EL 2011

Slováci druhýkrát vyhrali EL

Košice 17. júla 2011  (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili vo finálovom stretnutí Final Round 8. ročníka Európskej ligy (EL) v košickej Steel aréne nad Španielskom po päťsetovej dráme 3:2, keď otočili z 1:2 a po druhý raz v histórii sa tešili z celkového triumfu. Zverenci trénera Emanuele Zaniniho si tak zahrajú kvalifikáciu o prestížnu Svetovú ligu proti výberu Kanady, ktorá sa uskutoční 29. a 30. júla v Ottawe.
      V súboji o konečnú tretiu priečku EL zdolalo Slovinsko v poobedňajšom zápase Rumunsko jednoznačne 3:0. 

Španielsko - Slovensko 2:3 (-22, 22, 24, -22, -12)
Rozhodovali: P. Dudek (Poľ.), F. Saltalippi (Tal.), 3190 divákov.
Španielsko: Hernán, Noda, Delgado, Fernández, Pérez, García-Torres, libero Llenas (Rodriguez, Sugranes, Palharini, Racomora). Tréner: S. Muňoz.
Slovensko: Bencz, Masný, Kohút, M. Sopko st., Kmeť, L. Diviš st., libero Ondrušek (Zaťko, Michalovič, Hupka). Tréner: E. Zanini

Čítať celý článok
   

Finálový turnaj - Košice

Košice - 16. - 17. júl 2011  
semifinále 
 Španielsko Slovinsko  3:2  26,-23,-19,17,12 
Slovensko Rumunsko  3:0  14,26,19
o tretie miesto 
 Rumunsko Slovinsko  0:3  -20,-18,-22
finále 
Slovensko Španielsko  3:2  22,-22,-24,22,12
   

Víťazné semifinále s Rumunskom

Košice 16.8.2011 (TASR)
Slovensko - Rumunsko 3:0 (14, 26, 19)
Rozhodovali: F. Saltalippi (Tal.), Z. Bjelič (Srb.), 2000 divákov.
Slovensko: Bencz, Masný, Kohút, M. Sopko st., Kmeť, L. Diviš st., libero Ondrušek (Hupka, Chrtiansky, Zaťko). Tréner: E. Zanini.
Rumunsko:  Stancu, Olteanu, Voinea, Bartha, Birau, Gontariu, libero Feher (Maries, Began, Roman, ). Tréner: S. Moculescu.

Čítať celý článok
   

Konečná nominácia na finálový turnaj EL

      Košice 15. júla 2011 (TASR) - Tréner slovenských volejbalistov Emanuele Zannini vyradil z kádra pre nadchádzajúci Final Round Európskej ligy podľa očakávania tretieho nahrávača Tomáša Hollého a univerzála Martina Nemca. Týmto jeho krokom sa konečný kolektív zúžil na 12 volejbalistov, ktorí budú bojovať cez víkend o druhý celkový triumf pre Slovensko v EL.

Čítať celý článok
   

Slováci pred Finálovým turnajom EL

     Košice 15. júla 2011 (TASR) - Na slovenských volejbalových reprezentantov čaká počas nadchádzajúceho víkendu finálový turnaj 8. ročníka Európskej ligy (EL) pod oficiálnym názvom Final Round. Zverenci trénera Emanuele Zaniniho majú pred sebou jasný cieľ a to triumfovať a zabojovať tak o miesto vo Svetovej lige. V sobotu však musia v košickej Steel aréne v semifinálovom stretnutí bezpodmienečne zdolať tím Rumunska, ktorý do metropoly východu pricestoval v piatok popoludní. 

Čítať celý článok
   

Slováci v skupine C

 Košice 10. júla 2011 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili v druhom zápase záverečného 6. kola C-skupiny Európskej ligy (EL) v Košiciach nad Tureckom 3:2, hoci už prehrávali 0:2. Zverenci trénera Emanuele Zaniniho tak obsadili druhú priečku za Rumunskom, no ako usporiadateľská krajina mali istú účasť vo Final Round. Počas neho sa v košickej Steel aréne okrem slovenského tímu predstavia aj družstvá Slovinska, Rumunska, Španielska (16. - 17. júla).

Slovensko - Turecko 3:2 (-22, -19, 13, 23, 7) - odveta
Rozhodovali: J. Krtička (ČR), B. Muha (Chor.), 1543 divákov.
Slovensko: Bencz, Hupka, Filo, Chrtiansky, Kmeť, Hollý, libero Ondrušek (M. Sopko st., Zaťko, Michalovič, L. Diviš st., Kohút). Tréner: E. Zanini.
Turecko: Tanik, Eksi, Yücel, Batur, Akdeniz, Koç, libero Kilic (Keskin, Minici). Tréner: V. Bašič. 

Ostatné výsledky 

Čítať celý článok
   

Európska liga 2011 - skupina C

Slovensko malo zaistený postup na Finálový turnaj v Košiciach. V skupine skončilo druhé

Čítať celý článok
   

Slováci pred posledným kolom EL s Tureckom

     Košice 6. júla 2011 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa v stredu podvečer stretli pred víkendovým záverečným 6. kolom C-skupiny Európskej ligy (EL) v Košiciach, kde zotrvajú až do Final Round (16.-17. júla), ktoré sa rovnako ako dvojzápas proti Turecku uskutoční v Steel aréne. Trénerovi Emanuele Zaninimu sa v hoteli Double Tree by Hilton hlásilo všetkých štrnásť nominovaných hráčov.

Čítať celý článok
   

Slováci pred odvetou s Rumunmi

 Bratislava 22. júna 2011 (TASR) - Vo víkendových súbojoch s Rumunskom v Európskej volejbalovej lige v Leviciach (25.-26. júna) je otázny štart blokára Tibora Fila. Slovenský reprezentant si totiž na utorňajšom podvečernom tréningu natiahol brušný sval.
"Potvrdilo sa, že Filo má natiahnutý brušný sval a teraz potrebuje 48 hodín pokoj. Až potom sa uvidí ako ďalej," uviedol po stredajšom vyšetrení v Bratislave lekár Ján Berec. Ten mal v stredu v "paráde" aj smečiara Martina Sopka st. "Má preťažené zápästie, ale zranenie nie je natoľko vážne, aby mu to znemožnilo štart počas najbližšieho víkendu," dodal. Druhý zápas 4. kola C-skupiny v Minsku proti domácim Bielorusom neodohral pre zranenie kolena Roman Ondrušek. "Podľa vlastných slov sa už Roman cíti lepšie, no jeho štart cez víkend proti Rumunom je otázny. Mal trochu iný tréningový režim," povedal manažér reprezentácie Slavomír Huba.
Čítať celý článok
   

Slováci pred cestou do Minska

Bratislava 17. júna 2011 (TASR) - S jedinou zmenou v nominácii odcestovali v piatok ráno slovenskí volejbaloví reprezentanti do Minska, kde ich v sobotu a nedeľu (18.-19.júna, 18.00 SELČ) čakajú ďalšie dva súboje 8. ročníka Európskej ligy. Vo výbere trénera Emanuele Zaniniho na smečiarskom poste Mareka Mikulu nahradil Róbert Hupka.

Čítať celý článok
   

Stránka 1 z 2

<<ZačiatokDozadu12DopreduKoniec>>