turnaji zvyčajne nedobehnete.
Na druhý deň sme ráno zmastili hladko 3:0 silný Trenčín a večer potvrdili víťazstvom so Žilinou. Svidník zaváhal, Myjava stratila perie. Sme opäť v hre. Vedieme tabuľku.

Čítať celý článok
   

Dr.Prieložný sa vracia k finále play off

5.5. 2019 Bratislava
Skončilo play-off
U mužov relatívne hladko, Prievidza asi chcela oslavovať titul doma. Košice psychicky unavené po semifinále. Mali to ťažšie, pri stave 1 - 2 točili na postup do finále proti

Nitre. Oba tímy môžu byť spokojné, každý niečo vyhral. Košice slovenský pohár, Prievidza ligu. Nikto sa nekonfrontoval medzinárodne. Ukázalo sa veľa slovenských hráčov a aj s dobrými parametrami. Košice mali využiť finále na propagáciu volejbalu vo veľkej hale, kde by našlo miesto viac divákov, ale asi dúfali vo väčšiu šancu na úspech vo svojej malej hale. Avšak bez škandálu v protiklade k ženskému finále.

Čítať celý článok
   

Bude sa finále opakovať?

25.4.2019 - noc na Žitnom ostrove.

Fúúha, toto sme tu ešte nemali. Finále play off ženskej extraligy malo v piatom stretnutí, v druhom sete, na pôde Slávie EU v hale Mladosť problém ako hrom. Nevidel som osobne, nepoznám detaily, lebo tretí zápas finále bol tak slabý, že som po dvoch setoch otrávený odišiel. A opakovane, žiaľ recidívne som si povedal, na ženský volejbal mladého rozvíjajúceho sa Slovenska už nikdy.
Medaily sú na krkoch. Pohár vo vitríne Slávie. Šeky v rozpočte. Pôjdu nazad na tácku, resp. na stôl?

Čítať celý článok
   

Pozitíva volejbalu na Slovensku - pre p.Pizúrovú

3.4.2019 - vo vlaku, akurát spod rodných Tatier.

Idem vytiahnuť nejaké pozitíva slovenského volejbalu, ktoré ma vo vlaku po hranicu Európy a Východu (niekde na úrovni tunela Branisko) napadnú.
Pani Pizúrová, skončila doba temna, bývalý prezident SVF Halanda už radšej nekandidoval, slnko po voľbách v Poprade vyšlo síce neskoro, ale vyšlo.

Čítať celý článok
   

Článok na objednávku pre p. Pizúrovú

13.4.2019 vo vlaku - akurát na Liptove.

Po treťom semifinálovom zápase ma na schodoch športovej haly v Košiciach pozdravila pani Pizúrová. Mama hráča Košíc Eduarda Pizúra. Pogratulovala k víťazstvu 3:2 a opýtala sa, ako sa mám. Vravím smutný som, lebo počúvam, že Edo končí s volejbalom. Dodal som, že sa mi vždy veľmi páčil a bola by to pekná blbosť, keby s vrcholovým volejbalom skončil ďalší mladý chalan. Aj keď chápem. Vymenili sme pár viet a vyzvala ma, že som dávno nepísal a mohol by som niečo pozitívne.

Čítať celý článok
   

Správna rada SVF sa nám asi pomiatla

marec 2019

Na pracovnej konferencii SVF v Poprade, v júni 2018 si rozhodcovia zapýtali za svoje služby viac.
Keď pred časom zvádzal boj s rozhodcami o peniaze ZVOK (Združenie volejbalových oddielov a klubov), dohodlo sa po tvrdých rokovaniach, že odmeny sa budú y navyšovať každé dva roky o infláciu. Taká bola dohoda a plnila sa. Bývalý prezident SVF, autokrat Halanda ZVOK zrušil, dohody s rozhodcami riešili kluby sprostredkovane cez vedenie SVF a samotný Halanda im vždy odkázal, kluby budú radikálne proti. Inflácia v čase fungovania ZVOK lietala medzi tromi a piatimi percentami. Dvojročné obdobie bolo stanovené zámerne z dôvodu, aby sme sa vyhli oscilovaniu, bolo to v priemere aspoň dvojročného obdobia.

Čítať celý článok
   

Zákopová vojnička

21.3.2019 - prvý jarný deň

Konferencia SVF 2017 uplatnila zákon o športe a do demokratickej Správnej rady SVF sa dostal Tomáš Kmeť. Za hráčov. Pre hráčov. Kvôli hráčom. Sedieť v SR je náročné. Časovo, názorovo, nárokmi na lojalitu.
Halandovi bolo ľahko, autokraticky posadil k sebe siedmich kývačov a karavána tiahla. Demokracia je však väčší kaliber. Prvoradé je byť zodpovedný a lojálny. Nie je zakázané hádať sa, biť, kopať, škriekať, nesúhlasiť, nehlasovať, hlasovať inak. Kľudne aj blokovať. Ale člen SR musí byť lojálny. Musí myslieť na dav, na elektorát, ktorý mu dal hlas. A iste má právo z pozície člena SR SVF v pohode a bez nervov aj odstúpiť.

Čítať celý článok
   

Stránka 3 z 41

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>