Matchpoint Postrehy - píšete nám

Postrehy

Ryba smrdí od hlavy

26.8.2017 - Povodie Dunaja.

Zbožňujem ryby. Akékoľvek. S kosťami, či bez. Celé, filety, grilované, pečené, varené, údené, kyslé. Akurát sushi nejem. Prekážajú mi tie sajrajty okolo ryby. Pochúťkou je na tenúčko nakrájaný surový losos, chlieb s maslom posypaný kôprom a čerstvý zelený šalát pokvapkaný citrónom.
Ak si kúpim údenáča (kupujem iba v Bille), zvykol som si ho jesť priamo z toho papiera, do ktorého ho zabalia. Musím mať k tomu čerstvý chlieb, maslo a bylinkový čaj s medom. Rozbalím si ho a rituálne mu ovoniam hlavu, potom chvost. Nikdy som necítil rozdiel v pachu ryby jednotlivých jej častí, aj do klepca na myši dám z nej hocičo, ale na pevno verím známemu historickému poznatku, že ryba smrdí od hlavy.

Čítať celý článok
   

Chalani na FIVB čítajú náš web

22.8.2017 - Chalaniská vo vedení FIVB čítajú náš web. Aj keď zle, nevadí.

nudný volejbal potrebuje zmenu I

nudný volejbal potrebuje zmenu II

nudný volejbal potrebuje zmenu III

Vzhľadom k tomu, že my nemáme anglickú www verziu, tak je najpravdepodobnejšie, že im materiály nosí na stôl sám monsignore Halanda a úplne super by bolo (v mene rozvoja Slovenska), ak by im materiály predkladal ako jeho vlastné idey.
Každopádne veci sa progresívne hýbu. Na MS mužov do 23 rokov, ktoré sa práve hrajú v Egypte, FIBV skúša pre spásu hry nutnú novinku.
Vymysleli to zatiaľ na štyri vyhraté sety do 15. Mne sa to zdá málo, ja považujem za optimum hrať stretnutie na päť vyhratých setov. 9 setov sa zmestí do dvoch hodín a päť sa bude hrať cez hodinu. Výsledok 4:0 (povedzme 60:40) bude určite pod hodinu a to je málo. Zrejme ich inicioval v počte setov stolný tenis, ale to je mylné uvažovanie, lebo stolný tenis sa hrá väčšinou viacerých zápasov aj za deň. Myjava pocestuje do Košíc 500 km a za 40 minút môže byť koniec. Hlupota. Každopádne túto zmenu bodovania momentálne mimoriadne nudná hra volejbal súrne potrebuje. A ešte jeden dovetok. Ak FIVB schváli na štyri, nemali by sme byť priposratí a my by sme mali hrať na päť

Husár Ivan

 

Nove bodovanie

   

"Pokuty" za legionárov idú na mládež

4.7.2017 - Ak si Číňania kúpia do svojej futbalovej ligy zahraničnú hviezdu, musia priplatiť 100%.

Vedenie SVF (Halanda) na otázku, kam sa podeli "penále" (1 000.- € za 4., 5., 6. legionára v sezóne 2016/2017 - Komárno, Prievidza, 1.BVK BA), ktoré boli sľúbené na mládež odpovedal: "Snáď si nemyslíte, že do nášho vrecka!".
No ako ho to mohlo vôbec napadnúť.

Ivan H

   

Zatiaľ čo sa Halanda fotí, Holeša pracuje

Bratislava 20. júna 2017 (TASR) - Spoločnosť Slovnaft sa stala novým hlavným partnerom hádzanárskej extraligy mužov. V jej budúcom ročníku 2017/2018 sa predstaví opäť desať tímov, nováčikom bude "béčko" Tatrana Prešov. Najvyššia slovenská súťaž odštartuje v prvý septembrový víkend.
      "Som hrdý, že práve Slovnaft sa stal novým partnerom mužskej extraligy. Je to dôkaz, že hádzaná je príťažlivý šport aj pre takýchto silných partnerov a verím, že nám to pomôže v ďalšej propagácii najvyššej súťaže," povedal o spolupráci s rafinériou prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša. Zmluva znie na tri roky a mala by pomôcť aj pri podpore spločnej kandidatúry Slovenska, Česka a Maďarska na usporiadanie ME v hádzanej mužov v rokoch 2022, resp. 2024.  
      Obhajca titulu Tatran Prešov privíta v prvom kole novej sezóny MŠK Považská Bystrica. Utorňajší žreb rozhodol, že B-tím Tatrana sa doma stretne s ŠKP Bratislava. Prešovské "béčko" medzi elitou nahradilo posledný tím uplynulého ročníka ŠHK Agrokarpaty Pezinok, ktorý nesplnil podmienku prihlásiť do súťaží dva dorastenecké tímy. V prešovskej rezerve dostanú šancu najmä mladí hráči, tím ale nemôže postúpiť po základnej časti do bojov o medaily.

 

KiskaPlavcanDanko

   

Počty legionárov (Dr.Hančík) II.

15.6.2017

Keďže môj článok o počte legionárov v Extralige vyvolal reakciu zo strany 1.BVK, dovolím si naň pár vetami zaujať stanovisko.

- neobmedziť počet zahraničných hráčok, ako presadzuje 1.BVK, ešte raz tvrdím, zaberie miesto na výchovu vlastných hráčok. Aj tvrdenie, že žijeme v inej dobe, si veľmi dobre uvedomujem. Som človek, ktorý rešpektuje súčasnosť a trendy. Aj moje viacročné skúsenosti z oblasti ženského volejbalu na Slovensku a v zahraničí sú dôvodom pre môj názor z pohľadu slovenského volejbalu a množstvo vychovaných reprezentantiek v našom klube.

Čítať celý článok
   

Množstvo legionárov v lige

13.6.201

Dobou rezonujú spory o počte legionárov v extralige. Skláňam sa pred výkonnosťou Nastenky Kuzminovej, ale celosvetovo sa mi umelo získané občianstvo v prospech nejakej priblblej medaily príliš nepozdáva. Ak bude Bystričan, Nastin syn, behať o olympijské zlato v slovenských farbách, ok. Ale aby čierna slovenská reprezentantka v basketbale nevedela ani ceknúť v našom jazyku. Budeme zdravší? Bude lacnejší chlieb? Čo k tomu dodajú stovky dievčat v Košiciach, naháňajúce loptu medzi košmi pod heslom Zober loptu. Vzory? ideály? Kocúrkovo?

Čítať celý článok
   

Počty legionárov v lige (1.BVK)

5.6.2017 - reakcia na názory o počte legionárov klubu 1.BVK

Legionári v našej Extralige

Nakoľko sme ženský klub, budeme sa venovať iba tejto zložke, ale myslim, že chlapi si nájdu paralely (prosím, zapamätajme si termín Extraliga, pridal by som ešte Ženská, čiže pre úplné zapamätanie Ženská Extraliga).

... na zasadnutí v Liptovskom Jáne som ocenil prístup vedenia SVF (28/3/2017), že od ročníka 2017/2018 budú mocť v zápase hrať len traja zahraniční hráči …”

Čítať celý článok
   

Počty legionárov v lige (Dr.Hančík)

Legionári v  našej extralige.

V Denníku Šport, dňa 24.5.2017, ma zaujal (dosť negatívne) článok s názvom „Črtá sa kompromis“, „Majú pocit, že zavadzajú“ z pera novinára Pavla Kubiša. Obsahom článku je jeho rozhovor s prezidentom klubu VK Prievidza pánom Štepánkom, týkajúci sa počtu legionárov v extralige a jeho tvrdeniu, že týmto im SVF hádže polená pod nohy.
Nechcem polemizovať k viacerým  otázkam, ktoré prezident klubu v článku uviedol a kritizoval, v niektorých mu môžem dať za pravdu,  ale zásadne s ním nesúhlasím o možnosti mať  ľubovoľný počet legionárov v extraligových družstvách pre ich mimoriadny význam pre divákov a slovenský volejbal.

Čítať celý článok
   

Stránka 7 z 41

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>