EL 2013 vyžrebovaná

Luxemburg 10. januára 2013 (TASR) - Slovenskí volejbalisti sa v novom ročníku Európskej ligy stretnú v základnej A-skupine s Belgickom, Rakúskom a Dánskom. Rozhodlo sa o tom na štvrtkovom žrebovaní v sídle Európskej volejbalovej konfederácie CEV v Luxembursku.

      Celkovo sa v tohtoročnej edícii EL predstaví 12 družstiev, ktoré sú rozdelené do troch skupín. Hrá sa turnajovým spôsobom, záverečný turnaj Final Four sa uskutoční 13.-14. júla v tureckej Burse, kde Slováci vyhrali Európsku ligu v roku 2008. Nováčikom v Európskej lige je Čierna Hora, po dvoch rokoch vo Svetovej lige sa vracajú Portugalci a po dlhšom čase sa prihlásili do tejto súťaže aj Maďari. Každý z účastníkov skupín zorganizuje jeden turnaj na domáce pôde, na Slovensku sa uskutoční posledný štvrtý turnaj v termíne 4.-7. júla 2013.
      V ženskej súťaži bude štartovať len osem družstiev, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín. V A-skupine budú hrať Turecko, Bulharsko, Rumunsko a Maďarsko, v B-skupine sa stretnú Nemecko, Srbsko, Izrael a Belgicko. Záverečný turnaj Final Four sa uskutoční v termíne od 11. do 14. júla v Bulharsku (presný termín a miesto oznámi CEV neskôr).

      žreb EL 2013
      muži:
      A-kupina: SLOVENSKO, Belgicko, Rakúsko, Dánsko
      B-skupina: Španielsko, Česko, Čierna Hora, Maďarsko
      C-skupina: Turecko, Portugalsko, Izrael, Bielorusko