Matchpoint Lucia Ježíková

Lucia Ježíková - píše pre denník Šport

Giba si opäť zahrá v Londýne

5.3.2019  gibaNa obed dňa  5 februára 2019 sa objavila senzačná správa, že dlhoročný reprezentat Brazílie, olympijský víťaz, niekoľkonásobný majster sveta, víťaz svetového pohára a svetovej ligy Giba (Gilberto Amauri de Godoy Filho) sa pridá do londýnskeho tímu IBB Polonia VC a nastúpi v najvyššej Anglickej volejbalovej súťaži Super League 14 Apríla 2019 v Londýne.

Túto senzačnú spravu zverejnil prezident klubu Bartek Luszcz na tlačovej konferencii, kde oznámil, že pôsobenie Gibu v klube bude mať širší obsah. Giba by mal účinkovať v roli poradcu pre klub v ich snahe vybudovať na britských ostrovoch prvé profesionálne volejbalové družstvo, čo je aj hlavným programom marketingovej kampane Volleyball 2.0. Cieľom kampane je získať financovanie pre klub z verejného predaja podielových akcií, zisk z čoho by mal slúžiť na rozvoj klubu. Pomôcť zviditeľniť klub a zároveň prilákať ďalšie investície by mal aj fakt, že zakúpením akcií sa aj Giba stal investorom v IBB Polonia VC, čo predstavuje obrovskú podporu pre klub a jeho členov.

Napriek všetkému najväčšou senzáciou je, že Giba sa opäť objaví na volebalovom kurte, tentokrát v drese IBB Polonia 14 Aprila 2019 v Narodnom Sportovom Centre v Crystal Palace v Londýne, v ligovom zápase sezóny proti družstvu Sheffield Hallam  VC.

Vedenie klubu IBB Polonia verí, že účasť takejto volejbalovej legendy by mala prilákať záujem nielen pomerne širokej volejbalovej rodiny v Londýne, ale aj širšej verejnosti a zároveň britských médií, s cieľom zviditeľniť volejbal a vzbudiť takto väčší záujem o tento šport na Britských ostrovoch.

Sám Giba sa vyjadril, že šport potrebuje osobnosti, aby ho zviditeľnili v miestach, kde je menej populárny, aj keď počas olympiády 2012 bol prekvapený plnými tribúnami a záujmom hľadiska o tento šport. Dodal, že v minulosti bol prvým veľkým menom z Brazílie v Rusku a preto by chcel byť aj prvým veľkým volejbalovým menom z Brazílie v Londýne.

Pre nás je táto udalosť významná aj tým, že v IBB Polonia už dlhodobo pôsobia tiež Slováci. V súčasnosti na poste asitenta trénera Patrik Selep a na poste libera bývalý hráč VKP Bratislava, Marcel Sivák, ktorí s klubom začiatkom februára 2019 vyhrali v dánskej Kodani severoeurópsku súťaž NEVZA (obdoba stredoeurópskej súťaže MEVZA) keď vo finálovom zápase zdolali lídra dánskej ligy Marenlyst 3:2, čím sa klub IBB Polonia VC stal historicky prvým klubom z Anglicka a Britských ostrovov, ktorý získal európsku trofej vo volejbale.  

IBB Polonia stále bojuje o majstrovský titul v národnej Super League a zároveň si zabepečili účasť vo finálovom zápase o Anglický pohár, ktorý sa odohrá 27 Apríla 2019 v Národnom Volejbalovom Centre v Kettering. Prajeme klubu a hráčom veľa šťastia a úspechov pri rozvoje športu, ktorý máme všetci radi.

Marcel Sivák, Londýn

Krátky rozhovor s Gibom po prílete do Londýna: https://www.youtube.com/watch?v=NYnMfyGNCY4

   

Pencová v Baku

25.11.2015 - Lucia Ježíková Antolová píše pre Denník Šport.

Dvojnásobná volejbalistka roka Jaroslava Pencová o pôsobení v azerbajdžanskom Lokomotive Baku a triumfe v Lige majstrov nad miestnym Azzerailom.„Najobľúbenejšie slovo každého, keď potrebujem niečo vybaviť je, že zajtra,“ hovorí s úsmevom reprezentačná blokárka Jaroslava Pencová.

Čítať celý článok
   

Pišteláková sa vrátila

2.11.2015 - Lucia Antolová - Ježíková pre Denník Šport

Korektorka Nikola Pišteláková má za sebou rok v kazašskej Astane, počas hľadania angažmán sa pristavila v Slávii EU.
Nedávne bratislavské derby medzi Sláviou Ekonomická univerzita a 1. Bratislavským volejbalovým klubom pripravilo okrem zaujímavého duelu, ktorý sa skončil triumfom slávistiek 3:0, aj rozcvičkové prekvapenie.

Čítať celý článok
   

Dve Lucie na čele

20.10.2015 - Lucia Antolová - Ježíková pre Denník Šport

V extralige volejbalistiek sú na čele priebežného poradia najviac bodujúcich hráčok Lucie. Zvolenská a bratislavská.
Lucia Poláčiková, TJ Slávia Zvolen, 75 bodov / 5 zápasov.
„Svoje aktuálnu pozíciu v rebríčku najviac bodujúcich hráčok vnímam ako prácu celého družstva. Volejbal je tímová hra a sama by som nezmohla nič. Je to dôkaz dobre fungujúcej spolupráce - počnúc prihrávkou, ,náhrou‘ a nakoniec zložením lopty.

Čítať celý článok
   

Noseková do Nemecka

28.7.2015 - Lucia Antolová/Ježíková píše pre Denník Šport.

Kapitánka slovenskej volejbalovej reprezentácie Martina Noseková si vyskúša nemeckú bundesligu u nováčika v Straubingu s play-offovými ambíciami.
„Už som hrala vo veľa súťažiach, ale v nemeckej ešte nie. Som si povedala, že prečo si ju nezapísať do životopisu…” usmiala sa kapitánka slovenských volejbalistiek Martina Noseková.

Čítať celý článok
   

Lucia Ježíková o ženskom titule

22.4.2015 - Lucia Ježíková pre Denník Šport
Tituly nikdy neomrzia.
Hoci určite pribudlo prezidentovi Slávie Ekonomická univerzita Bratislava Vladimírovi Hančíkovi pri predsezónnom skladaní tímu zopár vrások navyše, po sobote si mohol definitívne vydýchnuť. Slávistky pod trénerskou taktovkou jeho syna Martina bravúrne zvládli nápor očakávaní. Aj napriek mladému kádru (priemer 20 rokov) zvládli v závere extraligového ročníka 2014/2015 pridať do bohatej klubovej histórie trofejí pätnásty majstrovský titul, keď zdolali Spišskú Novú Ves 3:1 v sérii.

Pán tréner, aké boli oslavy? Čítať celý článok

   

Abrahámová získala vo Francúzsku pohár

26.3.2015 - Lucia Ježíková pre Denník Šport

Reprezentačná blokárka Michaela Abrahámová triumfovala s Le Cannet vo Francúzskom pohári. Prerušili dvanásťročnú nadvládu Cannes.
„RC Cannes získalo Francúzsky pohár posledných dvanásť rokov po sebe. Že sme ho zvládli zdolať, je smerom k blížiacemu sa play-off veľmi povzbudivé znamenie,“ zdôraznila čerstvá držiteľka Francúzskeho pohára volejbalistiek Michaela Abrhámová.

Čítať celý článok
   

Postrehy k pohárovému finále v Halle

4.3.2015 - Lucia Ježíková píše pre Denník Šport

Volejbalistky bundesligového Aachenu siahali na Nemecký pohár, viedli 2:0, napokon podľahli Stuttgartu 2:3.
„Odohrali sme nezabudnuteľný zápas. Vyše 10-tisíc divákov, ale najmä, čo predvádzalo našich 1200 fanúšikov so sedmičkou na hrudi, ako siedmy hráč na palubovke, bolo  neopísateľné a navždy zostane ako emocionálna spomienka,“ povedal bezprostredne po finále Nemeckého pohára Marek Rojko, tréner Ladies in Black Aachen. Slečny v Čiernom viedli proti Allianz MTV Stuttgart 2:0, napokon podľahli priebežne druhému tímu  bundesli- govej tabuľky 13:15 v tajbrejku. Čítať celý článok

   

Stránka 1 z 4

<<ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec>>