Matchpoint Postrehy - píšete nám

Postrehy

Koment Igora Schimpla - rozhodcu

schimplNa aktuálny stav s rozhodcami v oblasti BA, kde nie sú delegovaní rozhodcovia na zápasy, majú vplyv 2 skutočnosti:

1. Spôsob zmeny fungovania rozhodcov v rámci SVF – z AVR na KR SVF.
Ako spomína Igor Porvazník vo svojom vyjadrení, po rokovaniach so SVF a zmene stanov sa viacerí kolegovia rozhodli neregistrovať v SVF. Nepáčil sa im spôsob, priebeh rokovaní a v konečnom dôsledku ani ich výsledok.
Z tohto dôvodu je v oblasti BA podstatne menej rozhodcov, ktorí môžu pískať oblastné súťaže (dvaja rozhodcovia ukončili činnosť a osem rozhodcov pozastavilo činnosť). BA oblasť má naviac svoje špecifiká – väčšina súťažných zápasov sa hrá počas týždňa, počas pracovných dní, v časoch, ktorým sa treba mnohokrát prispôsobiť či už pracovne, alebo logisticky (začiatky zápasov od 16:00, do 20:30). Častým javom je potreba meniť delegáciu rozhodcu na poslednú chvíľu, najmä z pracovných dôvodov delegovaného rozhodcu, o čom sa neraz dozvedá v konkrétny deň.
Preto je pre bratislavské súťaže aktuálne k dispozícii 11 rozhodcov (z toho štyria  „cezpoľní“, tí môžu pískať len cez týždeň), ktorí majú ochotu rozhodovať aj za aktuálnych podmienok, samozrejme aj s ohľadom na vyššie spomenuté.

Čítať celý článok
   

Ivan Husár a jeho posledný postreh z MS. Cesta domov. Koniec MS.

Je to čudné. Idete 21:55 z Tokya a idete od slnka preč. Takže za dve hodiny je nový deň, ale vy letíte v starom. Za osem hodín by sa malo brieždiť, ale vlastne sa zotmelo. No a keď pomaly bude svitať, tak máte obedovať. Namydlená voda z dubových sudov so sódou a ľadom to mierne koriguje.

Čítať celý článok
   

Čo ma v Japonsku štvalo

Idete dnu, na hranici otvorených desať okienok, desať policajtov, desať asistentov policajtov. Idete von, jedno okienko, jedna policajtka, jedna dlhá rada.

Čítať celý článok
   

Posledný deň Čechov v Japonsku

Posledný hrací deň najprv vyriešil zápletku o postupujúcom, keď USA rozdrvili Kubu. Pomohli tak sebe a Nemcom k postupu do Tokya. V druhom stretnutí šlo o víťaza skupiny. Brazílci porazili Bulharov, ale naznačili, že jedno miesto slabé predsa len bude. Miesto diagonálneho hráča. Zápas odohrali od druhého setu s druhým nahrávačom, keď Ricardo bol až príliš nervózny, hádavý a deštruktívny. V treťom zápase šlo len o prestíž. Výhra Američanov urobila definitívne stop pre Český tím. Nemci nastúpili s niekoľkými hráčmi z lavičky a chceli dosiahnuť víťazstvo týmto spôsobom. Lenže keď na podaní štokr skoro prizabil Siebecka a získavali sme bezpracný náskok, tréner Moculescu nasadil postupne do zápasu všetky svoje hlavné hviezdy. V tento deň však výborne hrajúceho štokra nemal šancu nikto zastaviť. Sám Drobek dosiahol tridsaťdva bodov a zaknihoval pre Český tím 13. až 14. miesto na týchto MS. Po príchode domov napíšem ešte niečo o ceste na západ a potom na mojej domácej strane www.volleyball.sk aj komentár k MS a nejaké doporučenia do praxe.

Husár Ivan

   

Štvrťfinále - Kuba

28.11.2006

Presne toto sme očakávali. Výborne skákajúci odviazaní Kubánci, mladí hráči, ktorí hrajú výborne, ale nestabilne. Zrazu, z ničoho nič vyprodukujú hlúpe, nevynútené chyby. Trpezlivo sme na ne čakali. štyrikrát sme hrali tesné koncovky, v troch sme ťahali za kratší koniec práve vďaka ich chybám. V prvej časti sme mali sedem setbolov, nevyužili sme prevahu v úvodnom sete.

Čítať celý článok
   

Suši v japonskej reštaurácii

26.11.2006

Pred MS som veľmi chcel vidieť film Gejša, ale nemal som to šťastie. Už ho nikde nehrali. Tak som si vzal so sebou Pamäti gejše, zatiaľ to vyzerá na solídnu knihu.
Chcel som to trochu nasať. Vždy to tak robím. Alebo si kúpim bedecker, alebo si prečítam nejaký dokument. Nie dejiny, nie opisy prírody, nie výsledky nejakých posledných demokratických volieb v krajine. Aj cena nafty v nej je mi ukradnutá. Ale zvyky,  prevládajúce náboženstvo, hierarchia žien, tradície, povolania, to ma zaujíma. A vždy, pokiaľ je to možné, konzumujem len domáce veci. A rovnako tak konám ešte mesiac po príchode domov, aby som sa podelil o skúsenosti. Lenže gazdiné skúste urobiť takú lepkavú ryžu, skúste urobiť tak lososa, alebo tuniaka, ako tu. Ešte aj čaj majú iný.

Čítať celý článok
   

Štvrťfinále - Brazília

26.11.2006

Nášmu zápasu s obhajcami titulu Brazíliou predchádzal výborný päťsetový zápas, konfrontácia dvoch veľmi kvalitných obranných hier v poli. Francúzi nakoniec vyhrali piaty set s USA 15:10, keď rozhodujúce chyby v útoku spravil Mc Kienzie, nám dobre známy z účinkovania vo Viedni.

Čítať celý článok
   

Štvrťfinále - Francúzsko

25.11.2006

Začali sa boje v druhej skupine MS. Jedna sa hrá v Hirošime, druhá v Sendai. V druhej skupine je to takmer jasné. O dve miesta do semifinále sa podelia Srbi, Rusi a Poliaci. Môj tip znie - Rusi tam nebudú.

Čítať celý článok
   

Stránka 9 z 41

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>