Matchpoint Postrehy - píšete nám

Postrehy

Čaro Svidníka

5.2.2018 - Slovenský pohár. Ženské semifinále ani finále Slovenského pohára som nevidel, lebo odvtedy, čo hrá Mikšíková v Liberci, ma to zaujíma okrajovo. To, že sa Kuca vrátila na Slovensko som si všimol, ale zatiaľ mi to žily netrhá. Papierovo skončil pohár žien tak, ako mal. O dva mesiace to bude v boji o titul u žien podľa mňa riadne štipľavé. Bodka.

Mužské finále tiež vyhral favorit a má našliapnuté na double, čo nie je jednoduché. Prekvapením však bolo vyradenie obhajcu titulu z Nitry Svidníkom.

Čítať celý článok
   

Dr.Hančík ku konferencii II.

11.12.2017 - Dva posledné články Ivana Husára k nedávnej Konferencii „žabomyšie vojny“ ma ešte inšpirovali k napísaniu mojich, už teraz súhrnných myšlienok a faktov po konferencii SVF.
Viacerí sa ohradzujú proti článkom Ivana, jeho textu a výrazom. Musím však povedať, že napriek niektorým ostrým slovám, Ivanove články vyplývajú z doterajších faktov, nedostatkov riadenia SVF a aj preto, že majú svoje rácio a sú pravdivé! Čítať celý článok

   

Král je mŕtvy, nech žije král - alebo žabomyšie vojny..

6.12.2017 - Na svätého Mikiho zo Žitného ostrova.

Král je mŕtvy, nech žije král.

Toto sa v histórii kričievalo pod hradom a dlhodobo sa hovorí, že o mŕtvych len v dobrom. V Poprade som mal počas konferencie veľký deň. Bol som konečne raz zase doma, snežilo a v podvečer adventnej nedele končil neobmedzený vládca vo funkcii prezidenta SVF, autokrat Halanda a spolu s ním takmer celá, ním menovaná, Správna rada SVF. Poprial som im v diskusnom príspevku šťastnú cestu do zabudnutia a veril som, že o kombináciu písmen H A L A N D A už na klávesnici nikdy nezavadím.

Čítať celý článok
   

Žabomyšie vojny..

Žabomyšie vojny. (O mŕtvych len v dobrom - to bol prvý diel)

V slovníku nášho materinského jazyka sa tento výtaz popisuje ako spor, spory o maličkosti, malichernosti. Bratia za riekou majú na wikipedii takýto popis: žabomyší válka je výraz pro malicherný bezvýznamný spor, nesmyslnou hádku nebo nepřátelství kvůli sebemenší neshodě. Významově blízký je obrat „bouře ve sklenici vody“.
Takto charakterizovať spory v slovenskom volejbale môže iba duševný maloroľník. Ja tu žiadne malichernosti, nesmyslné hádky nebo sebemenší neshody nevidím. To je len úbohá obrana kadejakých podržtašiek.

Čítať celý článok
   

Dr. Kalný ku konferencii

5.12.2017 Prečítal som si dnes príspevok Dr.Hančíka - volebná konferencia Poprad. Reagujem, aby si niekto nemyslel, že nám v COP TN bola konferencia ľahostajná. Ja, ako hlavný tréner COP Trenčín, (po dohode s kolegami) som formulár vyplnil, podpísal a poslal na SVF. Bol som pripravený voliť, lebo som chcel voliť. Situácia dopadla tak, že za COP Trenčín volil športový riaditeľ SVF Marek Prokeš... Opakujem, chcel som voliť.
Peter Kalný - COP Trenčín
   

Dr. Hančík ku konferencii

5.12.017 - Poprad

Ako delegát konferencie SVF rád  by som sa pristavil pár poznámkami k nedeľňajšej konferencii SVF. Ako vieme, celé hnutie očakávalo, že táto konferencia bude významná a zlomová pre volejbalové hnutie. Iste preto, že sa konala prvý raz po prijatí Zákona o športe, ale aj tým, že konferencia bola volebná a teda sa volil nielen prezident SVF, ale aj členovia SR SVF, kontrolór a člen DR.

Čítať celý článok
   

Návrh na zmenu stanov do programu konferencie neprešiel

5.12.2017 - 30 dní pred konaním volebnej konferencie zaslala Katarína Nemcová za oblasť Bratislava vedeniu SVF žiadosť o doplnenie programu konferencie o bod Návrh zmeny stanov SVF.
Nové stanovy SVF musel národný (každý) športový zväz dať do súladu s paragrafmi  nového zákona o športe v prvej polovici roku 2016. Stalo sa. V cuku letu, ale urobilo sa. Pracovná konferencia v Poprade na jar v roku 2016 v Poprade nový dokument odklelpla.
Vzhľadom k tomu, že sa v decembri 2017 blížil koniec dvanásťročnej etapy autoritárskeho vedenia volejbalu ing. Halandom a jeho ním menovanej grupy v Správnej rade SVF, bol ideálny čas stanovy dočistiť a obzvlášť jedným bodom navždy zabezpečiť demokratický prístup riadenia volejbalu. Zdola. Mohli a mali sme vziať neadekvátnu kompetenciu Správnej rade prio tvorbe poriadkových predpisov a dať ju 50 (a viac) delegátom hnutia - aby raz ročne všetci delegáti konferencie odhlasovali prípadné zmeny vo všetkých predpisoch slovenského volejbalu. Aby sme mali stabilné legislatívne prostredie. STA - BIL - NÉ!!

Delegát z ELBA Prešov p. Blicha sa pri prezentácii programu konferencie postavil, vzal mikrofón a povedal, ak sa bude prerokovávať návrh na zmenu stanov, tak to tu budeme do neskorého večera. Delegáti jeho návrh tento bod vyhodiť odsúhlasili. Po diskusii, v ktorej som sa pokúsil obhájiť motívy na zmenu, povedal, že to je rozhodnutie VV Východ aon to len prezentoval. Šéf Východu pán Kundľa mi medzi volbami odpovedal na otázku, čo ich k tomu viedlo: "Tak sme sa rozhodli".

Náčelník žabomyších vojen Ivan Husár

   

Dr. Hančík k zrušenie libera

27.11.2017 - Prezident Slávie EU Bratislava zareagoval k zrušeniu libera.

Moje stanovisko k zrušeniu libera v mládeži.

Úplne súhlasím s argumentami Ivana Husára v uvedenom článku o zrušení libera v žiackom volejbale. Argumentačne odborne bez chyby! Ako sme si v klube prečítali zo zápisu SR SVF, je to návrh Rady mládeže a následne, ako obyčajne jednomyseľne schválené 6:0 (!) SR SVF 8.11.2017. Odbornú argumentáciu členov Rady mládeže pre zrušenie libera v žiackych súťažiach nepoznáme. Rád by som ju ako bývalý dlhoročný tréner, ktorý žije s odbornou problematikou stále, poznal. Prezident Halanda to v zápise zo SR zo dňa 8.11.2017 odôvodnil tým, že u vyšších detí pozorujeme nedostatočné zvládnutie niektorých herných činností, pretože nemajú priestor učiť sa a zlepšovať v obranných činnostiach...

Čítať celý článok
   

Stránka 5 z 41

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>