Matchpoint Reporty Marcel Sivák z Londýna

Marcel Sivák z Londýna

sivakIBB Polonia Londýn dosiahla historický úspech.

18. december 2016 sa zapíše hlboko do histórie volejbalu pre celok IBB Polonia Londýn, ako deň s veľkým D. Tomuto miestnemu družstvu sa podarilo otočiť takmer nezdolateľný deficit 0:3 z prvého kola CEV Challenge Cup proti Fino Kapošvár z Maďarska.
IBB Polonia Londýn však v odvete (odveta sa hrala v poľskom Belachatove, v domácej hale poľského partnera)  zdolali maďarského súpera v štyroch setoch (25-17, 25-22, 19-25, 25-19) a následne sa im podarilo "doma" v Poľsku vyhrať rozhodujúci zlatý set (15-10) a tým si zaručili postup do ďalších bojov.

Zápas s Kapošvárom bol plný náhlych zmien a zároveň emócií, ale napriek tomu, že práve maďarský celok bol považovaný za favorita v tomto dueli, boli to Londýnčania, ktorí mali väčšinu zápasu prevahu a nakoniec sa tešili z fantastického výsledku.  

Je to historicky vôbec prvý úspech na klubovej európskej úrovni pre samotný Londýnsky celok, ako aj pre celý volejbal v Anglicku, kde volejbal nepatrí medzi popredné športy, čo má za následok aj to, že sa neteší priazni štátnej finančnej podpory. Konkrétne IBB Polonia je podporovaný poľskou komunitou žijúcou v Anglicku, ako aj z iných sponzorských zdrojov, výhradne však privátnych.

Volejbal.sk prináša túto správu na svojich stránkach z dôvodu, že v mužskom celku IBB Polonia Londýn, ktorý je zložený z hráčov rôznych krajín, má nemalé zastúpenie aj slovenský volejbal.
Asistentom hlavného trénera Piotra Grabana je Patrik Selep, ktorý svojho času obliekal dres extraligovej Revúcej. Na poste smečiara v tíme pôsobí aj Roman Mizerák, odchovanec myjavského volejbalu, ktorý donedávna obliekal dres VK Chemes Humenné. Vedenie celku IBB Polonia sa stále snaží posilniť káder konkrétne na poste libera, kde v súčasnosti prebiehajú transferové rokovania so mnou, odchovancom Humenného a hráčom VKP Bratislava, dúfam, že sa v dohľadnej dobe pripojím k tímu IBB Polonia Londýn.

18. januára sa IBB Polonia Londýn stretne v osemfinálovom kole CEV Challenge Cup v dueli s holandským Draisma Dynamo Apeldoorn. V duchu pozápasových slov trénera Grabana „... keďže náš celok tvoria hráči z rôznych krajín sveta, tie krajiny by mali byť rovnako pyšné na to, čo sme dnes dosiahli.“, prajeme aj my z Volejbal.sk IBB Polonii a zároveň našim chlapcom veľa šťastia v ďalších bojoch na domácej, či európskej úrovni.

Marcel Sivák z Londýna