Matchpoint AKTUALITY

Aktuality

Tu treba začať

Pozrite, napíšte na Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. a my vám také urobíme. Kdekoľvek.

https://huste.joj.sk/udalost/14375-detska-olympiada/highlight

   

Finále sa opakovať nebude

Bratislava 26. apríla 2019 (TASR) - Výsledok finále žien v rozhodujúcom piatom zápase série o zlato, v ktorom Slávia EU Bratislava zdolala v stredu mestského rivala Strabag VC FTVŠ UK 3:1 a získala 18. extraligový titul, zostáva v platnosti. Rozhodla o tom v piatok Súťažná komisia Slovenskej volejbalovej federácie (SK SVF), ktorý sa na svojom mimoriadnom zasadnutí zaoberala námietkou Strabagu.
Strabag namietal neoprávnené pridelenie bodu družstvu Slávie EU počas druhého setu piateho zápasu finále play-off extraligy 2018/2019. SK SVF si vyžiadala písomné vyjadrenia oboch rozhodcov stretnutia, technického delegáta, zapisovateľky stretnutia, kapitánky Strabagu a vyžiadala si k veci písomný výklad Medzinárodných pravidiel volejbalu (MPV) od oficiálneho vykladača MPV zo strany Asociácie volejbalových rozhodcov. SK SVF prizvala k osobnému vypočutiu rozhodcov (prvého arbitra ospravedlnila pre pracovné povinnosti mimo Bratislavy), technického delegáta a zapisovateľku, analyzovala elektronický zápis stretnutia, ktorý konfrontovala s videoanalýzou druhého setu stretnutia.
SK SVF po preskúmaní stavu dospela k záveru, že bolo jednoznačne preukázané, že v druhom sete stretnutia za stavu 10:11 z pohľadu namietajúceho zapisovateľka pripísala dva body (jedenásty a dvanásty) družstvu Slávie EU počas jednej rozohry. V tomto okamihu došlo k porušeniu MPV podľa pravidla 6.1 ("za jednu rozohrávku prináleží družstvu jeden bod"), ktorým Slávia EU získala jeden bod neoprávnene. Nápravu bolo možné zjednať podľa pravidla 7.5 MPV ("až do začiatku ďalšieho setu majú rozhodcovia právo opraviť svoje rozhodnutie týkajúce sa aplikácie pravidiel, ak si uvedomia, že spravili chybu. Stav zápasu sa primerane upraví" - pozn.: pod rozhodcov spadá aj technický delegát a zapisovateľ). V momente pochybenia ani do momentu začiatku tretieho setu, keď bolo možné zjednať nápravu pochybenia, k náprave nedošlo.
Súťažná komisia SVF na základe uvedeného vyhodnotila podanú námietku voči výsledku stretnutia ako oprávnenú, keďže bolo preukázané neoprávnené priznanie jedného bodu družstvu Slávie EU Bratislava. Podľa Súťažného poriadku volejbalu (SPV), čl. 25, bod 3, "ak sa porušia ŠTD SVF z viny rozhodcu/rozhodcov, stretnutie sa opakovať nebude. Rozhodca bude potrestaný podľa Disciplinárneho poriadku", tiež s odkazom na to, že ani v MPV sa pri takomto pochybení nenachádza podpora pre opakovanie stretnutia, rozhodla SK SVF ponechať v platnosti výsledok dosiahnutý na ihrisku.
SK SVF postupuje prípad Disciplinárnej komisii SVF, aby posúdila, do akej miery došlo zo strany zapisovateľky, technického delegáta a rozhodcov k porušeniu Športovo-technických dokumentov SVF a ak áno, aby vyvodila postup v súlade s platným Disciplinárnym poriadkom SVF. Členovia SK SVF dospeli k jednomyseľnej zhode pomerom hlasov 4:0, keď Stanislav Martinát sa vzhľadom na svoj vzťah k jednej zo zúčastnených strán vzdal rozhodovacej právomoci.

(Pozn.www) Články a body SP pre podobné prípady voľakedy vyzerali inak. Takáto situácia bola v minulosti jednoznačným dôvodom na opakovanie stretnutia. Paragrafy si  svojvoľne pomenil bývalý prezident SVF, lebo potreboval prezentovať pred CEV, FIVB svoju servilnosť. Na pracovnej konferencii treba tento paragraf zmeniť. Od konferencie SVF v Poprade 2018 si už bafíci poriadky len tak halabala meniť nemôžu. Všetky legislatívne zmeny môžu zmeniť iba delegáti konferencie. Porušenie pravidiel SVF môžu de facto urobiť IBA rozhodcovia, takže predpis je hlúpy a kryje prípadnú neschopnosť a diletanstvo pískačov.

 

   

Príďte 1.5. hrať do Bratislavy MIDI

Oblastný výbor Bratislava SVF pozýva na DUNAJSKÝ POHÁR v MIDI volejbale (4-kový) pre dievčatá, chlapcov, prípadne Mix, ktorý organizuje 1. 5. 2019. Turnaj je určený pre roč. 1. 1. 2005 a ml. a uskutoční sa v ŠH FEI STU na Ilkovičovej v Bratislava. Hrať sa bude na štyroch ihriskách.

Systém sa určí podľa prihlásených družstiev. Do turnaja môžete prihlásiť max. 2 družstvá. Prihlášku treba poslať do 24.4.2019 na adresu Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. .

Kľudne môžte doniesť (v tichosti) aj nejakú 2004, Stražay tam nebude

   

Košice vzdali Eyoff 2021

Košice 22. marca 2018 (TASR) – Mesto Košice sa vzdá organizácie Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v roku 2021. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom piatkovom mimoriadnom rokovaní prijalo návrh, aby boli ukončené všetky aktivity smerujúce k zabezpečeniu jeho konania z dôvodu nedostatočnej investičnej a finančnej pripravenosti projektu. Za návrh, ktorý zahŕňal aj to, aby mesto do športovej infraštruktúry investovalo počas štyroch rokov milióny eur, hlasovalo 20 poslancov, proti bolo 16 a dvaja sa zdržali. Čítať celý článok

   

Smutná správa z Dubovej

27.2.2019 - Z bývalej Mekky slovenského volejbalu Dubovej dorazila smutná správa:

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že po ťažkej chorobe nás 24.2.2019 vo veku 72 rokov navždy opustil dlhoročný hráč, tréner a funkcionár volejbalu v Dubovej  

                                                 IGOR ANDEL

Posledná rozlúčka so zosnulým bude v stredu  27.2.2019 o 14:00 v krematóriu  v Banskej Bystrici

Milan Múka
(ponz. www. vynikajúci hráč, buldog to bol. Aj ako hráč, rovnako tréner a potom funkcionár. S ním ste sa v krčme nemuseli báť.)

   

Siekel zrealizoval zásadné zmeny

Šamorín 7. decembra 2018 (TASR) - Slovenský olympijský výbor (SOV) sa pretransformoval na strešnú organizáciu slovenského športového hnutia. Piatkové 55. valné zhromaždenie schválilo návrh Stanov vrátane zmeny názvu na Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), ako aj novú symboliku.
Do radov členských subjektov bude možné prijať aj všetky slovenské zväzy neolympijských športov, ktoré sa doteraz nemohli stať členmi. SOV už dosiaľ združoval veľkú väčšinu z dovedna 68 tzv. uznaných slovenských športových zväzov. "V našej práci sa nezmenilo až tak veľa, nerozdeľovali sme zväzy na veľké a malé, na olympijské a neolympijské. Budeme pokračovať v tom, čo robíme, s väčším mandátom a silnejším hlasom voči ostatným. Táto zmena sa bude aplikovať v praxi, dôvera sa bude testovať a bude sa na nej pracovať," zdôraznil prezident SOŠV Anton Siekel. Čítať celý článok

   

Konferencia o mládeži. Zakape alebo sa vzchopí.

V nedeľu 28.10.2018 sa v Žiline konala Programová konferencia mládeže.

Všetka česť, že taká akcia, organizovaná športovým úsekom SVF bola, klobúk dole pred hojnou návštevou, ktorá z klubov do Žiliny dorazila. Solídny bol aj výber miesta na mape, lebo ak by bol výber na Stražayovi, tipujem to na Sobrance, alebo Morské oko pri Snine. Podľa kvality ubytovania a percent oldomášu pre neho.

Hlavný zámer bol, že sa bude diskutovať. Debatovalo sa, ale konferencia by mala mať, resp. musí mať konštruktívnejší charakter. Problém - diskusia - protokolácia - uznesenie. Ďalší bod - diskusia - záver a tak ďalej. Inak sa iba brble. Ak sme mali IBA prezentovať postoje, tak to sa môže udiať aj na sociálnej sieti.

Pred konferenciou kluby vypĺňali dotazník a bolo by vhodné, keby jeho výsledky boli prezentované nielen na konferencii, ale aj na webe.
V úvode konferencie bol odprezentovaný program, ale k niektorým bodom programu, dosť zásadným, nedošlo.
Ďalšia výzva organizátorov bola, aby sme dali návrhy, námety - tak som si aj nejaké pripravil, ale v programe takéto okienko takisto nevzniklo. Zosumarizujem ich touto cestou:
- dať prostredníctvom poslancov Národnej rady námet, aby poberateľom vzdelávacích a voľnočasových poukazov neboli iba školské zariadenia, ale aj športové kluby. Musíme pomôcť procesu vyhnitia (nie zrušenia - ale vyhnitia ) Centier volného času, úhlavných nepriateľov športových klubov,

- navrhujem, aby sa v rámci SVF zrušili súťaže MINI a MIDI a urobili všetko preto, aby sme tieto súťaže dostali v ešte vyššej kvalite a kvantite do školského systému, kde súťaže School cupu fungujú a celoslovenské finále je veľmi dobrá a relatívne kvalitná akcia,

- navrhujem, aby bolo umožnené hrať v súťažiach MINI a MIDI chlapcom spoločne s dievčatami, presnejšie, kategória chlapci, dievčatá a mixy. Možno v MINI iba mixy. Je to na debatu,

- koordinátori mládeže SVF v oblastiach zmeniť na hlavní tréneri oblastí,

- čo najskôr vytvoriť jednorazovú súťaž medzi oblasťami, po čase medzi krajmi - v kategórii žiakov, pokúsiť sa aj o československý formát,

- umožniť na M SR štart aj dvoch družstiev z jedného klubu, obzvlášť v kategóriách MINI a MIDI, rapídne zvýšiť počet družstiev na finálovom turnaji MINI, MIDI,

- dať návrh na zrušenie už dvojročného debilného nastavenia z dielne Stražay - Singer - Halanda, ktoré neumožňuje jednému klubu prihlásiť družstvá do súťaže v rôznych oblastiach. Zamyslite sa, aká je to kravina. Zamyslite.

- do rozhodovacieho procesu pre výber organizátorov záverečných trunajov o majstra SR pribrať do súťažnej komisie zástupcov z Rady mládeže a člena Správnej rady SVF pre kluby, rovnako postupovať aj pri určovaní počtu postupujúcich na M SR mládeže,

- zorganizovať súťaž Slovenský pohár do 23 rokov (muži), do 21 rokov (ženy) - už v tomto súťažnom ročníku,

- upraviť tabuľky výchovného, odstrániť v nich mnoho blbostí, ktoré sú typickým dôsledkom nedôslednej a neprecíznej práce T.Singera,

- vrátiť systém bodovania klubov za prácu s mládežou pred dátum 1.8.2007, (svojvoľne zmenil Hiadlovský), v súvislosti s tým vytvoriť systém oceňovanie klubov za hráčov, ktorých kluby vychovali pre SENIORSKÝ VOLEJBAL. SENIORSKÝ !!!

- dať legislatívny návrh na zmenu v prestupovom poriadku - problematika odchodu mladých hráčov, odchádzajúcich do zahraničia.

Pred konferenciou som debatoval s kolegom Kalným a pýtal sa ma, či si myslím, že bude odvaha, téma analyzovať vinníkov neutešeného stavu. Ee. Nebola. Nevadí, ale je treba vedieť, že ten bordel, nastavenia, nezáujem spôsobila trojica Halanda - Singer - Prokeš. Jeden je už out. Hlava ryby. To je super.

V diskusii na konferencii zaznela jedna polemika, či sme, alebo nie sme na dobrej cestecesta, vetička, ktorú nám emeritný prezident SVF, kariérny diplomat Halanda, neustále podhadzoval.
Do väčších hovien by už slovenský mládežnícky volejbal spadnúť nemal, na vzostup budeme musieť byť veľmi trpezliví. Takže asi na tej dobrej ceste sme. Tá cesta by však mala byť čistá. Ale - kým na nej budú zavadzať úplne zbytočné prekážky (Stražay), kým bude nad cestou otrávený vzduch (produkuje Stražay), kým okolie cesty bude mať zhnusené prostredie (realizuje architekt Stražay), tak sa po tej ceste nikomu nebude chcieť chodiť. Je zaujímavé, že na tohto vagabunda slovenského volejbalu unisono nadáva (okrem čelných funkcionárov Starej Ľubovne) celé celučičké Slovensko, ale keď sa majú k tomu otvorene vyjadriť - všetci držia hubu. V prostredí hobby. Vadné a racionálne nepochopiteľné.

Ivan Husár

   

Nové buzerácie na obzore

september 2018 - Pri decinke

Konečne zrušili čiaru (coach line), ktorá obmedzovala pohyb trénerov smerom k ihrisku. FIVB, asi po vzore FIFA dala trénerov pred časom akoby do klietky. A pískači buzerovali. To skončilo. Čiary niet, samozrejme všetky bežné haly bude ešte prerušovaná čiara špatiť roky, jedine žeby Stražay s nejakou pracovnou čatou nabehol s toluénom a tampónmi.
Ďalšia sprostosť, ktorá konečne odišla do histórie je povinný technický oddychový čas. Najprv dva za stavu osem a šestnásť, potom už len jeden pri dvanástich. Logika jeho vzniku bola v tom, že marketing vyžadoval nejakú minútovú prestávku, počas ktorej budú holé slečny behať s bannerom Coca coly, lebo Red bullu. Počas tohto tajmu sa malo ( a aj sa robilo) povinne utierať ihrisko, ktoré zabezpečovalo komando mladších žiakov klubu. Pískači buzerovali, keď hráči vstupovali do ihriska, kde nebolo ani devy ani mopov, pred limitom, museli počkať. Cvičené opice.
Stražay s mimoriadnou aktivitou buzeroval, koľko, ako starých detí, akého pohlavia, bude na pokyn raz dva, raz dva, utierať suchú palubovku. Nikdy som nepochopil, prečo a na koho sa čakávalo na turnajoch na antuke. Podotýkam, že aj na nich sa rozhodcovia odbavovali.
Ešte tak zrušič clonu a volejbal opeknie.
Prašívé zákony sú fuč a je tu nový kúsok z dielne kreatívcov. Vyšlo to v úradnej správe SVF č.5.:
Záväzný výklad KR SVF k pravidlu 4.5.3 o používaní kompresných doplnkov :

"Kompresné návleky sú povolené, ale musia byť rovnakého farebného prevedenia ako výstroj (dres, trenírky). V návlekoch predlaktí nie sú povolené žiadne vypchávky, pretože by poskytovali hráčovi výhodu v jeho výkone. Akceptovateľné sú aj neutrálne farby - čierna, alebo biela, alebo neutrálna (telová).
Všetci hráči družstva musia používať kompresné návleky jednotnej farby/dizajnu.
Kompresné návleky zároveň nesmú obsahovať vypchávky alebo spevnené časti, ktoré by hráčovi poskytovali výhodu (napr. na predlaktí u libera)."

Kravina, do neba volajúca.

eshop volejbal.sk na to samozrejme zareagoval, ponúkame pre hráčov množstvo farieb - NEVYPCHATÝCH-HRÁČA NEZVÝHODŇUJÚCICH kompresných návlekov. Nádejame sa spolu s vami, že komisár Stražay neobmedzí gramáž výrobkov a nebude na farebnej škále Baumitu porovnávať odtiene farby.

www

 

   

Stránka 2 z 63

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>