Matchpoint Postrehy - píšete nám Správna rada SVF sa nám asi pomiatla

Správna rada SVF sa nám asi pomiatla

marec 2019

Na pracovnej konferencii SVF v Poprade, v júni 2018 si rozhodcovia zapýtali za svoje služby viac.
Keď pred časom zvádzal boj s rozhodcami o peniaze ZVOK (Združenie volejbalových oddielov a klubov), dohodlo sa po tvrdých rokovaniach, že odmeny sa budú y navyšovať každé dva roky o infláciu. Taká bola dohoda a plnila sa. Bývalý prezident SVF, autokrat Halanda ZVOK zrušil, dohody s rozhodcami riešili kluby sprostredkovane cez vedenie SVF a samotný Halanda im vždy odkázal, kluby budú radikálne proti. Inflácia v čase fungovania ZVOK lietala medzi tromi a piatimi percentami. Dvojročné obdobie bolo stanovené zámerne z dôvodu, aby sme sa vyhli oscilovaniu, bolo to v priemere aspoň dvojročného obdobia.

Delegát konferencie M.Červeň preto navrhol ako protinávrh dávno prebádané a úspešne vyrokované: kluby navýšia odmeny pre rozhodcov o infláciu. Pískači skameneli, keď ich hlúpe a diletantské argumenty o vyšších nákladoch sme na konferecnii vyvracali z dostupných čísel a čítali im -0,1, -0,3, -0,5 (deflácie) a v roku 2017 konečne aj inflácia 4,4 %.
Návrh delegáta Červeňa bol jednoznačne prijatý (36 - 3 -3). Stíchli.
Uprostred sezóny prišiel Pišta Hank, člen Správnej rady SVF za rozhodcov, poza bučky na Správnu radu SVF s návrhom, že je nutné rozhodcom zvýšiť paušál. Nie cestovné, nie odmeny, ale paušál. Ešteže Hank nevymyslel, že by chceli dva gastráče, za päť setov hoci aj tri.  Skrátka dumal a vydumal voľajaký jánošíkovský prídavok. Mimo zákon. Mimo normy o cestovných náhradách, ktoré platia aj v iných sférach.
Vzhľadom k tomu, že AVR nemá platformu na riešenie vecí s klubmi,  šiel priamo na rokovanie SR SVF. SR SVF v počte 6 návrh od 1.3.2019 schválila hlasmi 6:0. Komické je, že toto milé obídenie ZDANLIVO kluby nepostihne. Odhadované náklady sú mesačne 3000 eur a platiť ich bude rozhodcom SVF. 12 000 do konca sezóny.
12 000 nebude chýbať plážovému volejbalu,
12 000 nebude chýbať na mládežnícke turnaje krajov,
12 000 nebude chýbať na organizáciu finálových mládežnícjych turnajov o majstra Slovenska,
12 000 nebude chýbať na odmeny pre najlepších trénerov,
12 000 nebude chýbať na symbolické odmeny pre lekárov, masérov, terapeutov,
12 000 nebude chýbať pri prípadnom autokarovom zájazde na ME mužov pre trénerov,
12 000 nebude chýbať v systéme vzdelávania,
12 000 nebude chýbať na ocenenie talentov, sirôt, kempov, plesov,
12 000 dostanú vagabundi. Za to, že v sezóne sú schopní dvaja pískači neprísť na extraligu mužov, lebo nečítajú úradnú poštu.
12 000 dostane skupina, v ktorej ten istý rozhodca - Heitlinger, kotrý pohŕdne extraligou, príde na juniorský zápas 12 minút po začiatku, lebo si doplietol hodinu začiatku.
Z 12 000 sa ujdú paušály aj pískačom na čiare, ktorí vo 1/4 finále extraligy mužov nesignalizujú ani jeden zo siedmich tečov.
Paušálik dostane aj druhý rozhodca na extralige, ktorý si nedokáže poradiť s myjavským hlásateľom, ktorý pravidelne a trpezlivo oznamuje divákom, že toto bola páska, toto teda aut nebol, my to vidíme inak ...
A takto sa Hank popýšil svojim lupom zo spoločného.

Iný názov článku som z mozgu nevydoloval, lebo je riadne utlmený. 6:0. Bože.

Ivah Husár