Matchpoint ROZHOVORY O VOLEJBALE

O VOLEJBALE

S Andrejom Kravárikom 2015 - EXLUZÍVNE PRE WEB

boco3Prešov - 10.7.2015 - na kempe.

Ako sa k nám dostal Gulinelli?
Na jeseň 2013 po ME skončil vo funkcii prvého trénera Pišta Chrtiansky a bolo jasné, že sa bude zodpovedný tréner meniť. Ja som sa dohodol s Luborom (prezident SVF ing. Halanda) na ďalšej spolupráci ako asistent trénera a debatovali sme o typoch trénerov. Boli nejakí kandidáti a Lubor sa ma pýtal na jedného z nich - Flavia Gullinelliho, ktorý ma trénoval v Iraklise Solún. Mal som tú možnosť pod ním trénovať.

Ako dlho?
Na začiatku sezóny nám v klube vypadol Grék, potrebovali sme rýchlo nájsť trénera a voľba padla na vtedy voľného Gullinelliho. Dal nás dohromady, dostali sme sa do finále domácej ligy, vyhrali sme Grécky pohár, prebojovali sme sa tretí krát v histórii do finále Ligy majstrov v Prahe. Ako hráč som bol spokojný. Ak by klub po sezóne nebol začal finančne upadať, iste by ostal. Po zhruba mesiaci som sa dozvedel, že voľba padla práve na Flávia. Zhruba po týždni mi však prišlo vyrozumenie zo štátneho policajného sektoru, že od 1.januára 2014 musím nastúpiť do práce, inak by som tú prácu stratil. (pozn.www - bola to odmena gréckeho štátu za 5. miesto na OH v Aténach). Bol som na dvoch lavičkách a musel som sa rozhodnúť. Musel som sa vzdať reprezentácie a dal som prednosť sociálnym istotám. Oboje robiť nešlo.

Čítať celý článok
   

Volejbal v Čechách kvitne - 1.časť - EXLUZÍVNE PRE WEB

HANIK ST.HUSÁR  00128.1.2015 - Takmer pred piatimi rokmi ma zaujímalo, ako bývalý hráč VKP, neskôr trénerský kolega prežíval predvolebné obdobie, čo ho viedlo k tomu, keď sa rozhodol kandidovať na post predsedu českého volejbalu.
V rozhovore 2010 zazneli zaujímavé názory a pretože českú volejbalovú scénu mnohí fanúšikovia volejbalu na Slovensku sledujú, bolo zaujímavé požiadať ho o bilanciu štvorročnej práce. Sadli sme si k diktafónu po veľmi zaujímavom seminári trénerov v Brne.

Čítať celý článok
   

Volejbal v Čechách kvitne - 2.časť - EXLUZÍVNE PRE WEB

20150128 1428482.1.2015 - pokračovanie

Minivolejbal v barvách. Tvoja idea?
Viacmenej áno. Lepšie povedané minivolejbal tu existoval už dávno, ale projekt „barevný minivolejbal“ sme vytvorili až v roku 2010. Postup bol taký, že sme rozprúdili širokú diskusiu na tému vekových kategórií a pravidiel pre jednotlivé ročníky narodenia (pozn. farby). Dostali sme 58 zásadných pripomienok, prečistili sme to, vytvorili sme päť kategórií s vlastnými pravidlami. Názov farebný  minivolejbal vymyslel tréner Slávek Matěj. Pravidlá sa operatívne menia podľa vývoja. Všetky deti sa bavia. Niektoré pravidlá by možno chceli aj nejaké zmeny, ale deti to náramne baví a v hlave majú, že hrajú volejbal. Sú tam slzy, hádky.

Čítať celý článok
   

Otázka pre ľudí kariéry Lukáša Diviša

2.4.2014 - telefónne a mailové linky.
Čo si myslíte o tom, že Lukáš Diviš sa stal Rusom. Bude hrať v ruskej lige ako domáci hráč, možno bude reprezentovať aj Rusko. Túto otázku sme položili ľuďom, ktorí našli, naučili, zlepšovali, viedli a formovali Lukáša Diviša. Postupne dostávame odpovede.

Michal Miháľ (Žilina - mladší žiaci) - prvý tréner Lukáša: Viem o tom z novín, viem veľmi málo, je mi to zatiaľ divné, dobre sa poznám s celou rodinou, hral som s Lukášovým dedom. Ešte som s nimi o tom nestihol debatovať. Občas, keď je v Žiline, ma príde navštíviť. Prekvapil ma ten krok. Neviem si to dosť dobre vysvetliť, čo ho mohlo tak silno zaujať. Hádam bol silný motív financie. Bolo jasné, že volejbal hrať vie, že bude časom vynikať. Už ako starší žiak na Majtrovstvách Slovenska v Komárne významne čnel nad všetkých. Netrénoval nejako super, ale ako hráč bol vysoko nad priemerom.

Čítať celý článok
   

S Igorom Prieložným, o Dubaji

dubaj114.3.2014 - na tenisových kurtoch LaFranconi.

Priaznivci slovenského volejbalu zaregistrovali, že v Emirátoch po vlaňajšej sezóne skončili účinkovanie v arabskom svete tréneri Chudík, Huba a po zisku titulu v lige sa musel porúčať aj Martin Sopko, ktorý si odniesol príchod svetovej hviezdy, Brazilca Gibu, práve do jeho klubu Al Nasr v Dubaji. V marci už máme doma aj Igora Prieložného, ktorý úspešne tento klub viedol.

Čítať celý článok
   

S trénerom Navrockim - diabol je v detailoch

5.3.2014 - Poľský volejbalový web uverejnil rozhovor Karolíny Sezwczykovej s trénerom Jacekom Navrockym, bývalým trénerom SKRA Belchatov, momentálne trénerom juniorov Poľska.

Kde sa zrodil nápad na výlet do Modeny a aké dojmy máte z návštevy?
Výlet do Talianska sme si namysleli dávnejšie. Stáž je veľmi špecifická forma vývoja, ale veľmi efektívna, pretože kde inde získať skúsenosti, pokiaľ nie v praxi a ešte k tomu v Taliansku. Klub v Modene nám všetkám umožnil, aby sme mohli pozorovať prácu klubu z kuchyne, ale tiež dostali sme možnosť pracovať s hráčmi. Boli sme aj pozrieť prípravu s úvodným briefingom v posilňovni. Bola to pre nás veľmi cenné skúsenosti. Som vďačný, že Poľská volejbalové asociácia nám to umožnila.

Čítať celý článok
   

Otázka pre Grosiara, Hirčka a Stražaya

31.1.2014 - Finále Slovenského pohára. Položili sme rovnakú otázku pánovi Grosiarovi, hlavnému vykonávateľovi turnaja a pánovi Hirčkovi, členovi Správnej rady SVF za kluby. 
Je pravda, že sa turnaj nehrá na umelom povrchu Gerflor a že nie sú vypísané pre víťazov prémie?
Grosiar: Musíte sa obrátiť na pána Stražaya, on je športový riaditeľ súťaže. Včera mi povedal, aby som mu nefušoval do práce.
Hirčko: Nič o tom neviem, musíte sa opýtať p.Stražaya.

Tak sme ho zavolali: Lubeno bol strohý. Pre aký web? Nemám záujem.

www

V diskusnom fóre pred časom Hugi otvoril tému Pohára, pozrite si aj dokument Vykonávacie pokyny SP, aby ste boli v obraze. Dokument pre dokument.
Marketéra Singera sme radšej ani neoslovili a Halanda je už možno v subtrópoch pri Čiernom mori. Myslíme si, že hlavne sa musia pýtať kluby. Raz ten bordel snáď skončí.
Podlaha Gerflor podľa nás nie je problém, hala v Humennom je v parketovej a farebnej verzii absolútne v poriadku, ale prečo nie sú prémie, je záhadné. Verme, že finančné suchoty nie sú spojené s pokutami CEV a MEVZA pre Volleyteam Bratislava.

   

S Klaudiou Novanskou - najkratšou prezidentkou klubu

novanska13.12.2013 - exkluzívny rozhovor pre web s Klaudiou Novanskou, mimoriadne krátko pôsobiacou prezidentkou volejbalového klubu. Kaviareň hotela Médium.

Na konci októbra 2013 vymenilo vedenie Volley team Bratislava prezidenta klubu. Majiteľom ostal pán ing. Hampl, ale športovo politické vedenie prevzala manažérka bratislavského hotela Klaudia Novanská. O mesiac a pár dní abdikovala. Zaujímavé a netradičné. Krátko na to, 11.12.2013 Volley team, vlaňajší majster Slovenska, ukončil svoju zhruba trojročnú púť volejbalovým slovenským prostredím. Zašli sme za ňou. Najskôr odmietala a nemienila ďalej spájať svoje meno s touto etapou. Prehovoril som ju a týmto jej chcem aj poďakovať, že bola ochotná vysloviť pár názorov.

Čítať celý článok
   

Stránka 5 z 16

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>