Matchpoint ROZHOVORY O VOLEJBALE

O VOLEJBALE

S Danielou Štieberovou - EXKLUZÍVNE PRE WEB

apríl 2016 - Prešovská kaviareň

Poprosím vás, najprv sa nám predstavte.

Som vydatá , žijem a bývam v Prešove, mám dve nádherné dcéry (20 a 18) a vyštudovala som dve vysoké školy.

StieberovaPrečo robíte volejbal?

Určite má na tom podiel moja športová minulosť. Hrávala som v Prešove volejbal, aj keď nie na vrcholovej úrovni. Prešov sa totiž nikdy do ženskej extraligy nedostal. Pred pár rokmi za mnou prišiel pán Hrušovský s žiadosťou o pomoc pri zakladaní ženského volejbalového klubu. Neodolala som a netušiac, čo všetko to obnáša, som prikývla. Po čase sme postúpili s našimi odchovankyňami do prelínacej súťaže, kde sme síce neuspeli ale špecifické okolnosti okolo Senice a Komárna nám otvorili dvere do najvyššej volejbalovej súťaže.
Viem, že Prešov má veľký potenciál vybudovať kvalitný ženský volejbal. Má univerzitu, vynikajúcu prácu mládežníckych trénerov v okolitých mestách Stropkov, Svidník, Vranov, Snina, Giraltovce či Spišská Nová Ves.  Dievčatá končia stredné školy v rodných mestách a chcú pokračovať nielen v ďalšom štúdiu na vysokých školách, ale aj vo svojej športovej kariére. Prešovská univerzita ponúka odbory, ktoré sú pre dievčatá pomerne atraktívne, ale aj stredné školy a gymnázia v Prešove s ponukou ubytovacích kapacít sú zaujímavé pre mladšiu vekovú kategóriu. Mnohé Prešovčanky zostávajú študovať v rodnom meste alebo v blízkych Košiciach. My im chceme umožniť športovať. Vytvárame alternatívu.

Čítať celý článok
   

S Barborou Kosekovou

12.3.2016 - PKO

Po poslednom stretnutí základnej časti Extraligy 2015-2016, keď už bolo jasné, že Slávia EU Bratislava prešla celou základnou časťou bez jedinej prehry, sme si dohodli debatu s Barborou. Tešil som sa, lebo viem o nej, že je to veľmi rozumná baba a v tomto priestore to nie je bežné. Nevelebím, ale názory predčili očakávania.
KosekovaBarbora, sú dva dni po voľbách, ste prvovolička?
Som.

Je to síce tajné, ale môžte nám povedať, koho ste volili? 22% prvovoličov dalo hlas Kotlebovi.
SaS.

Aáá. Koho ste krúžkovali?
Nikoho.

Viete o niekom mladom z vášho okolia, kto volil Ľudovú stranu?
Viacmenej neviem o nikom, kto by ho z môjho okolia volil.

Čítať celý článok
   

S Igorom Prieložným o plážovom volejbale - EXLUZÍVNE PRE WEB

1.12.2015 - Bratislava

Ako si sa dostal k beach volejbalu?
Ešte počas pôsobenia vo Švajčiarsku (muži Näfelsu) v sezóne 2001 - 2002 som začal pracovať so švajčiarskou mužskou dvojicou Heyer - Egger. Obaja vtedy ešte hrávali aj v hale. Dostali sme sa po zhruba dvoch sezónach z 56. miesta FIVB rankingu na 15. Nevýhodou bolo, že sme vo Švajčiarsku boli stále trojkou a nemohli sme ísť na OH. Spolupráca skončila. V tom čase ešte veľmi málo párov pracovalo s trénermi.

Čítať celý článok
   

S Romanou Kriškovou

27.10.2015 - Web Rádia expres uverejnil rozhovor s volejbalovou študentkou (sestrou Tomáša Kriška - VKP Bratislava) zaujímavý rozhovor o jej kariére v Amerike.

Čítajte

   

S Laurentom Tilliem - II.časť

Keď si budem myslieť, že už všetko robím dokonale, bude to koniec mojej kariéry koučovania. Ak nebudem počúvať hlas okolia, ďalších ľudí, ktorí mi môžu dať dobrú radu... Som stále v procese učenia, povedal na úvod druhej časti rozhovoru Sáry Kaliszovej pre siatka.org tréner čerstvých majstrov Európy Laurent Tillie.

Čítať celý článok
   

S Laurentom Tilliem - Všetko záleží od psychiky

20.10.2015 - Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt laurent tillieVšetko záleží od psychiky, tvrdí tréner majstrov Európy Laurent Tillie.

Francúzi vyhrali v tejto sezóne v júli finálový turnaj Svetovej ligy, ktorý sa hral v Brazílii, keď hneď v úvode turnaja zdolali v domácom prostredí Brazílčanov. V strede októbra potrvdili svoju famóznu jazdu ziskom zlata na ME v Sofii vo finále proti Slovincom.

Čítať celý článok
   

S Michalom Palinkom o rozchodoch

palinek31.8.2015 - Minulý týždeň spôsobili v Čechách rozruch na plážovom piesku Kolocová so Slukovou. Špičkový český pár sa týždeň pred ME a rok pred OH v Brazílii rozišiel. Oslovili sme známeho českého trénera, ktorý ich viedol na začiatku spoločného účinkovania, Michala Palinka.
13.miesto na OH 1996 v Atlante s Marekom Pakostom a 17.miesto s Martinom Léblom v Sydney 2000. S oboma sa rozišiel a rozišiel sa aj s Přemyslom Kubalom, ktorý stále hrá beach profesionálne.

Rozchod s Pakostom.
Klasická ponorka.

Ako dlho ste boli spolu?
Takmer tri roky. Vrchol sme dosiahli titulom na ME. Rozchod sa upiekol v rámci šestiek. Ja som po beachovej sezóne v klube na Odolenej vode požiadal o krátky odpočinok.
Družstvo odcestovalo na sústredenie do Belgicka a po ňom mi oznámili, že som v tíme nežiadúci. Prestúpil som do Ústí. nad Labem.

Čítať celý článok
   

So Slávom Hubom - manažérom reprezentácie - EXLUZÍVNE PRE WEB

huba2Bratislava 15.7.2015

Prečo podľa teba odvolali Flavia Giullineliho?
Dôvod je predsa jasný, nesplnili svoje ciele a tým boli podľa mňa hlavne postup na MS a očakávaný postup z tretej do druhej skupiny Svetovej ligy. Na ten mali dokonca dva pokusy.

Hráči vravia - výborný tréner, odoborník, fajn chlapík. Vyzná sa. Je to tak aj z tvojho pohľadu?
Áno, vyzná sa. Je to tak.
Prečo si skončil?
Pri áčku som skončil, lebo si ma nepozvali do svojho realizačného tímu.

Čítať celý článok
   

Stránka 4 z 16

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>